به گزارش روز شنبه معاونت فرهنگی و روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان، پته به عنوان هنر ظریف و هزار رنگ زنان کرمانی که سالیان مدیدی زینت بخش خانه و کاشانه مردم جای جای ایران و حتی جهان است، حالا ضریح امام حسین (ع) و ابوالفضل العباس (ع) قرار است آن را زینت و آبرو دهد.
زنان کرمانی این روزها بعد از بافت قالی صحن و سرای حضرت زهرا (س) در حرم مولا علی (ع)، روا شدن حاجاتشان را در سوزن زدن برای دوخت پته ای بر ضریح امام حسین (ع) دیده اند.
پته‌ دوخته شده توسط بانوان هنرمند کرمانی هم اکنون در محل ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان نگهداری می‌ شود و قرار است با اتمام کار ساخت گنبد مطهر امام حسین علیه السلام که در کرمان در حال انجام است؛ این هنر بانوان کرمانی نیز به کربلای معلا انتقال یابد.
پته کرمان با پهن شدن بر ضریح مولایمان اباعبدالله (ع) و ابوالفضل العباس (ع) از چارچوب جغرافیایی استان کرمان و ایران خارج می‌ شود و جایگاهی بس رفیع پیدا می‌ کند که هنرمندان این عرصه را در رسیدن به این مهم در رقابت با یکدیگر قرار داده است.
حالا افتخار دوخت پته ضریح امام حسین (ع) بعد از ساخت ضریح مطهر این امام همام در دست هنرمند زنان و مردان کرمانی جلوه گر شده است.
دوخت پته‌ ها حدود 18 ماه طول کشید و زودتر از آن چه تصور می‌ شد پایان یافت.
کاری که ابتدا با تعدادی دانشجو شروع شده بود، با مشارکت جمع کثیری که بعضاً از شهرها و استان ‌های دیگر حتی در حد دوخت چند بخیه همکاری کردند، خاتمه یافت.
به طور ثابت 121 نفر پای کار بودند و مابقی در حد ابراز عشق و ارادت به ساحت اباعبدالله (علیه السلام) دستی رساندند و کمک کردند.
برای انجام پروژه پته ضریح امام حسین (ع) 55 متر مربع دوخت مفید حاصل که در هر سانتیمتر مربع آن 13 بخیه کوک زده شد.
زیارت کربلای معلا و نجف اشرف یکی از پاداش‌ هایی بود که نصیب بانوان مجری این طرح مقدس شد.
کار دوخت پته برای حرم حضرت ابوالفضل العباس (علیه السلام) با پنج قطعه در سه سایز انجام شد.
اواخر اردیبهشت سال 92 بود که به طور رسمی کار دوخت پته‌ های ضریح امام حسین (ع) آغاز شد.
خبرنگار و انتشار دهنده: نجمه حسنی *
3029
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.