به گزارش ایرنا حمید ملانوری روز یکشنبه در دیدار با رئیس جهاد کشاورزی این شهرستان به مناسبت فرارسیدن هفته جهاد کشاورزی افزود: بیش از 2 هزار و 100 هکتار از باغ های پسته شهرستان رفسنجان به منظور تجهیز به سیستم آبیاری تحت فشار تکمیل پرونده شده و این طرح در این شهرستان در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: بیش از یکهزار هکتار باغ های رفسنجان تا پایان سال جاری به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز خواهد شد و میزان تجهیز باغ های پسته به آبیاری تحت فشار در این شهرستان به بیش از 10 هزار هکتار افزایش خواهد یافت.
ملانوری افزود: بیش از 80 هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان وجود دارد که بیش از 36 هزار خانوار از طریق کاشت، داشت و برداشت این محصول ارتزاق می کنند.
فرماندار رفسنجان خاطرنشان کرد: از 200 فروشگاه سم در رفسنجان 105 مورد به صورت مجاز فعالیت می کنند و محصول عرضه شده در این مراکز دارای مشخصاتی چون تاریخ مصرف و انقضا است.
ملانوری ادامه داد: شهرستان رفسنجان در زمینه بسته بندی پسته موفقیت چندانی با توجه به نیاز بازار داخلی و خارجی و بر اساس تکنولوژی ندارد و اقتصادی کردن فعالیت ها را باید مد نظر قرار داد.
وی به طرح احیاگران آبادی اشاره و تصریح کرد: این طرح با مدیریت بومی و با هدف ایجاد اشتغال و تولید در روستاها در حال اجرا است تا ضمن ایجاد آبادانی در روستاها و اشتغالزایی، از مهاجرت روستاییان به شهرها نیز جلوگیری شود.
رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان نیز گفت: 20 هزار هکتار از باغات استان کرمان در چهار سال گذشته به آبیاری تحت فشار مجهز شده است.
حسین رضایی تصریح کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا چهار سال قبل 43 هزار هکتار از اراضی این استان به آبیاری تحت فشار مجهز شده است و اکنون این میزان اجرای سیستم آبیاری تحت فشار به 63 هزار هکتار افزایش یافته است.
وی بیان کرد: 9 هزار هکتار باغ پسته تا سال گذشته در رفسنجان به سیستم های آبیاری تحت فشار تجهیز شده اند که تا پایان امسال این میزان به بیش از 10 هزار هکتار افزایش خواهد یافت.
وی برنامه ریزی، کمک ها و تسهیلات دولتی را در راستای اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار مطلوب ارزیابی کرد و افزود: رفسنجان طرح های آبیاری زیر سطحی را نیز در بیش از 150 هکتار در منطقه نوق اجرا کرده است.
وی به سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال اشاره و تصریح کرد: در این شهرستان از ابتدای سال گذشته تا کنون پنج هزار تن تخم مرغ، چهار تن عسل، سه هزار تن فراورده لبنی، 50 هزار تن خوراک دام، هشت هزار تن شیر و جوجه ریزی نیز به میزان بیش از سه میلیون و 400 هزار قطعه انجام شده است.
رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان با اشاره به 9 پروژه قابل افتحاح و بهره برداری در هفته جهاد کشاورزی در رفسنجان بیان کرد: این پروژه ها شامل 2 طرح آبیاری تحت فشار، کارخانه جمع آوری شیر، مرغ گوشتی 105 هزار قطعه ای، 2 باب استخر ماهی، یک واحد پرورش قارچ و یک هکتار سطح زیر کشت زعفران است که با اعتباری بالغ بر 170 میلیارد ریال اجرا شده است.
وی خاطرنشان کرد: برنامه پنج ساله پرورش دام های با اصلاح نژاد و ژنتیک نیز در حال اجرا است که در این طرح نژاد بز مورسیا و گوسفند رومانو و سایر در برنامه قرار دارد.
وی اظهار کرد: 970 تن تولید گوشت ماهی در استان کرمان داشتیم که در حال حاضر تولید گوشت ماهی در استان به 2 هزار و 300 تن رسیده است.
رضایی گفت: سال قبل در استخرهای پرورش ماهی رفسنجان 38 هزار و 500 قطعه ماهی گرمابی و 112 هزار قطعه سردآبی توزیع شده و پرورش ماهی نیز در رفسنجان ظرفیت خوبی است که باید افزایش یابد.
وی همچنین با اشاره به اینکه هشت هزار گونه گیاهان دارویی در دنیا وجود دارد ادامه داد: هزار و 800 نوع از این گیاهان در ایران وجود دارد که از جمله این گیاهان می توان به گل گاوزبان، زعفران، بابونه، زرشک اشاره کرد.
وی بیان کرد: 70 کشاورز در منطقه کوهستانی خنامان متقاضی دریافت تسهیلات کشت زعفران هستند و بیش از 40 هکتار از اراضی در رفسنجان زیر کشت این محصول قرار دارد.
رضایی گفت: 200 فروشگاه سم در رفسنجان وجود داشت که 105 فروشگاه مجاز بوده و بقیه جمع آوری شده اند.
رضایی بیان کرد: اعتبارات بانکی در زمینه خرید مکانیزاسیون و تجهیزات ضبط پسته و ترمینال ها در قالب تسهیلاتی به کشاورزان ارائه شد که سال گذشته 95 درصد اعتبارات در قالب بیش از 30 میلیارد ریال در شهر رفسنجان و 10 میلیارد ریال در منطقه نوق برای خرید مکانیزاسیون جذب شد.
وی بیان کرد: بانک کشاورزی در سال 94 حدود 50 میلیارد ریال برای خرید ادوات کشاورزی، تراکتور و غیره به کشاورزان شهرستان رفسنجان اعطا کرد.
وی با اشاره به وجود 36 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در رفسنجان گفت: سه هزار و 500 پروانه اشتغال برای کشاورزان و پسته کاران رفسنجانی صادر شده که این پروانه ها برای خروج از کشور مفید است لذا باید صدور این پروانه ها افزایش یابد.
رضایی با بیان اینکه با تغییرات جوی در اواخر سال گذشته و ابتدای امسال 40 قنات در رفسنجان تخریب شد خاطرنشان کرد: برای احیای این قنات ها باید اعتبار جذب شود که با امضای تفاهمنامه ای در استانداری قرار شد 40 درصد هزینه ها را جهاد کشاورزی، 30 درصد را دهیاری ها و 30 درصد را مردم پرداخت کنند که اعتباراتی در این زمینه هنوز جذب نشده است.
خبرنگار: مریم رضایی ** انتشار دهنده: نجمه حسنی
7433/3029
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.