فرماندار لاهیجان، با بیان اینکه تب کریمه کنگو یک بیماری کشنده است، گفت: راه های سرایت و مقابله با تب کریمه کنگو به مردم آموزش داده شود.

به گزارش ایسنا – منطقه گیلان، سید اسماعیل میرغضنفری در جلسه شورای بهداشت شهرستان لاهیجان، گفت: باید راه های سرایت و مقابله با تب کریمه کنگو به مردم آموزش داده شود تا از شیوع این بیماری جلوگیری به عمل آید.

وی با بیان اینکه تب کریمه کنگو یک بیماری کشنده است، افزود: فوت یک انسان هم بسیار مهم است و نباید اجازه دهیم این اتفاق برای همشهریان ما بیفتد.

فرماندار لاهیجان بر رعایت مسائل بهداشتی نانوایی ها در شهرستان تاکید و خاطرنشان کرد: چون نانوایی ها مکان مراجعه عام هستند باید مسائل بهداشتی را خیلی رعایت کنند و دستگاه های نظارتی نیز بر کار آنها نظارت داشته باشند.

این مقام مسئول همچنین خواستار رفع مشکل آب شرب شهرستان لاهیجان شد و افزود: گاهی شکایت هایی از آب شرب برخی مناطق روستایی و شهری لاهیجان می شود که مدیران ذیربط باید نسبت به رفع این مشکل تلاش کنند.

زری رضایی خلیق، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان لاهیجان گفت: طی یک ماه اخیر یک نفر از شهروندان لاهیجانی بر اثر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو فوت شده است.

وی ادامه داد: این فرد که در ارتفاعات شهرستان لاهیجان زندگی می کرد بر اثر تماس با دام به بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو مبتلا شد و در بیمارستان امینی لنگرود درگذشت.

مدیر شبکه بهداشت لاهیجان این بیماری را خطرناک توصیف و خاطرنشان کرد: بیماری مذکور از دام به دام و از دام به انسان از طریق کنه انتقال می یابد و مردم باید موارد ایمنی و بهداشتی را در تماس با حیوانات رعایت و از تماس خود و فرزندان با حیوانات اهلی جلوگیری کنند.

رضایی تصریح کرد: تب کریمه کنگو اولین بار از طریق مرز پاکستان وارد کشور شد و در سال 96 تعداد 10مورد، در سال 97 تعداد سه مورد و در سه ماهه نخست امسال نیز 11 مورد مبتلا به این بیماری در استان گیلان به ویژه در شهرستان های دارای دامداری نظیر تالش، رودسر و لاهیجان گزارش شده است.

وی گفت: این بیماری در انسان ممکن است در دوره کمون هیچگونه علائمی نداشته باشد و قابل تشخیص نباشد که بیشتر در دام قابل شناسایی است لذا تب کریمه کنگو پس از مبتلا کردن فرد با درد عضلانی همراه است و باعث خونریزی مویرگ ها می شود و اگر پس از ابتلا تا 10 روز موجب مرگ انسان نشود او از مرگ نجات پیدا خواهد کرد.

مدیر شبکه بهداشت لاهیجان یادآور شد: مردم سعی کنند که گوشت را بیشتر از مراکز و قصابی های صنعتی ممهور به مهر دامپزشکی خریداری نمایند و مدتی آن را در یخچال نگهداری کنند تا انتقال بیماری ممکن نباشد.

سرپرست شبکه دامپزشکی لاهیجان نیز، اضافه کرد: اداره دامپزشکی آموزش های لازم را در زمینه بیماری های مشترک با انسان به ویژه تب کریمه کنگو برگزار کرده است، اما خرید سم مبارزه با کنه بسیار گران بوده و نیازمند همکاری فرمانداری، بخشداری ها و دهیاری ها در این زمینه هستیم.

محمد رضایی سلیم با بیان اینکه شهرستان لاهیجان دارای حدود 22 هزار راس دام سنگین و هشت هزار راس دام سبک است، متذکر شد: طی چهار ماهه امسال 33 لیتر سمپاشی برای مقابله با انگل های خارجی دام و جایگاه دام استفاده شده است.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.