به گزارش ایرنا، کاهش 4.4 درصدی نرخ بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد درسال 1395 نسبت به سال قبل آن پیامد تحقق بخشی از مصوبات اقتصادی سفر هیات دولت یازدهم به این خطه است.
هم اینک نرخ بیکاری در این استان 13.3 درصد اعلام شده درحالی‌که در سال 1394 بیش از 17 درصد بود.
کارشناسان عدم استفاده از ظرفیت‌های بالقوه کهگیلویه و بویراحمد در سالیان متمادی، فقر و محرومیت تاریخی ضعف سرمایه‌گذاری‌های غیردولتی، کمبود زیرساخت‌ها به‌ویژه در حوزه صنعت، کشاورزی، گردشگری و نیز وابستگی شدید اقتصاد این استان به منابع دولتی و بانکی را دلایل عمده در ساختار معیوب اقتصادی و مسئله اشتغال در استان می‌دانند.
دولت تدبیر وامید به خوبی با توجه به این چالش‌ها، برنامه‌های جامعی را در سفر رئیس جمهوری به این خطه پیش بینی کرده است.
آخرین سفر هیات دولت در روزهای 24 و 25 مرداد سال گذشته به استان کهگیلویه و بویراحمد بود که 46 مصوبه با اعتباری افزون بر 9 هزار و 600 میلیارد ریال داشت.
این طرح‌ها در حوزه‌های راه‌سازی، بهداشت و درمان، کشاورزی، آب و فاضلاب، علمی و فرهنگی و توسعه شهری برای سال‌های 95 و 96 مصوب شده است.
پنج هزار و 890 میلیارد ریال از این میزان اعتبار برای سال 95 و سه هزار و 770 میلیارد ریال نیز برای سال 96 مصوب شد.
چهار طرح از مجموع طرح‌های مصوب درحوزه عمران شهری، 6 طرح در بخش کشاورزی، 9 مورد درحوزه منابع آب، پنج طرح در بخش علمی، فرهنگی و گردشگری، هفت طرح در حوزه بهداشت و درمان و چهار مورد نیز در بخش حمل و نقل است.
2 هزار و 600 میلیارد ریال از این اعتبار در بخش راه‌سازی، 2 هزار و 190 میلیارد ریال آب و فاضلاب، یکهزار و 740 میلیارد ریال عمران شهری، یکهزار و 330 میلیارد ریال کشاورزی،970 میلیارد ریال به چهار بیمارستان در حال ساخت و 720 میلیارد ریال برای طرح‌های فرهنگی دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده است.
اختصاص 6 هزار و 460 میلیارد ریال اعتبار ریالی و 955 میلیون یورو اعتبار ارزی به 57 طرح صنعتی و تصویب یکهزار و 400 میلیارد ریال برای یارانه سود تسهیلات بانکی مهمترین رهاوردهای اقتصادی سفر رئیس جمهوری به کهگیلویه و بویراحمد است.
در این سفر 140 میلیارد ریال اعتبار تسهیلات ارزان قیمت برای پاسخ به نامه‌های مردمی و کمک هزینه ازدواج تصویب شد.
** 46 مصوبه رهاورد سفر سال گذشته هیات دولت به کهگیلویه و بویراحمد
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت که 46 مصوبه با اعتباری افزون بر 9 هزار و 600 میلیارد ریال رهاورد سفر رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت به این استان بوده است.
خادمی اظهار داشت که این طرح ها در حوزه های راهسازی، بهداشت و درمان، کشاورزی، آب و فاضلاب، علمی و فرهنگی و توسعه شهری در سال های 95 و 96 مصوب شده است.
وی تصریح کرد که پنج هزار و 890 میلیارد ریال از این میزان اعتبار برای سال 95و سه هزار و 770 میلیارد ریال نیز برای سال جاری مصوب شده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: 2 هزار و 600 میلیارد ریال از این اعتبار در بخش راهسازی، 2 هزار و 190 میلیارد ریال آب و فاضلاب، یکهزار و 740 میلیارد ریال عمران شهری، یکهزار و 330 میلیارد ریال کشاورزی،970 میلیارد ریال به چهار بیمارستان در حال ساخت و 720 میلیارد ریال برای طرح های فرهنگی دانشگاه ها در نظر گرفته شده است.
وی یادآور شد که برخی طرح های مصوب سفر هیات دولت به استان، خود دارای ردیف های مشخص در بودجه سنواتی هستند که در این راستا دستگاه ها موظفند با قاطعیت و پیگیری محکم روند جذب اعتبارات مصوب با سازمانها و وزارتخانه های مربوطه خود را به طور مستمر رصد کنند.
وی افزود که بخشی از اعتبارات سال 96 این طرح ها نیز در بودجه سالانه دولت پیش بینی شده و دستگاه ها می توانند در این راستا با قوت بیشتری اقدام به اجرای طرح ها کنند.
** جذب تمام اعتبارات عمرانی تصویب شده در سال 95
رئیس سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه و بویر احمد گفت که 6 هزار و 280 میلیارد ریال از مجموع 9 هزار و 600 میلیارد ریال اعتبارات مصوب سفر رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت به این استان از محل اسناد خزانه ابلاغ و جذب 100 درصدی شده است.
حسن نوروزی اظهار داشت که علاوه بر این، حدود 400 میلیارد ریال دیگر نیز نقدینگی از مصوبات سفر هیات دولت تاکنون ابلاغ شده است.
نوروزی، همچنین اختصاص یکهزار و 400 میلیارد ریال یارانه سود بانکی را فرصت مناسبی برای ترغیب سرمایه گذاران در این استان دانست و گفت این امر نیز از سوی مسئولان دولت تدبیر و امید در حال پیگیری برای تحقق است.
** روند مطلوب تحقق مصوبات در کمتر از هشت ماه
معاون امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ساخت پارک علم و فناوری، تلاش برای راه اندازی صندوق توسعه کشاورزی در سه شهرستان گچساران، باشت و کهگیلویه از وعده‌های عملی شده سفر هیات دولت به این استان ذکر کرد.
مجید محنایی گفت که آغاز به کار کارخانه سیمان مارگون، آغاز فعالیت پتروشیمی دهدشت و تأمین اعتبار پتروشیمی گچساران از دیگر دستاوردهای سفر هیات دولت به کهگیلویه و بویراحمد است.
وی بیان کرد که اجرای طرح‌های اقتصادی در مناطق محروم لوداب، قلعه رئیسی و باشت با سرمایه گذاری چهار هزار میلیارد ریال در بخش‌های کشاورزی با همکاری موسسه فرمان اجرایی امام خمینی (ره) از برنامه‌هایی است که هم اکنون در حال انجام است که با تحقق آن مردم طعم توسعه اقتصادی را در مناطق محروم لمس می‌کنند.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت که مبلغ 40 میلیارد ریال دستور ویژه رئیس جمهوری در سفر مرداد سال جاری هیات دولت به این استان برای ساخت پارک علم و فناوری ابلاغ شده است.
** پرداخت تسهیلات برای گرهگشایی از مشکل ازدواج و اشتغال
مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت که این صندوق سال 95 در این استان 408 میلیارد ریال تسهیلات برای رونق تولید و اشتغال پایدار پرداخت کرده است.
ارسلان حسن پور افزود این تسهیلات به سه هزار و 626 نفر در این استان پرداخت شده است.
وی اظهار کرد که تسهیلات این صندوق در بخش‌های کشاورزی، دامپروری، کارآفرینی، صنعت و معدن، بوم گردی و صنایع دستی بستری برای اشتغال شماری از جویندگان کار شده است.
حسن پور بیان کرد که 332 ﻓﻘﺮﻩ وام ازدواج ﺑﻪ ﻣﺒﻠﻎ 34 ﻣﻴﻠﻴﺎﺭﺩ ﺭﻳﺎﻝ سال گذشته به زوج‌های جوان کهگیلویه و بویراحمد ﭘﺮﺩاﺧﺖ شد.
وی تصریح کرد که بخشی از تسهیلات پرداخت شده این صندوق در سال گذشته ﺩﺭ ﻗﺎﻟﺐ اﺷﺘﻐﺎﻝ و تسهیلات ﺿﺮﻭﺭﻱ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ درخواست‌های ﺳﻔﺮ ﺭئیس ﺟﻤﻬﻮﺭی است.
50 میلیارد ریال تسهیلات در سفر رئیس جمهوری و هیات دولت سال گذشته به تعهد صندوق کارآفرینی کهگیلویه و بویراحمد افزوده شد.
حسن پور همچنین از پیش بینی 300 میلیارد ریال تسهیلات برای اشتغال یکهزار و 200 نفر در سال جاری خبر داد.
** حمایت از طرح‌های صنعتی برای توسعه اقتصادی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت که پارسال یکهزار و 400 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به 200 واحد تولیدی این استان در 2 بخش صنعت و کشاورزی پرداخت شد.
داریوش دیودیده اظهار داشت: 700 میلیارد ریال از مجموع یکهزار و 400 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به 42 واحد تولیدی راکد این استان پرداخت و سبب بازگشت مجدد آنها به چرخه تولید شد.
وی بیان کرد: 700 میلیارد ریال دیگر از این میزان تسهیلات نیز به 158 واحد تولیدی استان در هر 2 بخش صنعت و کشاورزی پرداخت و برای اموری شامل توسعه ظرفیت، افزایش و تثبیت میزان اشتغال و یا تجهیز ماشین آلات هزینه شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد که پارسال 32 نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در این استان برگزار شد که 354 مصوبه داشته است.
دیودیده ابراز داشت: حدود نیمی از این مصوبات تاکنون اجرا شده و مابقی نیز در حال اجراست که سعی می‌شود تا اواسط اردیبهشت سال جاری 50 درصد مابقی نیز تعیین تکلیف و اجرایی شوند.
وی گفت که سال جاری یکی از سیاست‌های مهم وزارت صنعت، معدن و تجارت تلاش برای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است و این سازمان در کهگیلویه و بویراحمد نیز برنامه‌هایی در این راستا دارد.
وی اظهار داشت: افتتاح 80 طرح صنعتی دارای پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد و با حجم سرمایه گذاری چهار هزار میلیارد ریال و اشتغال‌زایی یکهزار نفر تا پایان سال جاری از مهمترین این برنامه‌هاست.
دیودیده بیان کرد: 70 واحد تولیدی کهگیلویه و بویراحمد برای بازسازی و نوسازی شناسایی شده که اعتباری افزون بر یکهزار و 200 میلیارد ریال در این زمینه نیاز است.
** پرداخت تسهیلات برای حمایت از تولیدات عشایر
معاون اداره کل عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: 65 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره در سفر رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت به این استان به جامعه عشایری پرداخت شده است.
بهمن آزادی افزود: 125میلیارد ریال اعتبار در دیدار رئیس جمهوری با عشایر کهگیلویه و بویراحمد مصوب شده بود که 60 میلیارد ریال دیگر سال جاری پرداخت می‌شود.
وی تصریح کرد که به هر خانوار عشایر 80 میلیون ریال تسهیلات بانکی با کارمزد چهار درصد و دوره باز پرداخت پنج ساله در حال پرداخت است.
آزادی ابراز کرد: این مبلغ برای تولید گوشت قرمز و حفظ ذخیره ژنتیکی دام عشایر هزینه می‌شود.
وی بیان کرد: مأمور شدن معاون اجرایی رئیس جمهور برای پیگیری درخواست‌های این قشر زحمتکش از دیگر دستاوردهای سفر هیات دولت به این استان است.
وی تصریح کرد: کلنگزنی هفت طرح عمرانی دیگر از دستاوردهای سفر هیات دولت برای عشایر این استان است.
معاون اداره کل عشایر کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت که عملیات اجرایی ساخت چند ابنیه فنی در مناطق مختلف گرمسیری و سردسیری استان و یک طرح تأمین آب آشامیدنی در منطقه عشایری «گندم کش» از توابع «چیتاب» در اواخر سال 1395 آغاز شد.
وی، تعداد دام عشایر کهگیلویه و بویراحمد را حدود یک میلیون رأس ذکر کرد و افزود: تولید سالانه بیش از یکهزار و 200 تن گوشت قرمز و 26 هزار تن شیر از مهمترین تولیدات عشایر این استان در زمینه دامی است.
آزادی گفت: عشایر کهگیلویه و بویراحمد با تولید بیش از چهار هزار مترمربع انواع صنایع دستی نیز مقام نخست تولیدات صنایع دستی استان را به خود اختصاص داده است.
وی، تولید سالانه 276 تن انواع پشم، 400 هزار تخته پوست و فعالیت در بخش‌های کشاورزی و باغداری در حدود سه هزار و 815 هکتار زمین‌ کشاورزی را از سایر فعالیت‌های جامعه عشایری این استان در این زمینه‌ها ذکر کرد.
** توسعه زیرساخت‌های گردشگری در مسیر تحقق
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت که 20 طرح زیرساخت‌های گردشگری در قالب سرویس‌های بهداشتی، کمپ‌های اسکان و اردوگاه‌های تفریحی رفاهی در این استان اجرا می‌شود.
محمود باقری افزود: که 100 میلیارد ریال اعتبار برای تقویت زیرساخت‌های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در سفر هیات دولت تصویب شده بود که این اعتبار اختصاص یافته و هم اکنون در مرحله مبادله موافقت نامه و طرح‌ها در حال انتخاب پیمانکار است.
وی تصریح کرد که با این اعتبار 100 چشمه سرویس بهداشتی در مناطق شاخص گردشگری، چهار اردوگاه رفاهی تفریحی در مناطق سردسیری و گرمسیری و 15 کمپ اسکان در مناطق گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تکمیل یا احداث می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت که دشتک دیل، بی بی حکیمه (س) در گچساران، باغ چشمه بلقیس در چرام، کوه گل در سی سخت و تنگ گنجه‌ای در بویراحمد از مهمترین طرح‌های گردشگری در حال اجرای این استان است.
وی با اشاره به ظرفیت‌های طبیعی و تاریخی کهگیلویه و بویراحمد در صنعت گردشگری و استقبال فراوان مسافران نوروزی از جاذبه‌های گردشگری این استان افزود که تقویت زیرساخت‌های گردشگری یکی از مهمترین راهبردهای دولت یازدهم برای ایجاد فرصت‌های شغلی است.
باقری با بیان این نکته که در تعطیلات نوروزی امسال یک میلیون و 500 هزار نفر گردشگر از جاذبه‌های دیدنی کهگیلویه و بویراحمد دیدن کردند، ابراز امیدواری کرد که اجرای این طرح‌ها گام بلندی برای رونق هر چه بیشتر صنعت توریسم و جبران کمبود زیرساخت‌های صنعت گردشگری در این استان باشد.
کهگیلویه و بویراحمد دارای 300 جاذبه دیدنی است که 50 منطقه آن دارای زیرساخت‌های گردشگری است.
این استان با بیش از 15 هزار کیلومتر مترمربع بین استان‌های فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خوزستان واقع شده است.
کهگیلویه و بویراحمد بیش از 2 هزار اثر تاریخی وجود دارد که از این تعداد، افزون بر 700 اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
خبرنگار: فرزانه شریفی ** انتشار دهنده:سید ولی موسوی
8143/6110 /8005
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.