سیدجلال سیدمحمدی در جریان بازدید معاون وزیر نیرو از پروژه های در دست ساخت در تولمات افزود : با تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه علاوه بر آب شرب بیش از ۴۰روستای تولمات، آب مورد نیاز مصارف کشاورزی اهالی نیز تامین می‌شود.
وی اظهار کرد : با توجه به انعطاف پذیری قابل توجه این نوع سد در مقابل عوامل خارجی، امکان تغییر شکل و سبکی ، سدهای لاستیکی می توانند جایگزین مناسبی برای سازه های آبی جهت کنترل سیلاب محسوب شوند. 

حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی کشور به همراه فرماندار و نماینده شهرستان صومعه سرا از روندپیشرفت سد لاستیکی بازار جمعه(تولمشهر) بازدید کرد.
سدهای لاستیکی از یک تیوپ بزرگ و حجیم تشکیل شده اند و بر روی یک بستر بتنی نصب و بوسیله هوا پر می شوند و اتصال بدنه پلاستیکی به بستر بتنی با استفاده از مهارهای فولادی صورت می پذیرد و از مولفه های کاربردی مهم سدهای لاستیکی کنترل ساده آن جهت تنظیم تعادل فشار درون تیوپ، اجرای فرمان تخلیه و یا پر کردن تیوپ می باشد.
توسعه اراضی کشاورزی، ایجاد حوضچه مکش مناسب و انحراف آب، تغذیه آب زیر زمینی، جلوگیری از کف کنی و بهسازی سواحل رودخانه ها، افزایش سطح ترازآب و امکان انتقال آب به مزارع اطراف به روش پمپاژ، ذخیره سازی و تضمین آب اراضی حاشیه رودخانه ها، بهره برداری تفریحی و گردشگری، پرورش آبزیان، استفاده از آب مازاد رودخانه ها و هدایت آن به کانال های شبکه آبیاری جلوگیری از برگشت آب شور دریا از مهمترین اهداف اجرای طرحهای لاستیکی در استان گیلان می باشد .
شهرستان صومعه سرا با حدود ۱۳۰ هزار نفر جمعیت سه بخش مرکزی، تولمات و گوراب زرمیخ در ۲۵ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.