محسن یوسف پور روز چهارشنبه در کارگاه زراعت چوب گیلان در یکی از روستاهای لاهیجان افزود: یکی از مطالبات کشاورزان برای توسعه زراعت چوب، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به آنان است که تلاش می شود تا با پرداخت وام های کم بهره ، روستاییان به این کار تشویق شوند.
وی با درخواست از روستاییان برای کشت درختان صنوبر و توسعه زراعت چوب در گیلان به عنوان قطب تولید چوب کشور اظهار داشت: براساس سفارش رییس جمهوری ، کاشت صنوبر باید در استان های شمالی جدی گرفته شود و برای این کار به کشاورزان کمک می شود تا نهال صنوبر تولید کنند و منابع طبیعی نیز به گونه ای برنامه ریزی می کند تا نهال رایگان در اختیار تولید کنندگان قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۶ بهره برداری از جنگل های شمال متوقف شده و از آن تاریخ تاکنون برای بهره برداری از درختان جنگلی گیلان پروانه قطع صادر نمی شود که این کار توسعه کاشت نهال و توسعه زراعت چوب را ضروری ساخته است.
یوسف پور ادامه داد: وجود آب و هوای گیلان حاصل جنگل های شمال است و این جنگل ها هستند که زندگی را در گیلان مناسب ساخته اند و بسیاری دوست دارند در این استان زندگی کنند پس باید از جنگل ها حمایت و حفاظت شود.
مدیرکل منابع طبیعی، مراتع و آبخیزداری گیلان یادآور شد: اگر جنگل تراشی در گیلان به روند سال های گذشته ادامه می یافت تا ۲۵سال آینده جنگلی در گیلان باقی نمی ماند.
وی به اراضی ملی و اراضی اختلافی بین دولت و روستاییان اشاره کرد و گفت: با طرح کاداستر که در دست اجراست در بسیاری از این اراضی ملی تغییراتی ایجاد می شود و راهکارهای قانونی برای این اراضی ارایه خواهد شد تا در روند تولید زراعت چوب مشکل ایجاد نشود.
وی تولید اکسیژن را بیشترین ارزش درختان جنگل های شمال ذکر کرد و ادامه داد: ارزش تولید اکسیژن خیلی بالاتر از زراعت چوب است که این موضوع باید در برنامه های برنامه ریزان کشور در نظر گرفته شود و با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت روستاییان را تشویق به این کار کنند.
یوسف پور تصریح کرد: عمرجنگل های شمال سه هزار تا ۶۰ هزار سال برآورده شده در حالی که عمر جنگل های اروپا کمتر از ۱۰هزار سال است و جنگل های هیرکانی به عنوان این قدیمتی ترین جنگل های جهان بیشترن نقش را در تولید اکسیژن و حفظ کره زمین دارند.
مجری طرح توسعه زراعت چوب کشور نیز در این مراسم گفت: بیشترین ظرفیت تولید چوب در سه استان شمالی کشور وجود دارد و گیلان قطب زراعت چوب در کشور محسوب می شود و موسسه تحقیقات سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور هم در تلاش است تا کلون های جدیدی برای زراعت چوب معرفی کند .
جواد میرعرب گیلان را پیشرو در زراعت چوب در کشور ذکر و اظهار کرد: توسعه زراعت چوب نیاز به تسهیلات ارزان قیمت دارد و شیوه نامه و نحوه پرداخت این نوع تسهیلات برای زراعت چوب در حال تهیه است و بدنبال موافقت نامه هایی هستیم که بورس چوب راه اندازی شود.
رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان لاهیجان نیز در این کارگاه اظهار داشت: یکی از الزامات طرح تنفس جنگل های شمال، توسعه زراعت چوب و تهیه شناسنامه اکولوژیک برای همه حوزه های جنگلی است .
اکبر معتدی حقی افزود: کارگاه زراعت چوب گیلان با همکاری معاونت امور جنگل های کشور ، اداره کل منابع طبیعی گیلان ، شوراها و دهیاری های بخش رودبنه در یکی از مراکز اصلی کاشت و زراعت چوب در روستای ناصرکیاده لاهیجان برگزار شده است.
بخشدار رودبنه نیز گفت: سیاست؛ دولت محوری بودن زراعت چوب و کشت کلزا به سبب مساعد بودن اراضی در این بخش است و کشت کلزا و زراعت چوب در این بخش پیگیری می شود و منابع طبیعی می تواند با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به توسعه زراعت چوب در این منطقه کمک کند.
سید محمد علوی تاکید کرد: بخش رودبنه بیشترین اراضی کشاورزی شهرستان لاهیجان را دارد و با حمایت های دولت می تواند ارزش افزوده در این اراضی ایجاد و موجب پویایی اقتصاد روستایی در این مناطق شود.
استان گیلان ۵۶۵هزارهکتار جنگل طبیعی دارد که از سال ۱۳۹۶طرح توقف قطع درختان جنگلی تحت عنوان طرح تنفس در این استان به مدت ۱۰سال اجرا شده است.