به گزارش خبرنگار ایرنا، دراین مراسم که عصر سه شنبه درسالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گنبدکاووس برگزار شد، جمع زیادی از علاقه مندان به این شاعر حماسه سرا و پدر زبان فارسی ایران بالاخص بزرگان و معتمدان قوم سیستانی حضور داشتند.
در این مراسم که با اجرای برخی برنامه های فرهنگی و هنری همچون قرائت شعر، موسیقی سنتی و کلاسیک، نقالی خوانی و شاهنامه خوانی همراه بود، رییس انجمن شاهنامه خوانی گنبدکاووس درسخنانی با تجلیل از مقام شامخ حکیم ابوالقاسم فردوسی، گفت: خدمتی که این شاعر بلند آوازه ایران به احیای زبان فارسی کرد، هیچ شاعر و اندیشمندی نکرده است.
دکتر نصرت الله صادقلو افزود: شاهنامه یا باستان نامه اثر ماندگار تاریخ و ادبیات ایران است که فردوسی آن را براساس تاریخ و فرهنگ این سرزمین به قلم تحریر درآورد.
وی اضافه کرد: شاهنامه ویژگی های منحصربفردی نسبت به دیگر آثار شاعران و نویسندگان دارد که آن را بسیار متمایز از آثار دیگران کرده، که فهم اشعار توسط اقشار مختلف جامعه ایران چه باسواد و چه بیسواد از جمله این ویژگی ها است.
وی، استفاده از حدود 600 هزار لغت فارسی در زمانه ای که زبان نوشتار و تالیف کتاب توسط نویسندگان، شاعران و دانشمندان دیگر آن زمان عربی بود، رعایت اخلاق و ادب در تمام اشعار و زنده و پویا بودن اشعار را از دیگر ویژگی های منحصربفرد شاهنامه برشمرد و تصریح کرد: امروز دوست و دشمن و افراد با زبان های مختلف، به این ویژگی ها اذعان دارند.
رییس انجمن شاهنامه خوانی گنبدکاووس ادامه داد: شعر فردوسی از لحاظ بلاغت در کمال است و از نظر ادبی و آرایه های به کار رفته در آن از جمله اغراق، کم نظیر است و کمتر شاعری توانایی این کار را دارد.
به گزارش ایرنا، حکیم ابوالقاسم فردوسی از شاعران بزرگ حماسه سرای ایران و صاحب اثر مشهور شاهنامه، اوایل قرن چهارم هجری به سال 319 خورشیدی در روستای پاژ از توابع توس خراسان دیده به جهان هستی گشود و در اواخر قرن چهارم هجری به سال 397 خورشیدی در سن 78 سالگی چشم از جهان فرو بست.
شهرستان گنبدکاووس با 350 هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.
/3039/1860
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.