مسعود شفیعی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرف سال های اخیر به ویژه سال ۹۷ نیز بخش هایی از این پل مرمت شد.

وی افزود: زلزله، باران و به ویژه سیل (فروردین ماه ۹۷) در این چند سال اخیر به پل تاریخی پاتاوه خسارت های زیادی وارد کرده است.

 معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: حدود ۵۰ اثر تاریخی ثبت‌شده ملی در شهرستان دنا وجود دارد، که چهار اثر ثبت‌شده ملی شهرستان دنا متعلق به شهر پاتاوه است.

مجموعه پل‌های تاریخی پاتاوه شامل پنج پل تاریخی است.

قدیمی‌ترین پلی که از مجموعه پل‌های تاریخی پاتاوه باقی مانده پل تخت شاه نشین مربوط به دوره ساسانی است.

مجموعه پل‌های تاریخی پاتاوه در سال ۱۳۵۲ به ثبت ملی رسیده که اواخر دهه ۷۰ کار مرمت و احیای این اثر تاریخی مجموعه پل‌ها شروع شد.

شهر پاتاوه مرکز بخش پاتاوه در شهرستان دنا در ۴۵ کیلومتری شهر یاسوج قرار دارد.

۵۰۰ بنای تاریخی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که برای مرمت آنان سالیانه حداقل ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

تاکنون ۷۳۱ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی این استان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

۶۱ آسیاب، ۵۰خانه تاریخی،۴۰ قلعه،۴۰ آب انبار،۲۳ بقعه متبرکه، ۱۹گورستان، ۱۷ استودان، ۱۳ پل، ۱۳ بافت تاریخی، پنج حمام، پنج مسجد و سه کاروانسرای این استان در فهرست آثار ملی قرار دارد.

ثبت ملی گرفتن اعتبار برای مرمت و تعیین حریم پیشگیری از تعرض سودجویان از جمله برنامه‌های میراث فرهنگی برای صیانت از بناهای تاریخی کهگیلویه وبویراحمد است.

نقوش برجسته تنگ سولک در بهمئی، آثار سنگی چین لوداب، شهر سنگی دلی یاسیر کهگیلویه، قلعه کی نصیر بهادر بویراحمد، قلعه رئیسی کهگیلویه و دو گور دو پا در باشت از جمله بناهای تاریخی مهم ثبت ملی شده این استان است.

کهگیلویه و بویراحمد در دوره‌های تاریخی مختلف با نام‌هایی مانند بلاد شاپور، جبال گیلویه و کهگیلویه شناخته می‌شد.

کهگیلویه و بویراحمد با ۷۱۳هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد و این استان بیش از ۱۶ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.