به گزارش ایرنا حسین کلانتری روز پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی یاسوج اظهار داشت: باید با تجزیه و تحلیل درست واحدهای صنعتی را مورد پایش قرار داد و نحوه بازگشت بخشهای غیرفعال به چرخه تولید را نیز بررسی کرد.
وی افزود: بازگشت چهار مرغداری غیرفعال به عرصه تولید در یک هفته گذشته نشان دهنده امکان پذیر بودن این امر است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: کارهای خوبی انجام شده اما باید دستورالعمل هایی که مانع توسعه واحدهای صنعتی استان هستند شناسایی و برطرف شوند.
کلانتری تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد یک فرصت دوباره به بخش خصوصی تا زمان تعیین تکلیف قراردادها بدهد.
وی عنوان کرد: اگر قرار است پولی از حساب پیمانکاران کسر شود باید با اطلاع و هماهنگی قبلی انجام شود.
کلانتری با اشاره به هماهنگی خوب بین دستگاه ها برای توسعه استان، گفت: طرح یارانه حقوق و دستمزد یک فرصت طلایی است که باید از آن حداکثر استفاده را برای تولید به عمل آورد.
در نشست های قبلی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مصوب شده بود سازمانهای صنعت معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد، جهاد کشاورزی و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گزارش کاملی از واحدهای تولیدی مربوط به خود را ارائه دهند.
براساس گزارش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج وضعیت واحدهای تولیدی کشاورزی استان بررسی شده است.
در این گزارش شهرک صنعتی فرودگاه یاسوج ۳۲ درصد، ۴۱ درصد واحدهای شهرک صنعتی امام زاده جعفر و ۵۳ درصد چهاربیشه گچساران، ۲۶ درصد شهرک صنعتی سرآبتاوه یاسوج، ۶۲ درصد واحدهای شهرک صنعتی بلکو یاسوج و ۷۸ درصد واحد تولیدی در شهرک صنعتی بردیان چرام تعطیل هستند.
تعداد ۳۱۲واحد تولیدی در داخل و خارج شهرک های صنعتی استان وجود دارد که ۱۹.۸ درصد واحدهای خارج از شهرک ها و ۵۰.۵ درصد واحدهای داخل شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد راکد هستند.
طبق گزارش اتاق یاسوج در مجموع ۵۰.۵ درصد واحدهای تولیدی تعطیل، ۶ درصد نیمه فعال و ۴۳.۵ درصد فعال هستند.
نماینده سازمان صنعت، معدن، تجارت کهگیلویه و بویراحمد و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این نشست گزارش خود در مورد تعداد واحدهای صنعتی فعال و راکد حوزه خود را ارائه کردند که با آمار منتشر شده از سوی اتاق بازرگانی یاسوج تا حدی متفاوت بود.
نماینده سازمان صنعت، معدن، تجارت کهگیلویه و بویراحمد در این نشست گفت: ۴۱۴ پروانه معتبر صنعتی تاکنون صادر شده که ۲۳۳ مورد در شهرک ها و ۱۸۱ واحد خارج از شهرک های صنعتی قرار دارند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: تعداد پروانه های صادر شده در بخش کشاورزی حوزه شیلات ۲۴۴ مورد که ۲۱۴ واحد فعال و ۳۰ واحد راکد هستند.
الیاس تاج الدینی افزود: در زمینه صنایع تبدیلی ۱۸۲ پروانه صادر شده که۱۰۰ واحد آن فعال و ۸۲ واحد راکد هستند.
وی بیان کرد: از مجموع ۷۶ پروانه صادر شده در زمینهی گلخانه ۹۴ واحد فعال و ۱۲ واحد نیز در حال فعال شدن هستند
تاج الدینی تصریح کرد: بیشترین مشکلات واحدهای تولیدی کشاورزی در بخش پرورش گاو شیری، گوساله و پرواربندی بره است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: طرح یارانه حقوق و دستمزد در کهگیلویه و بویراحمد کمترین انحراف را داشته است و نظرات و پیشنهادات در این زمینه پذیرفته می شود.
پروانه نیک مرام اظهار داشت: کهگیلویه و بویراحمد جزو استانهای پیشرو در طرح یارانه حقوق و دستمزد است و سهم استان از آن ۱۲۸ میلیارد و سیصد میلیون ریال است.
وی افزود: مشکلی که در این طرح وجود دارد حذف شهرستان های بویراحمد و دنا از یارانه حقوق و دستمزد است.
رئیس سازمان تامین اجتماعی نیز در این نشست گفت: بیش از ۵۳ درصد جمعیت کشور زیر پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند.
عباس نورمحمدی افزود: درآمد ماهیانه سازمان تامین اجتماعی ۸۲ هزار میلیارد ریال و تعهدات این سازمان ۹۳ هزار میلیارد ریال است.
وی بیان کرد: تاکنون هیچ برداشتی از حساب پیمانکاران این استان صورت نگرفته و این در حالی است که سازمان تأمین اجتماعی باید پاسخگوی هزینه درمان و حقوق مستمری بگیران خود نیز باشد.
۹۹۲۸/۶۱۱۰