به گزارش خبرنگار ایرنا، اعضای شورای اسلامی کلانشهر رشت ، رفع مشکلات دو رودخانه زرجوب و گوهرود رشت را یک بحث ملی و نگرانی اجتماعی عنوان و تاکید کردند که همه بایستی برای رفع این معضل زیست محیطی تلاش کنند.
*برای رفع مشکل رودخانه های زرجوب و گوهررود عزم ملی نیاز است
رییس شورای اسلامی کلانشهر رشت در این جلسه با تشریح زیبایی های رودخانه های زرجوب و گوهررود در گذشته و این که حاشیه این رودخانه ها مکانی برای گردشگران بوده، خاطر نشان کرد: اکنون این رودخانه ها با مشکل زیست محیطی مواجهند که برای رفع آن عزم ملی نیاز است.
سید امیرحسین علوی با اعلام آمادگی شورا برای همکاری با محیط زیست استان گیلان بیان داشت: برای رفع مشکلات زیست محیطی این دو رودخانه و سایر موارد مربوط به محیط زیست همه بایستی به یکدیگر کمک کنیم.
وی دفن زباله در منطقه سراوان کلانشهر رشت را یکی دیگر از مشکلات عنوان و خاطر نشان کرد: اقدامات مختلفی از جمله احداث زباله سوز برای رفع این مشکل جزء برنامه ها است که بایستی با جدیت بیشتری پی گیری شود.
*ضرورت توجه به سلامت مردم با احیاء رودخانه های زرجوب و گوهررود
احمد رمضانپور نرگسی از اعضای شورای اسلامی کلانشهر رشت نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت توجه به سلامت مردم با احیاء رودخانه های زرجوب و گوهررود اظهار کرد: سر و سامان دادن به مشکلات زیست محیطی یکی از وظایف سازمان محیط زیست است.
وی با بیان این که شهرداری و شورا می تواند سیاست گذار و هماهنگ کننده باشد ، تصریح کرد: ما متولی فاضلاب این شهر و ساماندهی رودخانه ها نیستیم، محیط زیست در این کار نقش مهم و آب و فاضلاب نقش مستقیم دارد.
وی با تاکید بر این مطلب که همه دستگاه ها بایستی برای احیاء رودخانه های زرجوب و گوهررود ورود کنند، خاطر نشان کرد: با نگاه اقتصادی می توانیم رودخانه های زرجوب و گوهررود را سامان دهیم.
* توجه به نقش آموزش در کاهش مشکلات زیست محیطی
محمدحسن عاقل منش رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی کلانشهر رشت نیز در این جلسه توجه به نقش مهم آموزش را در کاهش مشکلات زیست محیطی مهم دانست و افزود: آموزش مردم در سطوح مختلف در محلات و خانه به خانه بایستی مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر ضرورت توجه همگان به موضوع تفکیک زباله از مبدا و ارایه آموزش های لازم به مردم در این زمینه خاطر نشان کرد: انجام این کار در کاهش تولید زباله تاثیرگذار است.
محمدحسن علیپور یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی رشت نیز با اشاره به دفن زباله در دل جنگل های سراوان این کلانشهر بیان داشت: زباله و پسماند از مهمترین مخاطرات زیست محیطی به شمار می رود که بایستی کاری اساسی برای رفع این مشکل در سراوان رشت شود.
* صدای مطالبات مردم گیلان شنیده نمی شود
رضا رسولی رییس کمیسیون عمران و توسعه شهری شورای اسلامی کلانشهر رشت نیز با اشاره به مشکلات تالاب انزلی، رودخانه های زرجوب و گوهر رود و دفن زباله در سروان رشت بیان داشت: صدای مطالبات مردم در حوزه های زیست محیطی آنطور که باید شنیده نمی شود.
وی با تاکید بر این که برای رفع مشکلات رودخانه های زرجوب و گوهررود بایستی ورود جدی داشته باشیم، تصریح کرد: جاره ای جز این نداریم، نگاه ما این است که حداقل یک کیلومتر از حاشیه سازی و جمع آوری زباله ها در این دو رودخانه ها را داشته باشیم.
* لزوم اعمال جدی جرایم دفع زباله در رودخانه
رییس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی کلانشهر رشت نیز در این جلسه با بیان این که جرایم پرتاب زباله باید اعمال شود، افزود: این جرایم وجود دارد اما به خوبی اعمال نمی شود.
فاطمه شیرزادبا تاکید بر ضرورت برخورد قاطع با تخریب کنندگان محیط زیست خاطر نشان کرد: مدیریت بهینه برای پسماندهای صنعتی، بیمارستانی و خانگی انجام نمی گیرد، اگر چه اقداماتی انجام گرفته اما آنقدر اندک است که به چشم نمی آید.
وی با اشاره به آلودگی زیست محیطی رودخانه های زرجوب و گوهررود بیان داشت: رودخانه ها جریان زندگی و اقتصاد در شهرها هستند ، بنابراین انتظار ما از دولت این است که برای رفع مشکل این دو رودخانه تدبیر کند.
رودخانه های درمانده زرجوب و گوهررود رشت که در گذشته از رودهای زیبا، تفریحی و دیدنی این شهر بودند، امروز غرق در آلودگی و به عنوان معضلی زیست محیطی و نگرانی اجتماعی در انتظار نگاه ویژه دستگاه های متولی برای احیاء و رهایی از این نابسامانی هستند.
زرجوب و گوهررود از رودخانه های روگذر رشت هستند، به گفته قدیمی ها؛ این رودخانه ها در گذشته از مکان های دیدنی و تفریحی به شمار می رفتند، در آنها ماهی گیری انجام می شد و مردم برای تفریح به کنار آنها می آمدند اما امروز جزو آلوده ترین رودخانه ها نامیده می شوند تا جایی که حتی دقیقه ای توقف در کنار این رودخانه ها به دلیل بوی نامناسب بویژه در فصل تابستان، بسیار
دشوار می شود.
در سی و دومین جلسه شورای اسلامی کلانشهر رشت محمد پور مدیرکل محیط زیست استان گیلان و کاوه مدنی معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست کشور حضور داشتند.
کلانشهر رشت حدود 700 هزار نفر جمعیت ثابت دارد که به طور متوسط ، این تعداد در طول روز به بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر می رسد.
7286 /6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.