این کارشناس اجتماعی پلیس در مطلب خود چنین آورده است: با نگاهی به اوضاع و احوال جامعه کنونی در قیاس با زمان گذشته مـتوجه می شوید در روزگـاران پیـشـیـن به آداب و نزاکت اجتماعی بهای بیشتری داده می شد اما جامعه امروز دستخوش تحولات گوناگونی شده است.
حال صرف نظر از پرداختن به چرایی و چگونگی روابط بین فردی زمان خود با گذشته های نه چندان دور با رعایت این نکات ساده به شما اطمینان می دهیم که دیگران شما را در زمره افراد با اصل و نسب و فرهیخته قرار خواهند داد و شما را شخصی که دیگران آرزوی معاشرت و شراکت با وی را دارند، ارزیابی می کنند.
**همیشه مودب باشید
اگـر هـم از کـسی خوشتان نمی آید نیازی نیست که شأن و منزلت خودتان را تا سطح اجـتمـاعی آن فرد تنزل دهید؛ مودب و با نزاکت بـاشید تـا بـرتـری خـود را نـسـبـت بـه آن شخص ثابت کنید.
**هیچگاه دشنام ندهید
دشنام و ناسزاگویی مطلقاً ممنوع است؛ چون نشان دهنده آن است که شما قادر نیستید برای بـیـان عقاید خودتان از واژه ها و لغات مناسب تری بهره بگیریـد و از آن گذشته لاابالیگری همیشه دور از نزاکت و ادب است.
**با صدای بلند صحبت نکنید
هنگامی که با صدای بلند صحبت می کنید، بـاعث بالا بردن سطح استرس میان اطرافیان خود می شوید. بـلند صحبت کردن بیانگر آن است که شما قادر به بحث منطقی با دیگران نـیـستید و عجز شما را در استدلال معقولانه نشان می دهد و آنکه می خـواهـیـد حرف خودتان را با توسل به زور وخشونت به کرسی بنشانید، هـمـچـنـیـن بلند صحبت کردن سبب جلب توجه البته توجه منفی اطرافیان می شود.
**کنترل خود را از دست ندهید
زمانی که شما کنترل اعصاب خود را از دست می دهید و از کوره در می روید به همه نشان می دهید قادر به کنترل احساسات و هیجانات خود نمی باشید، وقـتـی هم که شما از کنترل رفتار خودتان عاجز بـاشیـد، چـگونـه قـادر بـه کـنـترل چیز دیگری خواهید بود؟ پس همواره خونسردی خود را حفظ کنید که البته کار آسانی نخواهد بود اما به زحمتش می ارزد.
**به دیگران خیره نشوید
زل زدن به دیگران و چـشـم چـرانـی نوعی تعرض به دیگران محسوب می شود؛ شما که نمی خواهید بی جهت دیگران را مرعوب خود سازید پس از خیره شدن به طرف مقابل بپرهیزید.
**صحبت کسی را قطع نکنید
پیش از آنکه اظهار عقیده ای بکنید، اجـازه دهـیـد صـحـبت دیگـران بـه پایان برسد؛ میان صحبت کسی پریدن نشانه بی نزاکتی و برخوردار نبودن از مـهـارت های اجـتـمـاعـی فرد است.
اگر نمی خواهید خودبین و از خود راضی به نظر آیید، هیچ گاه صحبت کسی را قطع نکنید و هرگاه که ناچار بـه انـجـام ایـن کـار شـدیـد حتـماً بـا گـفـتـن جـمله''معذرت می خواهم''، اقـدام بـه انـجام آن کار کنید.
مـودب بـودن بـه مـفـهـوم آن اسـت کـه بـرای موقعیت، عقاید و احساسات دیگران احترام قائل شویم.
**همیشه وقت شناس باشید
مهم است که به وقت دیگران احترام بگذارید؛ سـر مـوقـع در نشست ها، قـرار مـلاقـات هـا، موقعیت های شغلی و اجتماعی حضور یابید، هـمچـنـین یک فرد متشخص می داند چه زمانی باید یک نشست رسمی یا یک میهمانی را ترک کند.
**اسرار زندگی خصوصی خود را فاش نسازید
آبرو، شرافت، صداقت و بصیرت بـزرگ تـریـن و مـهـم تـرین عـامـل برای حفظ اعتبار یک فرد متشخص می باشد از این رو جزئیات زندگی شما باید محرمانه باقی بماند پس اسرار زندگی خصوصی خود را نزد هر کسی فاش نسازید چون ممکن است روزی به زیان شما بازگو شوند.
9895/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.