محمد هادی رحمتی ظهر چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اجرای طرح آب شیرین کن نیازآباد بندرترکمن از مهرماه سال 93 با هدف تصفیه آب های لب شور (حاصل ازچاه های حفرشده) و استحصال آب شرب از آن آغاز و هم اینک آماده بهره برداری رسمی است.
به گفته وی، طرح ایجاد تاسیسات آب شیرین کن غرب گلستان با استفاده از توان و سرمایه بخش خصوصی و در قالب قراردادهای بی. او. او (BOO) (ساخت، تملک و بهره برداری) با مشارکت شرکت رعد آب جنوب و با اعتبار 320 میلیارد ریال اجرا شد و دولت آب تولید شده را به صورت تضمینی خریداری می کند.
وی اضافه کرد: این تاسیسات آب خام لب شور را از طریق چاه های احداث شده در پیرامون هسته تصفیه دریافت می کند و هفت هزار و 500مترمکعب آب قابل مصرف به شبکه منطقه تزریق خواهد کرد.
مهندس رحمتی افزود: روش اجرایی تاسیسات آب شیرین بندرترکمن به صورت فیزیکی انجام می شود و حذف باکتری ها، ویروس ها و دیگر میکروب ها با 'اسمز معکوس' نیز به میزان صد در صد صورت می گیرد.
یکی از مهمترین شیوه های انواع آب شیرین کن های صنعتی، سیستم RO یا اسمز معکوس (Reverse Osmosis) است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان ادامه داد: نمک زدایی و شیرین سازی آب های لب شور از جمله سیاست های موفق وزارت نیرو در دولت تدبیر و امید برای تامین آب شرب و آب مورد نیاز صنایع کشور است.
به گفته وی این تاسیسات در گلستان نیز نقش موثری در تامین آب شرب مورد نیاز جمعیت 160هزار نفری ساکن در شهرهای سیمین شهر، گمیش تپه، بندرترکمن و حدود 60 روستای این منطقه دارد.
به گزارش ایرنا و طبق اظهارات مدیران شهرستانی برخی تعارضات با زارعان و مالکان اراضی منطقه به جهت حفر چاه های آب لب شور، مشکلات در ترخیص ادوات و فیلترهای وارداتی از گمرگ و تامین نشدن اعتبارات مالی در موعد مقرر باعث طولانی شدن مدت زمان بهره برداری از این طرح شد.
شهرستان های گمیشان و بندرترکمن از سال ها قبل به سبب کاهش دبی چاه های تامین کننده آب شرب و هدررفت در شبکه آبرسانی این منطقه با کمبود آب شرب بویژه در ماه های گرم سال مواجه هستند.
7333/1648
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.