امام جمعه آستارا روز دوشنبه در جلسه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی مناسبت های مذهبی در دفتر خود اظهار کرد: حضرت زهرا (س) الگوی فردی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و فکری مسلمانان و به ویژه بانوان و دختران است و نخبگان باید بعد از شناخت کامل او، درصدد معرفی فضائل وی برآیند.
حجت الاسلام کاظم حافظ نیا افزود: از برگزاری جشن ها، موسیقی و طنز در سه روز قبل، حین و بعد از شهادت فاطمه (س) در رستوران ها، سینما و اماکن عمومی جلوگیری خواهد شد و دستگاه های مرتبط در این رابطه اقدام و نظارت کنند.
وی ادامه داد: فضای عمومی شهر و سردر اداره ها با پارچه ها و پرچم های سیاه در ایام فاطمیه به نشانه عزا سیاه پوش خواهد شد و دستگاه های اجرایی در این راستا با جدیت همکاری کنند.
وی افزود: نقش زهرا (س) در تاریخ اسلام برجسته و مهم است و مراکز دانشگاهی و علمی در ایام فاطمیه با برگزاری همایش ها و گفتمان های علمی، درصدد معرفی سیمای فرهنگی و دینی آن بانوی بزرگ اسلام باشند.
سرپرست اداره تبلیغات اسلامی آستارا نیز در این جلسه فاصله ۱۹ دی تا ۹ بهمن ماه به عنوان ایام فاطمیه را فرصتی مناسب برای برگزاری برنامه های تعلیمی، آموزشی و ارشادی متناسب با شان حضرت زهرا (س) دانست.
حجت الاسلام حسینعلی رضازاده افزود: از فضای مجازی و ظرفیت شعرا و هنرمندان برای غنای آئین های ایام فاطمیه استفاده خواهد شد و کارگاه فاطمه شناسی و همایش کودکان و نوجوانان فاطمی از برنامه های پیشنهادی برای اجرا در این مناسبت است.
وی ادامه داد: آئین های ایام فاطمیه برای برادران و خواهران اهل سنت نیز تعمیم داده خواهد شد و وجود مقدس حضرت زهرا (س) از نمادهای وحدت شیعه و سنی است.
در ادامه این جلسه با طرح نقطه نظرات شرکت کنندگان، برنامه های پیشنهادی مطرح و جمع بندی و اعلام نهایی برنامه ها به نشست ها و جلسات فرعی موکول شد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده و حدود ۱۷ درصد جمعیت آن را اهل سنت تشکیل داده است.