به گزارش ایرنا در این مراسم که با همراهی کارکنان اداره منابع طبیعی گلستان همراه بود زباله و پسماندهای ناشی از حضور گردشگران و مسافران در منطقه شمشادی قرن آباد جمع آوری شد.
مدیرکل منابع طبیعی استان گلستان در این باره اظهار داشت: انتخاب منطقه قرن آباد برای پاکسازی جهت نشان دادن اهمیت گونه حفاظت شده درخت شمشاد است تا جایگاه و ضرورت حمایت از این گونه ارزشمند در بین آحاد مردم همگانی شود.
ابوطالب قزل سفلو افزود: استمرار و تعمیم چنین برنامه هایی در نگاهی وسیع تر برای حفظ و توسعه فضای سبز و فرهنگ سازی مهربانی با محیط زیست اثرات بی شمار خوبی دارد.
به گزارش ایرنا؛ شمشاد یکی از گونههای درختان پهن برگ و همیشه سبز جنگلهای هیرکانی است که دامنه انتشار این گونه در استانهای شمالی از آستارا در استان گیلان تا قرنآباد در گلستان و از نزدیک به سواحل دریا در پارک جنگلی سیسنگان تا ارتفاع هزار و ۸۰۰ متری از سطح دریا در جنگلهای "لساکوتی " شهرستان تنکابن و "افرچال" ساری است.
از سال ۱۳۸۹ این گونه همیشه سبز و با ارزش جنگلهای شمال کشور به دلایل مختلفی مورد حمله آفات و بیماریهای مهاجم و مخرب قرار گرفته که منشاء خارجی داشته و به طور ناگهانی وارد کشور شده و در مدت زمان کوتاهی حیات و بقای آن را به مخاطره انداخته و سبب نابودی و خشک شدن بسیاری از درختان شده است.
یکی از کارشناسان جنگلداری گلستان در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: لارو آفت شب پره از طریق تغذیه برگ، پوست و سرشاخههای درخت طی چهار نسل در هر سال موجب خزان و سرخشکیدگی و در برخی موارد موجب مرگ کامل درختان جوان شمشاد میشود.
دکتر روح اله رستمی گفت: گونه شمشاد هیرکانی در سالهای اخیر مورد حمله آفت بسیار خطرناک شبپره شمشاد قرار گرفته که موجب خسارت این گونه با ارزش جنگلهای شمال از جمله استان گلستان شده است.
وی اظهار داشت: اداره کل منابع طبیعی گلستان از طریق محلول پاشی کانونهای آلوده شمشاد از سال ۹۶ تاکنون توانسته خسارت آفت را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
به گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، از سال ۹۶ در ۲۰ هکتار از عرصههای درختان شمشاد استان در بندرگر و قرن آباد گرگان با آفت شب پَره به روش بیولوژیکی مبارزه و جمعیت آفت کنترل و محلول پاشی همزمان با شروع فعالیت لاروهای آفت در هر نسل صورت میگیرد.