به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، محسن باقری ظهر امروز در همایش روز مزرعه و کلزا در جمع کشاورزان و کارشناسان کشاورزی استان گلستان اظهار داشت: در این روز کشاورزان پیشرو و مروجان بخش کشاورزی گردهم آمدند تا از نزدیک با یافتههای مرکز تحقیقات کشاورزی آشنا شوند.
وی تصریح کرد: در ایستگاه تحقیقاتی کشاورزی استان گلستان امروز کشاورزان ما با آخرین یافتههای و ارقام محصولات کشاورزی آشنا میشوند و از نزدیک شاهد اقدامات بهنژادی، بهزراعی در مرکز تحقیقات خواهند بود و همچنین با ماشینآلات و نوع تغذیه محصولات کشاورزی بیشتر آشنا میشوند.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان گلستان تاکید کرد: امروز کشاورزان گلستانی این فرصت را داشتند که از نزدیک به صورت عملی با تک تک ارقام کلزا و مسائل فنی این محصول آشنا شوند.
باقری یادآور شد: هدف از این دوره آشنایی خود کشاورزان با سیستمهای نوین در کشت، داشت و برداشت است و برای اینکه بتوانیم بهرهبری را بالا ببریم نیاز است که یک سری اطلاعات را در اختیار کشاورزان قرار بدهیم.
وی اظهار داشت: کلزا به عنوان یک دانه روغنی استراتژیک شناخته شده و سازگاری وسیعی در همه نقاط کشور دارد و تاکید ما بر این است که برای افزایش عملکرد گندم در تناوب با این محصول کشت شود.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان گلستان با بیان اینکه تناوب کشت کلزا و گندم راندمان برداشت محصول را بالا میبرد، افزود: 20 درصد افزایش عملکرد در تناوب کلزا و گندم ایجاد میشود و همچنین با این اقدام مزارع نسبت به بیماریها مقاومتر خواهد شد.
باقری اظهار داشت: استان گلستان در تولید دانه روغنی مقام نسخت را در کشور دارد و دانههای روغنی از جمله کلزا، سویا و پنبه در استان کشت میشود و قطعا اگر کشاورزان ما را با روشهای داشت محصول بیشتر آشنا کنیم و امکانات در اختیارشان قرار دهیم درآمد بخش کشاورزی رشد خواهد کرد.
وی افزود: در ایستگاه تحقیقاتی، همه ارقام و لاینها کلزا بررسی میشود و در چندین سال که ارقام در مرکز تحقیقات مورد بررسی قرار میگیرد در اختیار زارعان قرار میگیرد.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان گلستان تاکید کرد: ارقام کلزا به 2 صورت هیبرید و غیرهیبرید در استان رایج هستند و ما ارقامی مانند هیبرید هایلا 401 و هایلا 50 و غیر هیبریدها ار.جی.اس 003 و دلگان را در استان کشت میکنیم.
باقری با بیان اینکه میانگین برداشت در صورت متناسب بودن تاریخ کشت کلزا 2.5 تا 3 تن در هکتار برآورد میشود، افزود: با توجه به اینکه زمان برداشت زودتر از گندم در کلزا است کشاورزانی که کشت کلزا دارند زودتر میتوانند نسبت به کشت محصول دوم اقدام کنند.
انتهای پیام/