به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نشست هم اندیشی رئیسان دانشگاه های گیلان شامل علمی کاربردی، پیام نور، جهاد دانشگاهی، دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشگاه گیلان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، پارک علم و فناوی ، دانشگاه فرهنگیان و مدیرکل آموزش و پرورش استان   مسائل و مشکلات خود در بخش آموزشی و علمی را بیان کردند.

پایین بودن سرانه آموزشی، کمبود نیروی انسانی و فضای آموزشی در آموزش و پرورش، کمبود زیرساخت ها، قدمت بالای خوابگاه های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ، کمبود فضا برای تحصیل دانشجویان دختر در دانشکده فنی و حرفه ای از جمله مشکلات مطرح شده در این جلسه بود.

* کمبود فضای آموزشی و ضعف زیرساخت های دانشگاهی در گیلان

مدیرکل آموزش و پرورش گیلان در نشست هم اندیشی در آستانه سال تحصیلی جدید در سخنانی بیان داشت: در آموزش و پرورش استان با کمبود نیروی انسانی شامل معلم و کادراداری مواجه هستیم.

نادر جهان آرای افزود: با توجه به اینکه استان گیلان به سمت سالمندی پیش می رود، نیروی اداری و آموزشی ما نیز سالمند هستند.

وی با اشاره به کمبود فضای آموزشی در گیلان اظهار داشت: کمبود فضای آموزشی و ادارای به شدت در رشت و تالش احساس می شود  .

مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان با اشاره به فرسودگی و قدمت بالای فضاهای آموزشی تصریح کرد: بایستی برای رفع این مشکلات چاره ای اتخاذ شود.

وی با بیان این که تعداد دانش آموزان در سال جاری نشانگر افزایش ۱۶ هزار نفری است، تصریح کرد: با توجه به ضرورت توجه به مهارت آموزی نیازمند افزایش ظرفیت در کارگاه ها مهارتی هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی   گیلان نیز در این نشست بیان داشت: سرانه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی پایین است، ضمن این که بودجه فرهنگی و دانشجویی بایستی از بودجه سرانه آموزشی جدا شود.

ارسلان سالاری با اشاره به قدمت ۳۰ ساله خوابگاه های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی در گیلان اظهار داشت: خوابگاه ها کیفیت و استانداردهای لازم را ندارند که مشکل بزرگی است.

وی خاطر نشان کرد: سایت همه دانشگاه های علوم پزشکی تکمیل شده اما سایت دانشگاه علوم پزشکی در لاکان رشت حدود ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

رئیس دانشگاه پیام نور استان گیلان نیز با بیان این که زیر ساخت های دانشگاه به ویژه در حوزه فضای آموزشی ضعیف است، گفت: در سنگر، خمام، رشت و خشکبیجار مشکل داریم.

سعید صادقی با اشاره به موضوع تبدیل وضعیت نیروها در دانشگاه پیام نور اظهار داشت: طرحی در مجلس در این باره مطرح است که امیدواریم با تصویب آن نیروها تبدیل وضعیت شوند که ۱۷۲ نفر در دانشگاه پیام نور استان گیلان هستند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان نیز در نشست هم اندیشی در استقبال از مهر بیان داشت: در زمان حاضر، هفت هزار و ۷۰۰ دانشجو در هفت دانشکده و آموزشکده این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

رسول شمشادی با بیان این که در بخش فضای آموزشی مشکل داریم، اضافه کرد: تنها یک آموزشکده دخترانه (دکتر معین) در رشت فعال است.

*پیشنهاداتی برای کمک به دانشگاه ها و مراکز علمی گیلان

رئیس دانشگاه گیلان نیز در این نشست پیشنهاداتی به نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی برای کمک به دانشگاه ها و مراکز علمی استان ارائه داد.

احمد رضی با اشاره به اهمیت حمایت از تهیه سند علم و فناوری اظهار داشت: با پی گیری انجام گرفته، گیلان جزو ۱۲ استانی است که سند علم و فناوری آن در حال مطالعه است.

وی از نمایندگان مردم گیلان در مجلس شورای اسلامی خواست تا برای کمک به دانشگاه ها و مراکز علمی استان این سند را مورد حمایت قرار دهند.

رضی کمک برای ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری گیلان، تلاش برای افزایش سهم استان از اعتبارات دولتی برای توسعه آموزش عالی استان، تاکید به مدیران دستگاه های اجرایی، شرکت ها و کارخانجات برای تخصیص اعتبار بیشتر به امر تحقیقات، همراهی برای تامین اعتبارات طرح های مشترک بین المللی کمک به دانشگاه ها برای نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی از محل اعتبارات صندوق ملی و اعتبارات فایناس مندرج در قانون بودجه ۹۸را پیشنهادات مطرح شده در این جلسه به نمایندگان مجلس برای کمک به دانشگاه ها و مراکز علمی عنوان کرد.

وی در ادامه بیان پیشنهادات به نمایندگان مجلس در این جلسه، حمایت برای تامین اقلام مواد غذایی برای سلف سرویس های دانشجویی، کمک برای کاهش قیمت آب و برق در اماکن خوابگاهی، سلف سرویس ها، مساعدت برای حل مشکل دانشگاه ها در شهرداری و زمینه سازی برای ارائه خدمات عمومی به دانشجویان توسط شهرداری، ردیف دار کردن طرح دهکده ورزشی دانشجویی در سازمان برنامه و بودجه و همراهی و کمک برای برگزاری مطلوب المپیاد ورزشی دانشجویان کشور به میزبانی دانشگاه گیلان در سال آینده را مطرح کرد.

*مسئولان مراکز آموزشی گیلان مطالبه گر باشند

رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان نیز در این نشست در سخنانی گفت: دانشگاه ها از مجمع نمایندگان استفاده کنند و مطالبه گر باشند.

محمد صادق حسنی اظهار داشت: مجموعه دانشگاهی استان گیلان درباره مطالبه گری و بهره مندی از فرصت نمایندگان، ضعیف عمل کرده اند.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان این که گیلان از استان های برخوردار از علم است، اظهار کرد: ۹۷ درصد از جمعیت استان باسواد هستند.

محمدحسین قربانی با تاکید بر این مطلب که رئیسان دانشگاه ها در گیلان در کارهای توسعه محور همه جانبه کمک کنند، افزود: مراکز علمی و دانشگاهی را سیاسی نکنیم، این مراکز بایستی در راستای تولید علم فعالیت داشته باشند.

در این جلسه نمایندگان رشت، فومن، صومعه سرا، لنگرود، رودسر و رودبار به بیان انتظارت خود از مراکز آموزشی استان گیلان در حوزه انتخابیه خود پرداختند.

در سال تحصیلی گذشته افزون بر ۱۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه ها  و بیش از ۳۹۱ هزار دانش آموز در مدارس استان گیلان تحصیل کردند.

۷۲۸۶/۲۰۰۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.