به گزارش خبرنگار ایرنا، امید قبادی غروب یکشنبه در مراسم انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه استان گیلان در رشت افزود: سالانه پنج تا هشت هزار مرگ مغزی در کشور اتفاق می افتد که تعداد قابل اهدا دو هزار و 500 تا چهار هزار نفر است در حالیکه تعداد سالانه اهدای عضو ، کمتر از هزار مورد است.
وی با بیان این که میانگین سن مرگ مغزی در سال در ایران بین 20 تا 40 سال است، اظهار داشت:
مرگ مغزی در تمام دنیا بیشتر از 14 روز باقی نمی ماند، هر مرگ مغزی هشت ارگان را می تواند اهدا کند و با اهدای یک تا 53 نسج، افراد را از معلولیت نجات دهد.
قبادی با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی درباره اهدای عضو خاطر نشان کرد: در ایران دریافت رضایت خانواده فرد دچار مرگ مغزی بین شش تا 90 ساعت طول می کشد؛ در ایران مشکل برای اهدا عضو، عدم باور خانواده برای مرگ عزیزش است.
رئیس هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان علم، ساختار و فرهنگ سازی را از پایه های نظام سلامت عنوان و اضافه کرد: نقش نظام سلامت در اهدا عضو 20 درصد است که تمام نقش خود را تحقق بخشیده است.
وی در ادامه سخنانش با بیان این که خیرین ستون نظام سلامت هستند و در حوزه اهدای عضو بی نظیر کار کردند، خاطر نشان کرد: بهترین دوره حمایت مسئولان را داریم.
وی با اشاره به پیوند کلیه و کبد در زمان حاضر در استان گیلان در بیمارستان رازی رشت اظهار داشت:
گیلان قابلیت پیوند قلب را دارد، می تواند با کمی هم افزایی به قطب پیوند شمال و حتی غرب کشور تبدیل شود.
تایید مرگ مغزی توسط چهار پزشک متخصص بیهوشی، داخلی، جراح مغز و اعصاب و متخصص مغز و اعصاب انجام می گیرد که از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حکم مسئولیت اقدام به تایید مرگ مغزی را دارند.
قانون پیوند اعضا، فروردین ماه 1379 در مجلس شورای اسلامی به‌ تصویب رسید؛ برپایه این قانون، اعضای بیماران فوت ‌شده یا بیمارانی که مرگ‌ مغزی آنان آشکار و مسلم شده را می ‌توان به ‌شرط وصیت بیمار یا موافقت ولی‌ دم برای پیوند ‌به بیمارانی که ادامه حیاتشان به پیوند عضو بستگی دارد، استفاده کرد.
کلیه ‌ها، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریه ها، استخوان، مغز استخوان و برخی بافت های بدن از جمله پوست و همچنین قرنیه چشم ، تاندون ، غضروف و دریچه قلب از پیوندهای متداول است.
هر فرد مرگ مغزی در صورتی که خانواده اش خیلی زود برای اهدا عضو رضایت دهد، می تواند جان هشت تا 53 نفر را نجات دهد، بر اساس آخرین آمارها، هر 10 دقیقه یک نفر به لیست انتظار پیوند عضو اضافه می شود، هر دو ساعت یک نفر به خاطر نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می دهد.
اعلام رضایت برای پیوند اعضا از سال 1387 در گیلان انجام گرفت، باربد چمن زیبای کودک چهار ساله اولین اهدا کننده در گیلان است که با رضایت خانواده کلیه اش به مردی 42ساله پیوند زده شد.
در سال جاری تاکنون، خانواده 19 بیمار دچار مرگ مغزی در استان برای اهدای عضو عزیزانشان اقدام کرده اند.
دانشگاه علوم پزشکی گیلان با مشارکت مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انجمن اهدای عضو ایرانیان نسبت به برگزاری دومین دوره آموزش تخصصی و مدیریتی فراهم آوری اعضای پیوندی استان گیلان از امروز (یکشنبه) تا یازدهم بهمن در رشت اقدام کرده است.
نحوه شناسایی بیماران مرگ مغزی، نحوه انتقال این بیماران از مراکز تابعه به مرکز پیوند، مسایل حقوقی درباره رضایت پیوند اعضا، نحوه نگهداری ارگان های فرد مغزی از جمله آموزش های لازم به شرکت کنندگان در دومین دوره آموزش تخصصی و مدیریتی فراهم آوری اعضای پیوندی گیلان است.
7286/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.