پاسپورت ها در رنگ های مختلفی صادر می شود و هر کشور رنگ پاسپورت خود را دارد در این مطلب به بررسی تفاوت رنگ پاسپورت ها پرداخته شده است.

یکی از مهم‌ترین مدارک شناسایی برای هر فردی پاسپورت است که برای ورود و خروج از کشور به آن نیاز دارید. پاسپورت به عنوان شناسنامه‌ای بین‌المللی است. شما با داشتن پاسپورت می‌توانید از مرزها خارج شوید. زمانی که وارد فرودگاه‌های بین‌المللی می‌شوید، مسافرینی از کشورهای مختلف را می‌بینید که هر کدام پاسپورتی به همراه خود دارند. جدا از نام و مشخصات هویتی، اولین موردی که برای ما قابل تشخیص است، رنگ پاسپورت آن‌هاست.

اگر که شما اطلاعات خیلی کمی هم از رنگ‌بندی پاسپورت‌ها داشته باشید، می‌توانید شناختی نسبی از دارنده پاسپورت به دست آورید. هر رنگ‌بندی معنای خاص خود را دارد و معرف مبدا مسافر از منطقه‌ای خاص است. در این مطلب قصد داریم اطلاعات کامل و جامعی از رنگ پاسپورت کشورها بدهیم.

 

 

تفاوت رنگ پاسپورت کشورها

پاسپورت یک مدرک بین المللی است و هرساله رده بندی پاسپورت های جهان مشخص می‌کند که ارزش مدرک جهان شما چقدر است و چقدر اعتبار دارد.

بعضی از کشورها با اعتبارترین پاسپورت را دارند و شهروندان می‌توانند بدون ویزا به بیشتر کشورهای جهان سفر کنند. بعضی از کشورها به علت مسائل سیاسی، جنگ داخلی و یا تحریم، پاسپورتشان بی‌ارزش است و اعتبار چندانی نیز ندارد.

 

رنگ پاسپورت کشورها چه به معناست (3)

 

رنگ پاسپورت ایران

رنگ پاسپورت کشور عزیزمان ایران، به رنگ زرشکی است که نشان‌دهنده رسمی حکومت فعلی در کشور در بالای جلد آن درج شده است. عبارت جمهوری اسلامی با فونت کوچک و عبارت ایران با فونت بزرگ و واژه‌ای گذرنامه به زبان فارسی و عبارت Islamic Republic of Iran و واژه‌ی Passport به زبان انگلیسی در زیر آن نوشته شده است.

رنگ‌بندی پاسپورت کشورها

در برخی از کشورها، رنگ‌بندی پاسپورت‌ها به جهت تمایز بین انواع مختلف پاسپورت‌ها و همین‌طور برای نشان دادن وضعیت و محدودیت‌های مختلف مسافران به کار می‌رود. در نظر داشته باشید که ممکن است این اطلاعات تغییر کرده باشند.

 

رنگ پاسپورت کشورها چه به معناست (1)

 

انواع رنگ‌های پاسپورت

  1. پاسپورت قرمز
  2. پاسپورت زرد یا سبز
  3. پاسپورت آبی
  4. پاسپورت مشکی یا تیره
  5. پاسپورت‌های دوتایی یا چندرنگی

در متن زیر به بعضی از رنگ‌های معمول در رنگ‌بندی پاسپورت‌ها و معانی آن‌ها اشاره می‌کنیم:

چنانچه توجه کرده باشید، پاسپورت تمام کشورهای دنیا در 4 رنگ قرمز، آبی، مشکی و سبز صادر می‌گردند یا این که جلد پاسپورت در نزدیکی یکی از این چهار رنگ قرار دارد، همانند پاسپورت کانادا که رنگ سرمه‌ای دارد. همچنین پاسپورت قزاقستان که به رنگ آبی ملایم است. لازم به ذکر است که در بین 199 پاسپورت موجود در دنیا، 66 پاسپورت به رنگ قرمز هستند یا طیفی از رنگ قرمز دارند، 44 پاسپورت به رنگ سبز هستند و یا این که دارای طیفی از رنگ سبز دارند. همچنین 82 کشور از پاسپورت آبی رنگ استفاده می‌کنند و 7 کشور هم پاسپورتی به رنگ مشکی دارند.

پاسپورت قرمز

پاسپورت قرمز رایج‌ترین رنگ پاسپورت در دنیا است و کشورهای بسیاری در دنیا از این رنگ برای جلد پاسپورتشان انتخاب می‌کنند. بهتر است بدانید به‌طور معمول کشورهایی این رنگ را برای پاسپورتشان انتخاب می‌کنند که در حال حاضر سیستم کمونیستی دارند و یا در گذشته این سیستم را تجربه کرده‌اند. شایان ذکر است که اعضای اتحادیه اروپا به جز کرواسی از گذرنامه‌های قرمز رنگ و کبود استفاده می‌کنند. اگر که کشوری بخواهد به این اتحادیه ملحق شود، هم از همین رنگ باید برای گذرنامه‌های خود استفاده کند. کشورهای کلمبیا، پرو، اکوادور و بولیوی که عضو گروه آندین هستند هم گذرنامه‌هایی به همین رنگ دارند. کشور سوئیس از رنگ پرچم کشورش برای رنگ گذرنامه‌های خود استفاده کرده است.

همچنین این نوع پاسپورت به‌طور معمول به مقامات دولتی، سیاسیون، دیپلمات‌ها و افرادی که در خدمات دیپلماتیک فعالیت می‌کنند، اختصاص داده می‌شود.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که همه 10 گذرنامه پرقدرت دنیا هم در طیف رنگ قرمز قرار دارند و در پایین این رده‌بندی و در بین 10 رتبه آخر که ضعیف‌ترین گذرنامه‌های دنیا را دارد، تنها دو گذرنامه رنگ قرمز دارند.

پاسپورت سبز

اولین رنگی که در گذرنامه‌های دنیا استفاده شده است، رنگ سبز است. این رنگ در کشورهای اسلامی و عربی طرفداران خاصی دارد. پرقدرت‌ترین گذرنامه سبز رنگ مربوط به گذرنامه کره جنوبی است، که رتبه 12 را بین کشورهای جهان به خود اختصاص داده است. بعضی از کشورها مانند عربستان سعودی، مراکش، پاکستان و چندی از کشورهای خاورمیانه‌ای به علت این که رنگ سبز رنگ محبوب حضرت محمد (ص) بوده و مظهری از دین اسلام است، آن را انتخاب کرده‌اند. البته ناگفته نماند که این موضوع برای همه کشورها صدق نمی‌کند.

شایان ذکر است که در بعضی از کشورها پاسپورت‌های سبز رنگ یا زرد را برای شهروندان مذهبی یا قومیتی خاص اختصاص داده‌اند. به‌طور مثال، در بعضی از کشورها پاسپورت‌های مذهبی با رنگ سبز برای مسلمانان و پاسپورت‌های زرد رنگ برای افراد یهودی صادر می‌گردد.

پاسپورت آبی

در رایج‌ترین رنگ‌بندی پاسپورت‌ها در جهان، بعد از پاسپورت قرمز رنگ، پاسپورت آبی رنگ است. بعد از جنگ جهانی دوم، این رنگ به عنوان نمادی از دوستی و صلح جهانی در بسیاری از کشورهای جهان شناخته شده است. پاسپورت 82 کشور به رنگ آبی است که از بین آن‌ها قدرتمندترین و مشهورترین پاسپورت به ایالات متحده آمریکا تعلق دارد. افرادی که این پاسپورت را دارند، به آسانی می‌توانند به 183 کشور بدون داشتن ویزا سفر کنند. همچنین بی‌اعتبارترین گذرنامه در جهان با رتبه 199 به این دسته تعلق دارد که مربوط به کشور افغانستان است. جالب است بدانید رنگ آبی این پاسپورت نشان از کشورهای جهان نو دارد. در واقع این واژه‌ای است که به کشورهایی که در نیمکره غربی قرار دارند گفته می‌شود.

پاسپورت مشکی

جالب است بدانید در بعضی از کشورها پاسپورت‌های مشکی یا تیره را برای شهروندان با رنگ پوست تیره در نظر گرفته‌اند. تعداد بسیار کمی از کشورهای جهان رنگ مشکی پاسپورت را برای جلد پاسپورتشان انتخاب کرده‌اند. شهروندان در بعضی از کشورهای آفریقایی مانند بوتسوانا، زامبیا، بوروندی، گابن، آنگولا، چاد، کنگو، مالاوی و چند کشور دیگر این رنگ پاسپورت را دارند.

همچنین، شهروندان کشور نیوزیلند هم پاسپورت مشکی رنگ را دارند. به این علت که رنگ مشکی رنگ ملی کشور نیوزیلند به حساب می‌آید. پاسپورت مشکی در خیلی از کشورها به عنوان پاسپورت معمولی یا عادی به کار می‌رود. به عبارتی ساده‌تر می‌توان گفت که این پاسپورت برای شهروندان عادی یا مسافران تجاری صادر می‌شود.

شاید هم انتخاب رنگ پاسپورت کشورها علتی کاربردی داشته باشد. مثلاً از رنگ‌های مشکی و یا طیف‌های خیلی تیره از آبی و قرمز به علت رسمی‌تر بودن و یا این که کمتر کثیفی و آلودگی را نشان می‌دهند هم استفاده می‌شود.

با توجه به نکات گفته شده از روی رنگ جلد گذرنامه‌ها می‌توانید به نکات بسیاری پی ببرید، اما مهم‌ترین نکته این است که در نظر داشته باشید گذرنامه‌ها فقط وسیله‌ای برای ارتباطات جغرافیایی، اقتصادی و یا سیاسی نیستند، بلکه آن‌ها به مردم تعلق دارند. برای هر فردی گذرنامه معنی خاصی دارد؛ بعضی‌ها گذرنامه را ابزاری برای سفر بدون محدودیت می‌دانند و بعضی دیگر آن را به معنای یک مانع می‌دانند.

پاسپورت‌های دوتایی یا چندرنگی

در بعضی از کشورهای دنیا پاسپورت‌هایی با دو رنگ مختلف وجود دارد که برای رتبه‌بندی دقیق‌تر افراد صادر می‌گردد. به‌طور مثال، پاسپورت‌های کشور آلمان دارای دو رنگ سبز و قرمز هستند که هر کدام نشان‌دهنده وضعیت مهاجرتی فرد می‌باشند. توجه داشته باشید که رنگ‌بندی پاسپورت‌ها و معانی آن‌ها می‌تواند در هر کشوری متفاوت باشد؛ شما باید اطلاعات جاری را از منابع رسمی یا وب‌سایت‌های دولتی مربوطه بررسی کنید. همچنین، در دنیای واقعی، تغییرات در سیاست‌ها و قوانین ممکن است باعث تغییر در رنگ‌بندی پاسپورت‌ها گردد.

با وجودی که اجباری برای تعیین رنگ پاسپورت کشورها در کار نیست، اما سخت‌گیری‌های بسیاری برای با کیفیت بودن جلد، برگه‌ها، عکس و… اجرا می‌شود و لازم است که تمامی این موارد برای تولید پاسپورت انجام گردد. در حال حاضر در تمام دنیا نظارت بالایی برای تولید پاسپورت انجام می‌گردد به طوری که چند کمپانی تأمین‌کننده پاسپورت در جهان هستند. همچنین از دیگر قوانینی که یک پاسپورت استاندارد باید داشته باشد، این است که قابلیت خم شدن (و نشکستن) و استفاده از موادی باشد که دستگاه‌ها امکان خواندن اطلاعات درج شده در پاسپورت را در دمای 12 تا 122 فارنهایت یا در رطوبت نسبی 5 تا 95 درصد داشته باشند.

سخن آخر

انتخاب رنگ پاسپورت در کشورهای مختلف به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. جامعه، فرهنگ، علاقه به صلح و دوستی، مذهب و مدرنیته است که رنگ گذرنامه می‌تواند هر یک را تعریف کند. اینکه رنگ پاسپورت کشورها چه به معناست، قطعاً دلیل مشخص جهانی ندارد. اما به طور کلی درصد بالایی از کشورها بر اساس جامعه، فرهنگ، علاقه به صلح و دوستی، مذهب و مدرنیته رنگ‌هایی را تعیین کرده‌اند که مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.