به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار روز دوشنبه در نشست با فعالان فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: دولتبا حساسیت ویژه به دنبال احقاق حقوق مغفول مانده از گذشته زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشوراست.
وی تصریح کرد: تهیه و تدوین سند ارتقای جایگاه زنان و خانواده مشمول یکی از دستاوردها و اقدام های ارزنده دولت در این راستاست که با نگاه جامع و کارکارشناسی و مطالعاتی بسیاری از عقب ماندگی ها و حقوق مغفول مانده زنان را احصا کرده و البته برنامه ها، تصمیم ها و مامویت های ویژه سازمانی هر دستگاه را برای رفع این ضعف ها ، عدم توازن ها و چالش های فراروی ارتقای جایگاه زنان کشورمان نیز مشخص کرده است.
وی به یکی از راهبردهای دولت دوازدهم برای مشارکت ۳۰ درصدی زنان در پست های مدیریتی دولت اشاره کرد و گفت: این برنامه و دستور ویژه رئیس جمهوری باید با تمام توان محقق شود تا به مطالبه زنان پاسخ داده شود.
ابتکار بیان کرد: تاکنون توفیق خوبی در این راستا بدست آمده اما همچنان حدود ۱۲ درصد نسبت به برنامه حضور ۳۰درصدی زنان در پست های مدیریتی عقب هستیم.
وی همچنین یکی از برنامه های اساسی دولت دوازدهم را اجرای برنامه های ویژه تاب آوری در سطح روستاها و مناطق محروم دانست و گفت: طرح های گوناگونی برای حمایت از زنان کارآفرین در سطح ملی تدوین شده و تسهیلات ویژه ای از جمله تسهیلات روستایی و مشاغل خانگی به آن ها اختصاص می یابد.
وی عنوان کرد: سال گذشته در راستای توانمند سازی زنان سرپرست خانوار، در مرحله نخست ۱۲ هزار زن سرپرست خانوار توانمند شدند.سهم زنان از دریافت تسهیلات اشتغالزایی روستایی در سال گذشته حدود ۴۱ درصد بوده است.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح کرد: این استان دارای سرمایه های انسانی و طبیعی بسیاری بوده که باید بیش از پیش به آنها توجه شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: مدیریت اجرایی استان با همکاری سایر دستگاه ها و بخش خصوصی برای رفع موانع پیش روی زنان در حوزه های کارآفرینی و ارائه تسهیلات اشتغال به آنها اهتمام ویژه دارند.
حسین کلانتری بیان کرد: حضور زنان در عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه بسیار مهم بوده و بستر های لازم برای این مهم تا حدود زیادی در دولت تدبیرو امید محقق شده است.
وی عنوان کرد: هم اینک ارتقای جایگاه زنان در دستگاه های اجرایی و دیگر نهاد ها با نقطه مطلوب، فاصله زیادی وجود دارد که باید اهتمام بیشتری برای رسیدن به آن اندیشیده شود.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: تمامی مدیران دستگاه های اجرایی باید نگاه ویژه ای به حضور بانوان فعال در استان داشته باشند و با مدیران کم کار در این حوزه برخورد خواهد شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: ظرف ۲ سال گذشته دولت برنامه های خوبی برای اشتغال زایی از جمله تسهیلات روستایی و عشایری، مشاغل خانگی، مهارت آموزی و کارورزی داشته است.
پروانه نیک مرام افزود: از بهمن ماه ۹۶ تاکنون بر اساس آخرین آمار افزون بر ۲ هزار و ۲۲۸ میلیارد ریال به طرح های اشتغال زایی روستایی و عشایری در این استان، پرداخت شده که از این میزان ۵۷۰ میلیارد ریال آن به زنان ارائه شد.
وی تصریح کرد: همچنین در بحث مشاغل خانگی در سال گذشته سهم این استان ۱۰۰ میلیارد ریال بود که تنها ۶۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافت و ۸۵ درصد از آن به زنان پرداخت شد.
نیک مرام تاکید کرد: ۱۰۰ درصد اعتبار مشاغل خانگی در کهگیلویه و بویراحمد جذب شده و این مهم بی سابقه بوده است.
وی ابراز داشت: سهم تسهیلات مشاغل خانگی این استان در سال جاری تنها ۴۲ میلیارد ریال است که انتظار می رود ره اورد سفر معاون رئیس جمهوری با توجه به وجود پتانسیل های طبیعی و انسانی لازم در استان، پیگیری افزایش این سهم باشد.
۹۸۶۸/۱۶۶۲