حجت الاسلام و المسلمین ستار علیزاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اقدامات پیشگیرانه اوقاف و امور خیریه گیلان برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا افزود: ضدعفونی و استریل کردن درهای ورودی و خروجی بقاع متبرکه، ضریح مطهر، جامهری، سرویس بهداشتی، زائرسرا و غیره به طور دائم در بازه زمانی مناسب انجام میشود.
وی اظهار داشت : بر اساس ابلاغ کمیته پدافند غیرعامل سازمان اوقاف و امور خیریه، کارکنان ادارات تا اطلاع ثانوی برای گزارش تردد، از شیوه ثبت اثرانگشت استفاده نمی کنند و از روش جایگزین از جمله کارت هوشمند و یا روش سنتی استفاده می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان خاطر نشان کرد: برگزاری همایش، نمایشگاه و اجتماعات در ادارات و بقاع متبرکه تنها با هماهنگی دبیر کمیته پدافند غیرعامل سازمان امکانپذیر است و در صورت عدم ضرورت باید لغو و یا به تعویق افتد.
وی خاطر نشان کرد: ادارات اوقاف و بقاع متبرکه و اماکن مذهبی در همکاری با مسئولان استانی و شهرستانی از ظرفیت تبلیغات محیطی ادارات و بقاع متبرکه بهمنظور آگاهیبخشی عمومی و کمک به اموری که منجر به کاهش شیوع بیماری شود، هرگونه همکاری را خواهند داشت.
استان گیلان 941 بقعه متبرکه دارد.
ویروس کرونا معمولاً از طریق قطرات تنفسی ناشی از عطسه یا سرفه انتشار مییابند که میتواند ویروس را به هرکسی که در تماس نزدیک با فرد آلوده است، منتقل کند. کرونا ویروسها همچنین علائمی چون آنفولانزا ایجاد میکنند. بیماری ممکن است از تب و سرفه آغاز شده و به التهاب ریه یا بدتر از آن برسد.
با شستشوی مرتب دستها با آب و صابون، فاصله گرفتن از افراد بیمار و مشکوک و استراحت در صورت بیمار شدن، میتوان از شیوع بیشتر ویروس کرونا جلوگیری کرد. به علاوه به خاطر داشته باشید که استفاده از ماسکهای تنفسی تنها در صورتی موثر است که توسط افراد آلوده مورد استفاده قرار گیرد.
ویروس کرونا خیلی کشنده نیست اما امکان شیوع این ویروس در بین افراد خیلی بیشتر از کرونا ویروسهای عامل سارس و مرس است و اغلب افراد به نوع خفیف آن مبتلا میشوند، چراکه اغلب افراد سیستم ایمنی عادی دارند.
نوشیدن آب بهداشتی ، پرهیز از خوردن غذای خام، شستن مکرر دستها، ضدعفونی کردن سرویسهای بهداشتی و جلوگیری از آلوده شدن آب و مواد غذایی توسط مبتلایان، توصیه می شود.