علی داودی مهر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دشت 6 هزار هکتاری امامزاده جعفر(ع) با 18.8 متر شاهد بیشترین افت بوده است.
وی با اشاره به اینکه برداشت بی رویه از سفره های زیرزمینی باعث افت آب های دشت های این استان شده است تصریح کرد: پلمپ چاه های غیر مجاز از برنامه های در دست اجرا برای پیشگیری از این روند است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: یک هزار و 9 حلقه چاه غیرمجاز در این استان شناسایی شده که 139 مورد آن مربوط به آب آشامیدنی است.
وی اظهار داشت: 270 حلقه چاه آب غیرمجاز کشاورزی و صنعتی در این استان از سه سال پیش تاکنون پلمپ شده است.
داوودی مهر بیان کرد: کل چاه‌های مجاز موجود در استان افزون بر 3 هزار و 389 حلقه است که از این تعداد 2 هزار و 500 حلقه در مدار بهره برداری بوده که بقیه در حال دریافت پروانه یا مراحل ابتدایی برای اخذ مجوز یا در انتظار تعیین تکلیف هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: بر اساس آمار، سالانه افزون بر 287 میلیون مترمکعب آب از مجموع 2 هزار و 500 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق این استان برداشت می‌شود به گونه‌ای که بخش عمده‌ای از آب آشامیدنی استان از همین سفره‌های زمینی در حال تأمین است.
وی ابراز داشت: میانگین بارندگی این استان در سال جاری 350 میلیمتر بوده که این میزان در سال گذشته 443 میلیمتر بوده است.
افت سطح آب در این استان از سال 1387 آغاز شده و همچنان رو به افزایش است.
داودی مهر گفت: هم اکنون11طرح برای احیا و تعادل بخشی منابع آب های زیرزمینی در این استان برای صیانت از منابع آب در حال اجراست.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان افزود: این طرح ها شامل ساماندهی شرکت های حفاری، اطلاع رسانی و بسترسازی فرهنگی و نجات آب، جایگزینی پساب با چاه های کشاورزی، اصلاح و تعدیل پروانه های بهره برداری، تقویت و استقرار گشت و بازرسی، تعیین تکلیف چاه های فاقد پروانه و اجرای پروژه های تغذیه مصنوعی است.
وی اظهار داشت: کشاورزان و مالکان چاه ها ، مسئولیت حفاظت و بهره برداری مناسب از این منابع را برعهده می گیرند.
وی ابراز کرد: میانگین بارندگی سالانه در کهگیلویه و بویراحمد 735 میلی متر است که این میزان در سال گذشته به 260میلی متر کاهش یافت.
داودی مهر تصریح کرد: تصویب طرح های توسعه کشاورزی در سال های گذشته، نبود مطالعات کافی درباره تاثیر سدها بر منابع زیر زمینی، افزایش سطح زیر کشت افزون بر پتانسیل منابع آب زیر زمینی، حفر چاه های غیرمجاز و برداشت اضافه از چاه های مجاز، پایین بودن بهره وری در بخش های مصرف بویژه کشاورزی از دلایل مهم بروز مشکلات کم آبی در این استان است.
افت سطح آب منابع زیرزمینی در این استان از سال 1387 آغاز شده و همچنان رو به افزایش است.
سالانه هشت میلیارد متر مکعب آب در کهگیلویه و بویراحمد تولید که تنها 13 درصد آن در این استان مصرف می‌شود.
براساس برآوردهای جهاد کشاورزی این استان 2 میلیارد مترمکعب آب جهت مصرف کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در افق بلندمدت مورد نیاز است.
طول رودخانه‌های دائمی و فصلی کهگیلویه وبویراحمد یک هزارو 400 کیلومتر است و هم اکنون 2 سد با ظرفیت 589 میلیون متر مکعب در این استان وجود دارد.
8143/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.