به گزارش خبرنگار ایرنا، اعتیاد منشاء آسیب های اجتماعی مانند طلاق، همسر و فرزند آزاری است و مسئولان مرتبط در استان از جمله مدیرکل امور اجتماعی استانداری، معاون دادگستری و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر معتقدند این پدیده نقش جدی در جدایی همسران و شکل گیری طلاق دارد هرچند امکان ارائه آمار دقیق در این رابطه نیست.
وجود یک فرد معتاد جدا از نگاه منفی و تحقیرآمیز دیگران، به کانون خانواده ها نیز صدمه می زد و اگر این فرد تامین کننده مخارج زندگی باشد، مشکلات عدیده ای برای سایر اعضای خانواده پیش می آید که جدایی و طلاق از جمله آنهاست که معضلی گران برای خانواده محسوب می شود.
زندگی خانواده هایی که گرفتار اعتیاد شده و تمام سرمایه خود را صرف مصرف مواد مخدر می کنند، به مرور زمان به فلاکت و بدبختی کشیده می شود که تبعات منفی همچون پدیده کودکان کار و سایر آسیب ها و معضلات اجتماعی را به دنبال دارد.
به گفته دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان، تعداد زیادی از خانواده های استان به مشکل اعتیاد گرفتار هستند.
محمود روحانی فر اعلام کرد: بیش از 100 هزار نفر از جمعیت یک میلیون و 900 هزار نفری گلستان معتادند که بیشترین فراوانی مصرف کنندگان مواد مخدر این استان در سن 21 سالگی به عنوان بهترین زمان ازدواج و تشکیل خانواده است.
وی افزود: گلستان دومین استان کشور در شیوع مصرف مواد مخدر است و به تبع آن کانون خانواده های این استان به شدت در معرض آسیب ها و اثرات این بلای خانمان سوز قرار دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان به فعالیت مراکز بازپروری و ترک مواد مخدر در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون 154مرکز خدمات ترک اعتیاد سرپایی، 29 کمپ و یک مرکز درمان اجباری معتادان متجاهر در گلستان فعال شده و یک مرکز جامع توانمندسازی با هدف ماندگاری درمان در افراد معتاد ساخته می شود.
روحانی فر ادامه داد: ایجاد مراکز جامع توانمندسازی نقش مهمی در ماندگاری درمان معتادان پس از ترک، بازگشت به جامعه و حضور موثر آنان در کانون خانواده دارد.
وی افزود: در این مراکز خدمات لازم برای توانمندسازی این قشر به منظور فعالیت مفید و مناسب در جامعه و قطع ارتباط با دوستان گرفتار در دام اعتیاد ارائه می شود.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری گلستان نیز گفت: بر اساس مطالعات انجام شده اعتیاد، خیانت، بی مسوولیتی و بیکاری عمده ترین دلایل و عوامل بروز طلاق در استان است و در این بین، اعتیاد نقش بارزتری در جدایی خانواده ها ایفا می کند.
عبدالرضا چراغعلی افزود: توجه به تحکیم خانواده و افزایش نقش آفرینی سازمان های مردم نهاد در بحث ترک اعتیاد و کمک به ادامه زندگی سالم بعد از ترک، نقش مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی مانند طلاق دارد.
وی با تاکید بر افزایش آموزش برای سنین حساس افزود: بر اساس توافقات با آموزش و پرورش و با هدف تقویت آموزش لازم برای مقابله با علل بروز طلاق ویژه دانش آموزان دختر مقطع پیش دانشگاهی استان به عنوان نخستین گروه سنی ازدواج برنامه های لازم در حال اجراست.
وی ادامه داد: برنامه های آموزشی مختلف ویژه گروه های حساس جامعه به منظور افزایش تاب آوری بیشتر خانواده ها در مقابل مشکلاتی مانند اعتیاد و انتخاب طلاق به عنوان آخرین راه ها اجرا شده است.
حجت الاسلام مهدی قاسمی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گلستان هم با تاکید بر اینکه اعتیاد در کنار اختلافات فرهنگی و اجتماعی منجر به عدم سازگاری، جزو علل اصلی طلاق در استان است گفت: آمار درصدی دقیق در این رابطه قابل ارائه نیست.
**اختلافات فرهنگی و اجتماعی از دیگر علل طلاق در گلستان
یک مشاور حقوقی هم در رابطه با نقش اعتیاد در طلاق گفت: زوج های جوان در ابتدای زندگی مشترک گرفتار اعتیاد نیستند اما اختلافات فرهنگی و اجتماعی خانواده ها به عنوان سرمنشاء شکل گیری انواع آسیب ها به زندگی زناشویی در کنار بروز فشارهای روحی و معنوی ناشی از آن، زوجین را به سمت این آسیب هدایت می کند.
مهدی یوسفی نژاد افزود: فقدان روحیه ایثار کافی برای حل مشکلات، مهمترین علت دلسردی زن و شوهر از زندگی زناشویی است که به مرور زمان موجب باز شدن پای دوستان ناباب و به تبع آن مواد مخدر به زندگی می شود.
وی ادامه داد: بررسی علل طلاق در گلستان نشان می دهد خیلی از دختران و پسران برای آغاز زندگی مشترک فقط مسائل مالی و به رخ کشیدن سطح اجتماعی خود به اطرافیان را ملاک قرار می دهند.
این مشاور حقوقی، آشنا نبودن جوانان با مهارت های زندگی و گرفتن تصمیم احساسی برای آغاز زندگی مشترک بدون توجه به اختلافات فرهنگی و اجتماعی را از دیگر علل طلاق برشمرد.
به گفته وی، با ارائه آموزش مهارت های زندگی، ترویج فرهنگ انتخاب درست و جلوگیری خانواده ها از انتخاب ناهمگون برای ازدواج فرزندان، می توان از شکل گیری این آسیب جلوگیری کرد.
وی ادعا کرد: در سال 83 از هر 18 ازدواج در گلستان یک مورد منجر به طلاق می شد اما اکنون از حدود هر پنج ازدواج یک مورد به طلاق ختم می شود که بیشترین فراوانی طلاق ها مربوط به رده سنی 25 تا 29 سال و بیشترین موفقیت در ازدواج ها در سنین 20 تا 24 سال است.
**افزایش 25 درصدی طلاق در گلستان
مدیرکل ثبت احوال گلستان گفت: هشت هزار و 367 مورد ازدواج و هزار و 544 مورد طلاق در 6 ماه نخست امسال و هشت هزار و 458مورد ازدواج و هزار و 235 مورد طلاق در مدت مشابه سال گذشته در استان رخ داد که نشان از کاهش 1،1 درصدی ازدواج و افزایش 25 درصدی طلاق دارد.
ابوبکر دولو افزود: نمی توان شهر خاصی را به طور قطع پیشتاز افزایش یا کاهش ازدواج و طلاق اعلام کرد چرا که به دلیل نبود دفترخانه ثبت ازدواج و طلاق در برخی نقاط، شهروندان به شهرهای اطراف مراجعه می کنند.
وی ادامه داد: میانگین سن طلاق زوج ها در مردهای گلستان 35.1 سال و در زن های گلستان 30.6 سال و میانگین سن زوج ها در ازدواج 27.7 سال در مردان و 23.3 سال در زنان است.
رییس کل دادگستری گلستان هم بر لزوم افزایش آموزش دختران و پسران پیش از ازدواج تاکید کرد و گفت: با هدف کاهش طلاق و تنش های بین زوجین در سه سال ابتدایی زندگی مشترک که بیشترین طلاق ها در این دوره رخ می دهد، طرح آموزش مهارت های زندگی در گلستان برگزار می شود.
هادی هاشمیان افزود: آموزه های اخلاقی، حقوقی و قضایی، روان شناختی و خانواده از جمله سر فصل های ارائه شده این دوره آموزشی به جوانان در آستانه ازدواج است.
وی ادامه داد: نتایج اجرای این طرح در چند شهر گلستان نشان می دهد مراجعه به دادگاه توسط زوجینی که در این دوره های آموزشی شرکت کردند کمتر از سایرین است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گلستان نیز گفت: شمار پرونده های ورودی طلاق به دادگستری استان در 6 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل در طلاق توافقی 1،65 درصد، طلاق به درخواست زن 5،8 درصد و طلاق به درخواست مرد 6،76 درصد کاهش یافت.
قاسمی افزود: امسال 2 هزار و 568 فقره پرونده طلاق وارد دادگستری گلستان شد که در مقایسه با 2 هزار و 663 فقره پرونده مدت مشابه سال گذشته کاهش حدود 100 پرونده را نشان می دهد.
به گفته وی، سال گذشته از مجموع پرونده های حوزه خانواده در مراکز مشاوره استان 18.2 درصد منجر به سازش شد که این آمار برای 6 ماه نخست امسال 15 درصد است.
وی افزود: مراکز آموزش قبل از ازدواج با هدف شناخت بیشتر زوجین از مسائل زناشویی و خانواده در شهرستان های گرگان، مینودشت، گنبدکاووس، علی آباد، کردکوی، بندرگز و کلاله راه اندازی شده است.
قاسمی ادامه داد: همچنین 19 مرکز مشاوره خانواده با محوریت ایجاد سازش در زوجین و جلوگیری از طلاق در استان گلستان فعال است.
به گزارش ایرنا، جمع بندی نظر کارشناسان حوزه اجتماعی نشان می دهد برای داشتن زندگی زناشویی سالم و موفق به دور از آسیب های اجتماعی مختلف، شاخص های گوناگون با معیار دوری گزینی حداکثری از اعتیاد بایستی مورد توجه جوانان و خانواده ها قرار بگیرد.
اعتیاد به عنوان معضلی فراگیر و آسیب های آن در چند قدمی افراد جامعه و بخصوص نسل جوان و در معرض خطر است که یکی از آثار سوء این بلای خانمان سوز، ریشه کن کردن بنیان خانواده ها است.
برای مقابله با این معضل، اجرای آموزه های اسلامی، تقویت بخش آموزش های قبل از ازدواج ، آگاهی بخشی اثرات سوء مصرف مواد مخدر و دوری از سطحی نگری از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد و می تواند به مستحکم شدن بیشتر بنیان خانواده ها کمک کند.
3042/1860
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.