مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: اگر واحدهایی به هر نحو در جوار این رودخانه آلودگی ایجاد کنند دستگاه محیط زیست ورود پیدا میکند، اما ورود ما به معنی لغو مجوز یا جابجایی این واحدها نیست.
به گزارش ایلنا از یاسوج، محسن جعفری نژاد بسطامی در نشست رسانه ای در یاسوج با بیان اینکه ساماندهی رودخانه بشار از اولویتهای استانداری استان است، اظهارداشت: در این راستا، اخیرا مصوبهای ابلاغ شده و مهلتی را برای ساماندهی این رودخانه پیشبینی کردهاند تا همه دستگاهها در حوزه خود ورود پیدا کنند.
وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی ایجاد شده در جوار رودخانه بشار هم خاطرنشان کرد: این رودخانه سالهای زیادی است که به عنوان یک چالش استانی در حوزههای امور آب، شهرداری، جهاد کشاورزی و محیط زیست مطرح است و اقدامات خوبی هم در بحث ساماندهی این رودخانه صورت گرفته که از جمله میتوان به جابجایی تعداد زیادی از کارخانههای شن و ماسه از جوار این رودخانه اشاره کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه سرانه مصرف آب شرب در شهر یاسوج بالاتر از نرم کشوری است که نشان میدهد ما به این حوزه هم خوب توجه نمیکنیم، تصریح کرد: 90 درصد آب مصرفی این استان از آبهای سطحی برداشت میشود، این درحالی است که این میزان در دنیا 40 درصد است.
جعفری نژاد بسطامی افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد 10 درصد منابع آبی کشور را تولید میکند که در ظاهر موضوع خوبی است اما اگر این نگاه را داشته باشیم که استان پرآبی هستیم و به مدیریت مصرف آب توجهی نداشته باشیم در آیندهای نه چندان دور با چالش آب مواجه میشویم
مخالف صنعت نیستیم/ مجوز زیست محیطی سدتنگ سرخ در مراحل پایانی است
وی در رابطه با تأثیر صنعت پتروشیمی بر محیط زیست هم یادآورشد: پتروشیمی فیالنفسه چیز بدی نیست مگر اینکه آلودگی داشته باشد و نتواند آلودگی خود را کنترل کند، توسعه پایدار استان هم مخالفت با صنعت نیست و هدایت یک صنعت به سمت اینکه یک صنعت پاک باشد نیز از زمانی که به بهرهبرداری برسد پیگیری میشود که هیچ آلودگی برای مردم منطقه نداشته باشد
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با پروژه سد تنگ سرخ گفت: این پروژه در مراحل پایانی اخذ مجوز از دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست است
جعفرینژاد بسطامی با بیان اینکه شهر یاسوج در جوار ذخیرهگاه زیستکره دنا واقع شده که اهمیت بینالمللی دارد، ادامه داد: به خاطر نگاهی که امروز دنیا به زیستکره دنا دارد باید همه مردم باید به این حوزه ورود پیدا کنند و رویکرد نامناسبت و فرهنگ شکار غیرمجاز حذف شود
وی گفت: یکی از مشکلاتی که به طبیعت و اقتصاد استان آسیب وارد میکند دامداری سنتی است که نه تنها به اقتصاد استان کمکی نمیکند بلکه به پوشش گیاهی آن آسیب میزند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد تاکیدکرد که دامداران غیرمجاز به دنا آسیب میزنند و البته براساس قانون با آنان برخورد میشود.
شکار غیرمجاز را انکار نمی کنیم
جعفرینژاد به حوزه شکار و صید اشاره و اظهارداشت: سازمان حفاظت محیط زیست در این حوزه بسیار جدی ورود پیدا کرده و با متخلفین برخورد قاطع میکند تا آسیبهای وارد شده در این حوزه را کم کنیم
وی در رابطه با شکار غیرمجاز در برخی مناطق حفاظت شده استان کهگیلویه و بویراحمد هم خاطرنشان کرد: وجود شکار غیرمجاز را انکار نمیکنیم اما خوشبختانه در بحث ساختار، اصلاح و تقویت نیروی انسانی و بررسی وضعیت موجود اقداماتی صورت گرفته و نقاط آسیبپذیر شناسایی شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد به بحث آتشسوزی در مراتع و جنگلهای استان اشاره و ادامه داد: جامعه جنگلی ما در سالهای گذشته آسیب زیادی دیده و در حال خشک شدن است که همین مورد در اکثر مواقع منجر به آتشسوزی میشود، بنابراین جوامع محلی، طبیعت دوستان و غیره باید مراقبت بیشتری در این حوزه داشته باشند.
تنها در 2 شهر کهگیلویه و بویراحمد زباله ها دفن می شود
جعفرینژاد به بحث مدیریت پسماند اشاره و تصریح کرد: در میان 17 شهر استان کهگیلویه و بویراحمد هیچ شهری وجود ندارد که زبالهها را خوب مدیریت کند و عملا زبالههای ما تلنبار میشود و تنها در یک یا دو شهر دفن زباله انجام میگیرد.
وی گفت: با توجه به پوشش جنگلی و بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی در استان کهگیلویه و بویراحمد، جانمایی و مکانیابی محل دفن زباله یکی از مهمترین مشکلات ما در استان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه همه سایتهای دفن زباله پیشبینی شده در استان مجوز دارند، گفت: متأسفانه در سایتهای پسماند دفن زباله به صورت بهداشتی انجام نمیشود که ضرورت دارد مدیریت شهری ما گامهای اساسیتری در این حوزه بردارد.
جعفرینژاد با بیان اینکه چرخه مدیریت پسماند در شهر یاسوج در همه ابعاد از حوزه شهری تا مدیریت آن کامل نبوده و در ابعاد نظارتی هم اتفاق خاصی نیفتاده، اظهارداشت: یکی از اولویتهای سازمان حفاظت محیط زیست مدیریت پسماند است که یک نگاه برخوردی یا قهری نبوده بلکه یک نگاه راهبردی است.
وی میزان تولید زباله در شهر یاسوج را بالاتر از نرم کشوری دانست و معتقدست: باید برای مدیریت اصولی پسماند در شهر یاسوج، برنامههای پایدار و کلان تعریف کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه یک سرمایهگذار پیگیر اجرای طرح بازیافت پلاستیک در استان است، اظهارداشت: این طرح در صورت امکان در هفته اخیر و در غیر اینصورت در آیندهای نزدیک افتتاح میشود
با محیط بانان متخلف برخورد قانونی می شود
جعفری نژاد بسطامی گفت: محیطبانهای سازمان محیط زیست از پاکدستترین نیروهایی هستند که با کمترین امکانات در کشور خدمت میکنند در عین حال اگر محیطبانی شناسایی شود که خلاف قانون عمل میکند با او برخورد قانونی میشود.
مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد افزود: خوشبختانه صنعت زیادی در شهر یاسوج نداریم و با توجه به پوشش جنگلی و پوشش سبز و منابع آبی زیاد موجود در این شهر، ظرفیتهای لازم را برای پایلوت شهر سبز شدن دارد و پیشنهاد میشود که در برنامه ششم توسعه این موضوع را تعریف کنیم که این موضوع به حل مشکل پسماندها هم کمک میکند.
وی افزود: زمانی دولت میتواند در حوزههای زیست محیطی موفق باشد که مردم در این حوزهها مشارکت داشته باشند و با همراهی مردم در تولید کمتر زباله و تفکیک از مبدأ به اقتصاد خانوار هم کمک میشود.