به گزارش ایرنا، مالیات بر ارزش افزوده که از سوی مصرف کنندگان کالاهای غیرضروری پرداخت می‌شود به دلیل توزیع بخش عمده‌ای از آن در بین شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و هزینه شدن در عمران و آبادانی نقش اثرگذاری در توسعه دارد.
به گفته کارشناسان اقتصادی قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال 1387 در ایجاد ظرفیت‌های بالقوه درآمدی برای دولت اجرا شده است.
این قانون با هدف نقش آفرینی در شفاف سازی زنجیره مبادلات اقتصادی کشور و وصول مالیات واقعی و در نتیجه کاهش وابستگی بودجه کشور به درآمدهای نفتی اجرا شده است.

** مالیات بر ارزش افزوده چیست؟
مالیات بر ارزش افزوده باید توسط مصرف کننده در زمان خرید و به همراه بهای خرید کالا و خدمات پرداخت شود، به عبارت دیگر مالیاتی است که در طول فرآیند تولید و خدمات از محل تولید تا فروش کالا به مشتری نهایی، مرحله به مرحله اخذ می‌شود.

** کالاهای معاف از مالیات برای حمایت از تولید داخلی
طبق ماده ١٢ فصل دوم قانون مالیات بر ارزش افزوده، 17 گروه کالا‌ها از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند.
این گروه شامل محصولات کشاورزی فرآوری نشده دام و طیور زنده، آبزیان، زنبور عسل و نوغان به‌جز انواع کود، سم، بذر و نهال و خوراک دام و طیور است.
فرش دستباف، کتاب، مطبوعات، دفاتر تحریر و انواع کاغذ چاپ، تحریری و مطبوعات گروه دیگری از کالاهای معاف از مالیات بر ارزش افزوده هستند.
کالاهای اهدایی به‌صورت بلاعوض به وزارتخانه‌ها، مؤسسات دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی دسته دیگری از کالا‌ها و محصولات معاف از مالیات شناخته می‌شوند.
غیر از این کالاهای همراه مسافر که برای استفاده شخصی خریداری شده‌اند البته به‌شرط رعایت سقف تعیین شده در قوانین گمرکی هم از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند.
کارشناسان می‌گویند: مالیات بر ارزش افزوده در درجه اول به نفع تولید کننده داخل و به ضرر 2 گروه از فعالان بازار است.
کسانی که پشت پرده به دلالی مشغول‌اند و کسانی که بدون اینکه در زحمت تولید شریک باشند و بدون تعهد برای مصرف‌کننده با خرید و فروش مکرر باعث عدم شفافیت و التهاب بازار می‌شوند از اجرای این قانون متضرر می‌شوند.
قانون مالیات بر ارزش افزوده به نفع صادرات و صادرکننده است.
در واقع صادرکنندگان محصولات ایرانی با خرید کالا از بازار ایران و خروج آن از کشور، 1. 5 درصد از ارزش کالای صادراتی را که قبلاً به‌عنوان مالیات بر ارزش افزوده پرداخته بودند، از دولت بازپس می‏‎گیرند.

** افزایش 2 برابری سهم مالیات در بودجه عمومی
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش 2 برابری سهم مالیات در بودجه عمومی کشور توفیق بزرگ دولت است که باید تداوم یابد.
غلامرضا تاجگردون اظهار کرد: سهم مالیات در بودجه عمومی کشور در سال 96 حدود 30 درصد تعیین شده در حالی که 10 تا 12 سال پیش این میزان حدود 14 تا 15 درصد بود که این امر بیانگر افزایش درآمدهای مالیاتی است.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ایران به لحاظ تأمین منابع مالی از مالیات نسبت به کشورهای تولید کننده نفت در وضعیت خوبی قرار دارد اما نسبت به کشورهای توسعه یافته اختلاف زیادی نسبت به تأمین منابع پایدار از محل مالیات وجود دارد.
وی تصریح کرد که مجلس شورای اسلامی برای شفاف سازی قوانین مالیاتی و وصول مالیات بر ارزش افزوده، آماده همکاری با سازمان امور مالیاتی و دیگر دستگاه‌های د‌ارای فعالیت اقتصادی است.

** مالیات بر ارزش افزوده راهکاری برای توزیع عادلانه ثروت
مدیرکل امور مالیاتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، نوعی توزیع عادلانه ثروت است که ضمن برقراری عدالت به رفاه عمومی و توسعه و آبادانی کشور کمک خواهد کرد.
محمد علی غفاری با اشاره به اینکه از ابتدای سال 1395 تا پایان خرداد امسال 580 میلیارد ریال از محل مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها و دهیاری‌های کهگیلویه و بویراحمد کمک شده است، اظهار کرد: وصول مالیات بر ارزش افزوده از صاحبان ثروت، گام خوبی در جهت برخورداری افراد کم درآمد از مزایای صاحبان ثروت است.
وی اظهار کرد: مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد شامل 6 درصد مالیات و سه درصد عوارض است که پنج درصد آن به حساب خزانه و چهار درصد آن بین شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، بخش سلامت و فرهنگی توزیع می‌شود.
مدیرکل امور مالیاتی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: مالیات بر ارزش افزوده به‌عنوان یک منبع درآمدی پایدار، بستر ساز خدمات خوبی برای عمران و آبادانی شهرها و روستاها شده است
مدیرکل امور مالیاتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: 15 مهر سال جاری آخرین مهلت ارائه الکترونیکی اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره تابستان سال 1396 است
محمدعلی غفاری اظهار داشت: مؤدیان مالیات بر ارزش افزوده کهگیلویه و بویراحمد اظهارنامه الکترونیکی مالیات بر ارزش افزوده خود را از طریق سامانه اینترنتی به نشانی www.evat.ir ارائه دهند.
وی افزود: مؤدیانی که در موعد مقرر نسبت به ارائه اظهارنامه الکترونیکی مالیات بر ارزش افزوده خود اقدام نکنند، مشمول جریمه می‌شوند.
غفاری بیان کرد: مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد است که توسط مشتری پرداخت می‌شود و از این میزان 6 درصد به حساب خزانه و سه درصد مابقی نیز به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز خواهد شد.
کهگیلویه و بویراحمد دارای حدود 50 هزار پرونده مالیاتی حقیقی و حقوقی است.
رئیس اداره امور مالیاتی گچساران نیز گفت:110 میلیارد ریال از محل ارزش افزوده در 18 ماه گذشته به شهرداری دوگنبدان و دهیاری‌های این شهرستان پرداخت شده است.
طهماسب کرمی افزود: این میزان اعتبار برای توسعه عمرانی و اجرای طرح‌های فرهنگی در مناطق شهری و روستایی بر اساس جمعیت توزیع شده است.
وی بیان کرد: بخش عمده‌ای از مالیات بر ارزش افزوده از طلافروشان، شرکت‌هایی شامل بیمه‌ها، دفاتر پیشخوان، واحد تولیدی اخذ می‌شود.
کرمی تصریح کرد: این قانون با هدف توزیع عادلانه ثروت و کاهش شکاف طبقاتی بخشی از درآمد تولیدکنندگان را اخذ می‌کند.
وی بیان کرد: این شهرستان 10 هزار پرونده مالیاتی دارد که 6 هزار پرونده آن فعال است.
رئیس اداره امور مالیاتی گچساران بیان کرد: 95 درصد از منابع وصولی مالیات مربوط به شرکت‌هاست.
گزارشگر: فرزانه شریفی** انتشاردهنده: سید ولی موسوی نژاد
8143/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.