به گزارش خبرنگار ایرنا حسن صالحی روز دوشنبه در دیدار با آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان ،اظهارداشت: از این میزان تولید، 46 درصد مربوط به آبزیان پرورشی است.
وی عنوان داشت که ایران در منطقه در زمینه تولید قزل آلا با تولید سالانه 160 هزار تن مقام اول را دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص پرورش میگو نیز گفت که سال 92 میزان تولید میگو در کشور10 هزار تن بوده و امروز به 27 هزار تن رسیده است.
به گفته وی؛ در برخی استان ها مانند گلستان تولید این گونه صفر بوده ،در حالی که پیش بینی برداشت امسال از مزارع سایت میگوی گمیشان حدود یکهزار و 500تن است.
صالحی در خصوص پرورش ماهیان خاویاری در آب های کشور گفت: سال گذشته با پرورش این گونه ها سه تن خاویار استحصال شد ،در صورتی که در سال 70 میزان تولید این محصول در کشور 300 تن بود.
رییس سازمان شیلات کشور افزود: برای پرورش ماهیان خاویاری حدود 80 مزرعه در کشور ایجاد شده که تنها در دزفول یک سایت 50 هکتاری وجود دارد و در گلستان نیز در این بخش ظرفیت تولید 100 تن خاویار همچون گذشته وجود دارد که موانع این مساله باید رفع شود.
وی تصریح کرد: سال گذشته با همکاری بنیاد مستضعفان و جانبازان به متقاضیان پرورش ماهیان خاویاری تسهیلات هشت درصدی پرداخت شد که در استان گیلان 10 شرکت، در مازندران 5 و گلستان تنها 2 شرکت اقدام به دریافت این وام کرده اند.
صالحی گفت: در ابتدای انقلاب تنها یک کارخانه تولید کنسرو ماهی در کشور وجود داشت، اما امروز بین 130 تا 140 شرکت در این بخش وجود دارد.
وی تولید بخش ماهیان گرمابی را 230 هزار تن اعلام کرد که بخش عمده آن صادر می شود و افزود: سال گذشته میزان کل صادرات بخش شیلاتی 412 میلیون دلار و واردات 80 میلیون دلار بود.

**نارضایتی نماینده ولی فقیه از وضعیت کشاورزی گلستان
نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان از وضعیت کشاورزی این استان ابراز نارضایتی کرد و گفت: کشاورزی در گلستانی که محور توسعه آن کشاورزی است، در حال مرگ است.
آیت الله سیدکاظم نورمفیدی افزود: اقداماتی که بر روی زمین های کشاورزی انجام می شود، توان خاک را می گیرد و با معیارهای اقتصاد مقاومتی مد نظر مقام معظم رهبری همراه نیست.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه برای نجات کشاورزی استان باید کار جهادی واساسی انجام گیرد، عنوان کرد: در استان گلستان، شالیکاری رسم نبود و تنها حدود 5 الی 6 هزار هکتار در گذشته زیر کشت این محصول می رفت ، اما هم اینک با وجود خشکسالی و مشکلات آبی حدود 80 هزار هکتار شالیکاری در استان انجام می شود.
امام جمعه گرگان گفت: برای حل این مشکل، مسئولان استان باید تصمیم اساسی بگیرند و گلستان را از خطر تشنگی نجات دهند.
3014/1648
خبرنگار: مجید میهن دوست ** انتشار: پری سالارنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.