رئیس سازمان چای کشور گفت: برای رسیدن به خودکفایی با توجه به مصرف حدود 100 هزار تن چای در کشور ضمن مدیریت باغداری و افزایش محصول در واحد سطح نیازمند طرح های توسعه ای هستیم.
حبیب جهانساز در گفت وگو با خبرنگار ایلنا در لاهیجان، در خصوص شرایط رسیدن ایران به خودکفایی در تولید چای اظهار داشت: با توجه به تدابیر اندیشیده شده و انجام اقدامات "به زراعی" و تداوم شرایط آب و هوایی موجود و در صورت عدم سرمازدگی بوته های باغات چای انتظار می رود تولید امسال بیش از سال گذشته باشد.
رئیس سازمان چای کشور خاطرنشان کرد: برای رسیدن به خودکفایی با توجه به مصرف حدود 100 هزار تن ضمن مدیریت باغداری و افزایش محصول در واحد سطح نیازمند طرح های توسعه ای هستیم.
وی افزود: با توجه به اعلام نرخ تضمینی خرید چای مانند سایر محصولات کشاورزی، قیمت خرید تضمینی چای در سال 1398 درجه 1؛ 32750 ریال و درجه 2؛ 18492 ریال پایه بوده و انتظار میرود کارخانجات با توجه به کیفیت برگ سبز تحویلی و هزینه های بالای باغداری برای چایکاران زحمتکش نظیر تورم، افزایش هزینه های کارگری، افزایش قیمت نهاده ها و … این محصول را به قیمت بالاتر از نرخ اعلامی خریداری کنند.
جهانساز در پاسخ به سئوالی در خصوص "به زراعی" باغات در فصل نگهداری اظهار داشت: در سال مالی 1397 بیش از 2/18 میلیارد تومان از طریق صندوقحمایت از توسعه صنعتچای کشور در قالب تسهیلات به زراعی و خرید ماشین آلات کشاورزی به چایکاران و همچنین تجهیز و نوسازی به کارخانجات چایسازی با نرخ بهره تا 4 درصد اعطا شد.
وی با اشاره به افزایش 20 درصدی بهای برگ سبز درجه 1 و 21 درصدی بهای برگ سبز درجه 2 و تمهیدات اندیشیده شده و تسهیلات پرداختی به چایکاران گفت: با توجه به اینکه هر ساله روند احیای باغات با انگیزه بیشتری ادامه دارد، امید است که سطح زیرکشت فعال افزایش یابد.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه بارندگی معمولاً به محصول چای که پوشش مناسبی برای مناطق کوهستانی بوده و آبخیزداری را در سطوح چایکاری ایجاد میکند، خسارتی وارد نمیکند، مگر اینکه بارندگی ها با افت شدید دما همراه باشد گفت: خوشبختانه تاکنون افت شدید دمایی نداشته ایم. همچنین طبق درج اطلاعیه هایی به اطلاع عموم باغداران محترم رسانده شد که با انجام برخی تمهیدات به مقابله با سرمازدگی بهاره بپردازند.