به گزارش خبرنگار ایرنا، سرپرست کارگروه زیست فناوری دانشگاه گیلان بیان داشت: این کارگاه در راستای پروژه توانمندسازی ایمنی زیستی (از پروژه های بین المللی) برگزار شده است.
رضا شیرزادیان در کارگاه علمی زیستی ایمنی محصولات تراریخته هدف اصلی بهنژادی را ارتقاء صفات گیاهان و موجودات عنوان و اضافه کرد: در راستای این اهداف طی سال ها، انسان با استفاده از اصلاح نبات کلاسیک اقدام به تغییر صفات ژنتیکی ،از طریق تلاقی گیاهان می کرد، این روش ها مستلزم آن است که گیاهان از نظر جنسی با همدیگر سازگار باشد.
وی با بیان این که انتقال صفات ژنتیکی خاص از گونه های متفاوت بسیار سخت و زمان بر و در بسیاری موارد غیرممکن است، اظهار داشت: با ابداع مهندسی ژنتیک این محدودیت از پیش پای متخصصان برداشته و به عنوان یک روش موثر امکان ترکیب صفات شناخته شده ژنتیکی از منابع دیگر در گیاهان را فراهم کرد.
وی خاطر نشان کرد: برنج مقاوم به علف کش گلایفوسیت، گوجه فرنگی مقاوم به آفات و نارنج مقاوم به ویروس Tristesa
از دستاوردهای دانشگاه گیلان در حوزه تولید گیاهان تراریخته است.
رئیس انجمن ژنتیک ایران بیان داشت: هجمه های رسانه ای اخیر در باره این فناوری و توانایی ویژه مهندسی ژنتیک در حوزه غذا و کشاورزی نگرانی هایی را در جامعه به وجود آورده، چرا کار را آسان نمی کنیم تا این فناوری به جای واردات، در کشور ما تولید شود؟
وی در ادامه سخنانش با بیان این که امروز مصرف سم سرانه حدود 400 گرم است، تصریح کرد: خطر سموم اثبات شده اما سمی که امروز خطرش وجود دارد کدام نشست و اعتراض اتفاق افتاده اما برای محصول ژنتیک می گویند از کجا معلوم 20 سال دیگر اتفاقی نیفتند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه گیلان نیز در این کارگاه در سخنانی گفت: این فناوری ها در جهان بخش عمده ای از تحقیقات، تجارت و تولید را به خود اختصاص داده اند و هر روز نیز گسترش می یابد.
سید ضیاء الدین میرحسینی با بیان این که این فناوری در تحقیقات انسانی و کشاورزی کاربردهای بسیار گسترده ای پیدا کرده، افزود: طبیعی است هر فناوری که جدید ابداع می شود همزمان با گسترش و توسعه می تواند محدودیت هایی هم داشته باشد اما این محدودیت ها نباید مانع عدم بهره گیری از آن شود.
وی با اشاره به فعالیت 600 عضو هیات علمی و وجود حدود 17 هزار دانشجو در دانشگاه گیلان بیان داشت: در این دانشگاه در بخش های کشاورزی، ژنیتک، علوم پایه و زیست شناسی رشته های متنوعی فعال است.
وی اظهار امیدواری کرد تا با کمک نیروی انسانی و محققان این دانشگاه و بهره گیری از ظرفیت موسسات مرتبط برای توسعه و بهبود کشاورزی و پزشکی استان استفاده به عمل آوریم.
فرهنگ سازی و ترویج ایمنی زیستی محصولات تراریخته و آشنایی با قوانین و مقررات مرتبط با آن از اهداف برگزاری این کارگاه یک روزه عنوان شد.
7286 /6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.