یه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ سید حسن حسینی شیوایی در جمع خبرنگاران ضمن اعلام این خبر به تشریح فعالیت های این مرکز پرداخت.
وی با یادآوری تاریخچه تاسیس این مرکز اظهار داشت : در حال حاضر در کشور ما دو نهاد وجود دارد که پروانه ی وکالت برای دانش آموختگان رشته حقوق صادر می کند و این دو مرکز یکی «کانون وکلای دادگستری» و دیگری « مرکز امور مشاوران حقوقی ، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه » می باشد .
حسینی شیوایی ادامه داد : این دو مرکز در عرض یکدیگر فعالیت می کنند و دانش آموختگان رشته ی حقوق در هر مقطعی پس از برگزاری آزمون توسط این دو مرکز و قبولی در آن پس از طی مراحلی موفق به اخذ پروانه ی وکالت می شوند و مجازند که در محاکم قضایی به حرفه ی وکالت اشتغال داشته باشند.
وی با بیان اینکه مرکز امور مشاوران حقوقی ، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه با هدف دسترسی بیشتر مردم به وکلا و کارشناسان تاسیس شد ، گفت : در سال ۷۹ و در برنامه توسعه ی سوم این اختیار به قوه قضاییه داده شد که مرکزی تاسیس شود که با برگزاری آزمون و پس از طی مراحل لازم، برای دانش آموختگان حقوق پروانه وکالت و دانش آموختگان سایر رشته ها پروانه کارشناسی رسمی دادگستری صادر نماید.
وی اضافه کرد : پس از مصوب شدن آیین نامه اجرایی در سال ۸۰ نخستین آزمون وکالت توسط مرکز امور مشاوران برگزار شد و از بین شرکت کنندگان تعدادی پذیرفته شدند و پروسه ی آموزش علمی را پشت سر گذاشته و در سال ۸۱ موفق به اخذ پروانه وکالت گردیدند.
حسینی شیوایی با بیان اینکه خود نیز از کسانی است که در سال ۸۱ موفق به اخذ پروانه وکالت از سوی مرکز امور مشاوران در گیلان شد گفت : در گذشته تنها نهادی که پروانه وکالت صادر می کرد و مجوز وکالت می داد فقط کانون وکلای دادگستری بود و از این جهت در سنوات قبل از سال ۷۹ و اجرای برنامه سوم توسعه، دسترسی به وکیل برای تراکم جمعیتی استانها و شهرها کم بود و از این رو اختیار تاسیس مرکز امور مشاوران حقوقی و وکلا به قوه قضاییه داده شد و اکنون دسترسی به وکیل تسهیل شده است.
حسینی شیوایی با اشاره به میزان عرضه و تقاضا در موضوعات حقوقی و لزوم اخذ وکیل در پرونده ها توسط مردم عنوان کرد : در حال حاضر کسی که در محاکم قضایی پرونده ای دارد می تواند با پرداختن حق الوکاله مناسب وکیل بگیرد.
وی افزود : از بدو تاسیس مرکز امور مشاوران حقوقی ، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه این بحث از سوی برخی مطرح شد که این نهاد وکلای مستقلی ندارد و یا اینکه به میزان وکلای کانون وکلای دادگستری نمی توانند در محاکم تاثیر گذار باشند، اما باید عرض کنم که این مرکز از وجود وکلای مجرب و حرفه ای در کل کشور بهره می برد که همگی با رعایت حدود اختیارات قانونی به صورت مستقل عمل می کنند.
رئیس هیات مدیره مرکز وکلای قوه قضائیه گیلان با اشاره به این که مشاوره رایگان یکی از وظایف کمیسیون معاضدت این کانون است ابراز داشت: تخصیص وکیل معاضدتی به افرادی که توان پرداخت حق الوکاله را ندارند و یا در اختیار قرار دادن وکلای تسخیری برای متهمانی که استطاعت گرفتن وکیل تعیینی را ندارند از دیگر وظایف این مرکز می باشد. همچنین با اشاره به تفاهم نامه فیمابین مرکز با سازمان بهزیستی و کمیته امداد اما خمینی (ره) خاطر نشان کرد: با معرفی افراد واجد شرایط از سوی ارگانهای ذکر شده، وکیل معاضدتی در اختیار مدد جویان قرار می گیرد. وی در این زمینه ادامه داد که روزانه بین ۷۰ تا ۱۰۰ نفر فقط در واحد معاضدت شهر رشت مشاوره رایگان می گیرند و این آمار در مجموع حوزه های قضایی استان بسیار بالاتر است.
رییس هیات مدیره مرکز امور مشاوران حقوقی و وکلا قوه قضاییه استان گیلان در زمینه ی آزمون این مرکز گفت : از سال ۸۰ که نخستین آزمون این مرکز برگزار شد تا سال ۹۲ قریب به ۲۰ هزار نفر در کشور پروانه گرفتند و در استان گیلان این تعداد ۸۳۶ نفر است که ۶۸۸ نفر وکیل پایه یک و ۱۴۸ نفر پایه دو هستند.

حسینی شیوایی در خصوص روند جذب دانش آموختگان حقوق در این مرکز عنوان کرد : روند کارآموزی و اعطای پروانه به این نحو است که پس از اینکه افراد در آزمون شرکت کرده و پذیرش شدند، مصاحبه علمی از آنان به عمل می آید و پروسه ی کارآموزی علمی (شرکت در کلاسهای آموزشی در راستای بازآموزی مطالب فرا گرفته شده در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری) و دوره عملی در محاکم قضایی (اعم از امور دفتری ، اجرایی ، اجرای احکام و تجدید نظر ) انجام می شود و این روند در حدود ۱۸ ماه به طول می انجامد و پس از آن آزمونی تحت عنوان اختبار اخذ شده و پس از مصاحبه حضوری پروانه وکالت پایه دو ارایه می شود و پروانه ی پایه یک نیز پس از گذشت دو سال و با بازنگری در وضعیت فعالیت وکیل ارایه می گردد.
وی در زمینه ی برگزاری آزمون این مرکز در سال ۹۶ اظهار کرد : آزمون مرکز امور مشاوران حقوقی و وکلا قوه قضاییه پس از سه سال عدم برگزاری امسال برگزار شد.
حسینی شیوایی افزود : استقبال دانش آموختگان از این آزمون بسیار خوب بود و بالغ بر ۸۴ هزار نفر در کشور در این آزمون شرکت کردند که سه هزار نفر پذیرفته شدند و تعداد پذیرفته شدگان در گیلان ۱۴۰ نفر بوده است .
حسینی شیوایی در زمینه تشکیل کانون استانی مرکز امور مشاوران حقوقی و وکلا در گیلان گفت : در سال ۸۷ کانون استان گیلان شکل گرفت و انتخابات هیات مدیره ی آن برگزار گردید و سومین دوره ی انتخابات هیات مدیره این کانون در سال ۹۳ انجام پذیرفت .
وی همچنین به هفتم اسفند ماه و روز وکیل اشاره وخاطر نشان کرد : همه ساله هفتم اسفند ماه همایش و جشن گرامیداشت روز وکیل توسط این مرکز در رشت برگزار می شود و امسال نیز این آیین در روز پنج شنبه ۱۰ اسفندماه از ساعت ۱۱٫۵ الی ۱۵ در تالار مجلل رشت برگزار می شود .
وی همچنین در زمینه ی نحوه اصلاع رسانی و تعامل مرکز امور مشاوران حقوقی و وکلا قوه قضائیه استان گیلان با مردم و وکلا اظهار داشت: وب سایت این مرکز که از بهمن ماه سال نود و چهارشروع به فعالیت کرده است یکی از سایت های بروز و مرجع در زمینه فعالیتی خود بوده و همگان می توانند با مراجعه به آدرس gilanattorneys.ir از اخبار مرکز، مباحث حقوقی، اطلاع رسانی های لازم و امکان جستجوی وکلای استان گیلان بهره مند گردند.
حسینی شیوایی در پایان عنوان کرد : کتاب «وکلای دادگستری قوه قضاییه استان گیلان » در مراسم بزرگداشت روز وکیل رونمایی می شود .

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 871998
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.