معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان عصر دوشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: اولین همایش علمی خوراک با حضور متخصصان و دست اندرکاران صنعت غذایی و درکنار آن نمایشگاه و جشنواره غذا در هتل شهرزاد لاهیجان برگزار شد که علاوه بر سخنرانی علمی، بیش از یکصد واحد پذیرایی شرق گیلان انواع تولیدات غذایی خود را در معرض نمایش و عرضه گذاشتند.
حمیدرضا آذرپور افزود: خوراک و غذا به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری در حال حاضر در دنیا مطرح است و بر همین اساس از جانب تشکل های واحدهای پذیرایی و دست اندرکاران صنعت گردشگری تصمیم گرفته شد که همایش علمی برای شناسایی و معرفی بیشتر مدل های غذایی گیلان در راستای ثبت شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراکی ها برگزار شود که احساس نیاز منجر به فراخوان اداره کل میراث فرهنگی و واحدهای پذیرایی شهرستان های لاهیجان ، لنگرود، رودسر ، سیاهکل و آستانه اشرفیه به عنوان شهرستان های شرق گیلان برای برگزاری همایش شد.
وی یادآور شد: با توجه به کسب عنوان و ثبت شهر خلاق خوراکی ها برای رشت از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی یونسکو به نمایندگی از دیگر شهرهای گیلان و به دلیل تنوع غذا ، امیدواریم که این همایش بتواند به اهداف خود برسد و گردشگران و مسافران بیشتری با این همایش آشنا شوند.
آذرپور تصریح کرد: امروز این نیاز حس می شود که بتوانیم در بحث های علمی هم این موضوع را دنبال کنیم و با تنوع بخشی و آشنایی همگان با انواع غذاهای گیلانی و گسترش دانش ، این محصولات با تنوع و کیفیت بیشتری عرضه شوند .
در بیستم آذر سال ۱۳۹۴ شهر رشت بطور رسمی از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی یونسکو به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی انتخاب و در فهرست شبکه شهرهای خلاق یونسکو، ثبت شد. بیش از ۲۲۰ خوراکی محلی، تنوع خوراک و فرآوردههای غذایی در استان گیلان وجود دارد که در فرآیند تولید آن از مزرعه تا سفره مهمترین ویژگی ، سلامت محور بودن آن است .
مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده از جمله شش غذای محلی گیلان هستند که به ثبت یونسکو رسیده اند.
گیلان دارای دو هزار و ۳۱۹ تأسیسات گردشگری ، ۱۰۲ هتل، ۳۳ هتل آپارتمان، ۸۰ مجتمع گردشگری، ۴۹ مهمانپذیر، یک هزار و ۶۲۵ خانه مسافر، ۳۰ مجتمع سرگرمی تفریحی، ۲۱ اقامتگاه بومگردی، ۳۶۰ بین راهی، یک اسکله مسافربری دریایی و ۲۸ اسکله گردشگری دریایی است.
۶۰۲۹/۲۰۰۷/