خلیل شایستگان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال مقدار یک هزار و 773 جعبه تخم نوغان بین یک هزارو 480 بهره بردار مینودشتی توزیع شد که حاصل آن تاکنون تولید 64 تن پیله ابریشم بوده است.
وی با بیان اینکه اکنون مراحل پایانی تولید پیله ابریشم در استان گلستان و مینودشت است، گفت: امسال متوسط تولید هر جعبه تخم نوغان 36 کیلوگرم پیله ابریشم بود که باقیمت 320 هزار ریال برای هر کیلوگرم به صورت توافقی توسط پنج مرکز خرید، خریداری شد.
شایستگان با اشاره به تولید 140 تن پیله ابریشم در شهرهای مختلف گلستان درسال جاری، اضافه کرد: مینودشت بزرگترین تولید کننده پیله ابریشم در این استان است و بر این اساس توزیع تخم نوغان در دیگر شهرهای گلستان نیز از این شهرستان انجام می شود.
وی تصریح کرد: هم اکنون پرورش کرم ابریشم علاوه بر مینودشت که به طور میانگین 50 درصد تولید گلستان را دارد، در شهرستان های 'کلاله، مراوه تپه، گالیکش، آزادشهر، علی آباد کتول و رامیان' این استان نیز انجام می شود.
مدیر جهادکشاورزی مینودشت از برنامه ریزی برای تولید مجدد پیله ابریشم دراین شهرستان و دیگر شهرهای گلستان برای نخستین بار در سال جاری خبر داد و گفت: در صورت استقبال بهره برداران توزیع تخم نوغان زنده شده 'تفریخ' از شهریور امسال آغاز می شود.
شایستگان افزود: شرایط برای تولید دوبار درسال پیله ابریشم در گلستان فراهم است و در صورت استقبال فعالان این بخش، این مدیریت که نمایندگی نوغانداری استان را برعهده دارد، آمادگی توزیع تخم نوغان را دارد.
به گزارش ایرنا، نوغانداری یا پرورش کرم ابریشم هر ساله از اوایل اردیبهشت با شکوفایی درختان توت در شهرهای مستعد این حوزه در استان گلستان از جمله مینودشت آغاز و تا تولید محصول 45 روز طول می کشد.
همچنین بخش قابل توجهی از تولید پیله ابریشم گلستان به دلیل کمبود صنایع تبدیلی در منطقه به استان خراسان رضوی برای فراوری محصول ارسال می شود.
شهرستان مینودشت با 81 هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است و افزون بر 31 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.
/3039/1860
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.