ابوطالب قزل سفلو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: از اعتبارات هزینه شده برای اجرای طرح های آبخیزداری گلستان 436 میلیارد ریال آن از منابع ملی و بقیه از منابع اعتباری استانی بوده است.
وی اضافه کرد: در این سال ها درسطح 530 هزار هکتار از عرصه های منابع ملی و طبیعی استان گلستان عملیات آبخیزداری انجام شده که احداث 185 بند خاکی برای کنترل سیلاب و رسوب گیر، احداث 420 سازه سنگی، ملاتی و بتنی رسوب گیر و احداث 1200 سازه گابیونی بخشی از این اقدامات بوده است.
قزل سفلو ادامه داد: اجرای 45 سازه سرشاخه گیر، اجرای دو هزار هکتار تراس بندی یا پلکانی کردن اراضی شیبدار، 16 هزار هکتار جنگل کاری و نهال کاری درختان مثمر و 15 هزار هکتار اصلاح و احیای مراتع از دیگر اقدامات آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی گلستان در 10 سال گذشته بوده است.
وی تصریح کرد: عملکرد طرح های آبخیزداری سبب کاهش پیک سیلاب، تغذیه سفره های آب زیر زمینی، کاهش فرسایش و رسوب و خسارات سیل به مناطق پایین دست مانند ابنیه فنی و جاده های ارتباطی گلستان شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با یادآوری سیلاب اخیر استان گفت: این رخداد طبیعی به دنبال بارش حدی (Extreme event) با ریزش 70 درصد از بارش سالانه گلستان و در بازه زمانی 30 ساعت رخ داد.
قزل سفلو افزود: این بارش های شدید و رگباری زمانی رخ داد که خاک به لحاظ رطوبت نزدیک به اشباع قرار داشت و گستردگی بارش در همه پهنه حوزه آبخیز گلستان سبب تولید روان آب و تشدید سیلاب شد.
وی با بیان اینکه بارش های رگباری و شدید یکی از دلایل تغییر اقلیم می باشد، اضافه کرد: با این حال اجرای طرح های آبخیزداری تا 75 میلیون متر مکعب از سیلاب گلستان را مدیریت کرد.
به گزارش ایرنا و براساس اعلام روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، حجم سیلاب اخیر این استان درمجموع 306 میلیون متر مکعب بوده است.
استان یک میلیون و 900 هزار نفری گلستان با افزون بر 20 هزار کیلومتر مربع وسعت، 452 هزار هکتار جنگل و 862 هزار و 825 هکتار مرتع دارد.
/3039/1860
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.