این نگاه مدبرانه حاکم مبنی بر پذیرش مسئولیت اجتماعی و پیوست فرهنگی واقعی در این حوزه صنعتی و معدنی موجب شده است که کارگزاران این صنعت با صیانت از اشتغال پایدار 16هزار مهندس ، کارشناس ، کارمند و کارگر در فراز و نشیب های پیش آمده ناشی از سیاستهای متغییر اقتصاد جهانی و منطقه ای ،همواره به تقویت و ایجاد روحیه نشاط بخشی در مقابله با غول بیکاری کمک کنند .
البته این نگاه متفاوت مدیریتی حاکم بر این حوزه بدین معنا نیست که مدیران این مجموعه صنعتی و معدنی از سوددهی منطقی و درآمدزایی لازم که تضمینی برای آینده است غافل شده باشند، بلکه چرخاندن چرخ این صنعت در دوران تحریم که برخی از واحدهای تولیدی را در اقصی نقاط تعطیل و یا در آستانه تعطیلی و اخراج و یا بازخرید اجباری کارگران قرار داده بود، خود حکایت از کارآمدی و بنیه جهادی حاکم در مدیریت مس ایران و منطقه کرمان دارد .
بدون شک رویه حاکم بر کار شرکت مس می تواند برای سایر نهادهای اقتصادی و صنعتی کشور و کرمان یک الگو در حوزه مسئولیت اجتماعی محور کار قرار گیرد و این نهادها از فکر صرفا اقتصادی و درآمدزایی فاصله گرفته و برای ورود به حوزه مسئولیت اجتماعی با دیدی بازتر به موضوع نگاه کنند.
منطقه مس کرمان در راستای ایفای نقش مسئولیت اجرایی خود در قالب جامعه هدف بخصوص مناطق همجوار اقدام به ساخت ورزشگاه هایی در شهرهای کرمان، رفسنجان و شهر بابک کرده و حمایت از ورزش قهرمانی و ورزش های همگانی با تاسیس باشگاههای ورزشی در مس کرمان، رفسنجان، شهربابک و پاریز و حمایت از مدال آوران المپیک از جمله زهرا نعمتی و پیمان نصیری اقدامات خوبی در راستای مسئولیت اجرایی را شرکت انجام داده است .
ساخت 190خانه روستایی در مناطق پاریز، مانی، شهربابک و رفسنجان با همکاری نهادهای حمایتی، احداث باند دوم جاده رفسنجان به شهر بابک بطول 128کیلومتر و حمایت از برگزاری یادواره های شهدا در مناطق مختلف استان با هدف زنده نگهداشتن فرهنگ ایثار و شهادت، کمک به فیلم سینمایی شیار 143 با موضوع مادران شهدا، حمایت از تولید آثار فاخر فرهنگی، خرید آثار مولفان و هنرمندان استان، برگزاری نشست ها و کارگاههای ادبی و چاپ فصلنامه جنگ هرمس همه و همه در پویایی و نشاط جامعه کمک کرده است .
ورود مس منطقه کرمان در حوزه اقتصاد مقاومتی به عنوان معین اقتصادی منطقه 6 در حمایت از طرحهای جامعه گردشگری، شناسایی و فعال سازی ظرفیت های مشاغل خرد، کمک به شناسایی و راه اندازی معادن کوچک، اصلاح نژاد دام در مناطق همجوار، ساماندهی صنایع دستی و فیروزه شهر بابک و توسعه عدالت آموزشی در شهرستانهای شهر بابک، رفسنجان و انار خود دال بر نگاه حاکم توسعه گرایانه فارغ از هر گونه سودجویی محض از انجام کار در این حوزه دارد .
به گفته مدیر مس منطقه کرمان از درآمد حاصل فروش و صادرات این صنعت سالانه حدود 800 میلیارد تومان پرداختی‌های قانونی مس از جمله عوارض آلایندگی و ارزش افزوده و حقوق دولتی و مالیات می باشد که در جهت تقویت زیرساخت های عمرانی کشور و کرمان به مصرف می رسد.
محمد حسنی با اشاره به اینکه عوارض دولتی 140 میلیارد تومان سال گذشته از سوی مس پرداخت شد و امسال این رقم به 160 میلیارد تومان افزایش یافت، اظهار کرد: سال گذشته مالیات بر درآمد شرکت مس 190 میلیارد تومان، عوارض آلایندگی، 46 میلیارد تومان و مالیات بر ارزش افزوده 250 میلیارد تومان پرداخت شد.
حسنی در خصوص حمایت از برنامه های اجتماعی هم گفت: سال گذشته 220 میلیارد تومان از شهر بابک تا رفسنجان هزینه ساخت جاده شد که پرداخت کردیم.
مدیر منطقه مس کرمان گفت: شروع فعالیتهای معدنی مس در کشور در دهه 50 از مس سرچشمه بود که در دنیا ذخیره ارزشمندی دارد و بیش از 40 سال از عمر این شرکت می گذرد که در این مدت، شرکت دوران پستی و بلندی زیادی را طی کرده و سختی هایی را کارکنان اولیه متحمل شدند تا این شرکت پا گرفته و به دست نسل بعدی رسیده و وظیفه نسل امروز و بعدی صیانت از این منابع خدادادی است.
وی به مولفه های توسعه پایدار اشاره و بیان کرد: علاوه بر معادن سرمایه های دیگری همچون نیروهای انسانی در قالب 16 هزار نفر در استان مشغولند و از این نیروی انسانی در راستای صیانت از انرژی و منابع و محیط زیست باید استفاده کنیم تا توسعه پایدار به وجود آید زیرا غفلت از سرمایه های انسانی ، دارایی ها و غیره، تولید پایدار را نمی تواند تضمین کند.
حسنی گفت: سالانه یکهزار میلیارد تومان حقوق به 16 هزار نفر کارمندان معادن مس استان کرمان اعطا می شود هزینه شدن این پول موجب می شود چرخه اقتصادی کشور بچرخد.
وی بیان کرد: وظیفه خود می دانیم که بعد از صیانت از معادن، محیط زیست، سرمایه های انسانی و غیره، حداکثر نفع را به ذینفعانمان برسانیم و این مهم از طریق کاهش هزینه های تولید و فعالتر کردن چرخه اقتصادی، توجه به بومی سازی و تشویق سرمایه گذاران جهت ایجاد صنایع مولد و پایین دستی در استان قابل تحقق است تا نفع به جامعه برسد.
مدیر مس منطقه کرمان بیان کرد: قیمت تمام شده در شرکت های تولیدی مس در شیلی بالاتر از ایران است در ایران در سال 94 این قیمت بیش از 4300 دلار بوده که پارسال بیش از 5 هزار دلار بوده است.
وی خاطرنشان کرد: میزان تولید مس 44 تن به ازای هر نفر نیرو در کشورهای خارجی است این در حالی است که در ایران میزان تولید مس 14 تن به ازای هر نفر است.
وی اضافه کرد: تعداد نیروی کارمان بیش از نیاز است و این موضوع، قیمت تمام شده ما را افزایش داده است.
حسنی عنوان کرد: منطقه کرمان با 16 هزار نفر نیرو اداره می شود و اگر می خواستیم با استاندارد جهانی پیش رویم، باید 8 هزار نیرو داشته باشیم.
استان کرمان 80 درصد معادن مس و بیش از 40 درصد معادن سنگ آهن کشور را داراست که این دو مقوله پتانسیلی است که می تواند در راستای توسعه اقتصادی فعالیت داشته باشند.
معدن مس سرچشمه یکی از بزرگترین مجتمع‌های صنعتی معدنی جهان محسوب شده و بزرگ‌ترین تولیدکننده مس ایران است و بخش‌های تولیدی مجتمع مس سرچشمه عبارت از معدن، تغلیظ، ذوب، پالایشگاه و ریخته‌گری‌ها و لیچینگ است.
این معدن یکی از بزرگترین معادن روباز جهان به شمار می‌رود و ذخیره زمین‌شناسی آن، بالغ بر یک میلیارد و 200 میلیون تن سنگ سولفوری با عیار متوسط هفت دهم درصد برآورد شده‌ است.
سالانه حدود 63 میلیون تن مواد معدنی در استان کرمان استخراج می شود که 21 درصد استخراج کل کشور را در بر می گیرد و همچنین 42 نوع ماده معدنی از 380 معدن این استان استخراج می شود که مس، سنگ آهن، زغال سنگ، کرومیت و تیتانیوم از جمله مواد معدنی شاخص این استان است.
تولید و انتشار : بهنام احمدی **5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.