فرمان فرامین  شنبه شب در گفت و گو با خبرنگار اظهار داشت:میانگین بارش باران سال گذشته (اول مهر سال ۹۷ تا اول مهر امسال) ۸۹۱ میلیمتر گزارش شده است در حالی که میانگین بارندگی بلند مدت کهگیلویه و بویراحمد ۵۲۸.۱ ثبت شده است.

وی بیان کرد:بیشترین میزان افزایش بارندگی کهگیلویه و بویراحمد در سال آبی گذشته نسبت به میانگین بلند مدت با ۸۹درصد رشد در ایستگاه تحقیقات کشاورزی امامزاده جعفر در نزدیکی شهر دوگنبدان رخ داده است.

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمدعنوان کرد:: در سال آبی گذشته ۷۷۴ میلیمتر باران در منطقه امامزاده جعفر به ثبت رسید.

وی ابراز داشت: میزان بارش باران در سال زراعی گذشته در ایستگاه های لیکک ۸۵درصد،دهدشت ۷۵درصد،دوگنبدان ۶۴ درصد،سی سخت ۶۲ درصد و یاسوج ۵۵ درصد نسبت به میانگین بلندمدت افزایش نشان می دهد.

فرامین بیان کرد: میزان بارش بارندگی سال آبی گذشته در ایستگاه های هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد شامل یاسوج یکهزار و ۲۲۳.۷،سی سخت یکهزار و ۹۲، دوگنبدان ۶۸۸.۴،،دهدشت ۸۵۰.۴ و لیکک ۷۷۴ میلیمتر بوده است.

این در حالی است که میانگین بلند مدت سالیانه بارندگی در یاسوج،۷۹۱.۷،سی سخت ۶۷۵.۱،دوگنبدان ۴۲۰.۵،دهدشت ۴۸۵.۱،لیکک۳۸۶.۹ و امامزاده جعفر ۴۰۹ میلیمتر است.

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بررسی نقشه های هواشناسی نشان می دهد بارش باران های پاییزی امسال در استان نرمال و بالاتر از نرمال خواهد بود.

فرامین با اشاره به اینکه ۶۰درصد از پیش بینی های فصلی محقق می شود توضیح داد: به بارش هایی که به اندازه بارندگی های بلندمدت باشد بارندگی های نرمال می گویند.

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: میانگین بلند مدت بارندگی های پاییزی در یاسوج۷۷.۲،سی سخت ۷۰.۳،دوگنبدان ۴۷.۹،دهدشت ۵۷.۷،لیکک ۴۹.۸ و امامزاده جعفر ۵۱.۲ میلیمتر است.

کهگیلویه و بویراحمد پس از یک دهه خشکسالی در سال زراعی گذشته شاهد بارندگی های مطلوبی بود.

به گفته مسئولان آب منطقه ای استان میزان بارش باران در مناطق مختلف بین ۴۰۰ تا ۲ هزار میلیمتر گزارش شده است.

دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران کهگیلویه و بویراحمد را در سال زراعی ۹۷ و ۹۸ از نظر میانگین بارندگی استان‌ها در رتبه دوم پربارش ترین ها اعلام کرد.

افزایش چشمگیر تولید محصولات کشاورزی،پر شدن مخزن سد کوثر تنها سد بزرگ استان پس از سالها،پرآب شدن چشمه سارها و زنده شدن سد کوچک شاه قاسم پس از خشک شدن نگران کننده آن بخشی از برکات بارندگی های سال آبی ۱۳۹۷.۹۸ بوده است.

کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۳ هزار نفر جمعیت یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
این استان یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.

۸۱۴۳/1662

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.