مصطفی پورعلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نانوایی سنتی ماسوله به اهتمام پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی ماسوله و مشارکت شورای اسلامی و شهرداری ماسوله راه اندازی شده و تولید و پخت نان سنتی در این نانوایی از سر گرفته می شود.
وی بیان کرد: ماسوله در گذشته دست کم شش نانوایی سنتی داشت که طی سال های گذشته بی استفاده رها شده و بدلیل تغییر کاربری، پخت نان سنتی در ماسوله فراموش شده بود.
مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی ماسوله ادامه داد: نان سنتی ماسوله شبیه تافتون سنتی و اندکی نازک تر از آن است که در تنورهای سفالی پخته می شود.
پورعلی یادآور شد: پیش از احیای نانوایی سنتی ماسوله ، آسیاب آبی شهری که قدمتش به قرن هفتم هجری می رسد، در این شهرک تاریخی احیا شد.
شهرک تاریخی ماسوله دارای 350 خانه تاریخی با قدمتی 800 تا هزار ساله است که در سال 1354 با شماره 1090 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. این شهرک تاریخی و منحصربفرد دارای جلوه های خاص طبیعی است و با توجه به ویژگی های تاریخی ، جغرافیای ظاهری و اقلیم خزری توأم با کوهستانی یکی از مهمترین سایت های ایرانگردی و جهانگردی در استان و حتی در میان کشورهای خاورمیانه است.
موزه مجموعه پایگاه‌ میراث فرهنگی ماسوله گیلان جزو موزه های برتر در بخش موزه‌های دولتی کوچک است. ماسوله در 25 کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن و در 62 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.
1881/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.