به گزارش ایرنا، محمدجواد فدائی روز دوشنبه در نشست هماهنگی تسهیلات بانک های عامل ستاد بازسازی سیل با اشاره به خسارت های زیاد حوادث متعدد طبیعی به مردم در این استان افزود: یکی از مشکلات کرمان به بی اطلاعی مدیران کشوری از وضعیت مردم در مناطق محروم بویژه در جنوب و شرق استان برمیگردد و بسیاری از مدیران در جریان مشکلات نیستند.
وی با اشاره به اهمیت سفر مقامات و مدیران کشوری به استان کرمان تصریح کرد: در سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به جنوب استان، از مدیران خواستم به نحوی برنامهریزی کنند که دکتر نوبخت حتما برای لحظاتی در یک خانه کپری مهمان مردم شود که این اتفاق افتاد و نتیجه این سفر تنها در یک مورد به ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی ویژه محرومین انجامید و از بهمن ماه ۹۷ تا بهمن ماه ۹۸ تعداد ۶ هزار واحد ساخته شد.
استاندار کرمان تصریح کرد: از نظر اخلاقی در برابر مردم آسیب دیده از سیل مسئولیم و باید برای حل مشکلات آنها تلاش و از حق آنها دفاع کنیم.
فدائی با اشاره به مشکلات متعدد معیشت، مسکن و اشتغال در جنوب استان کرمان بویژه مناطق سیل زده رودبارجنوب گفت: شرایط مردم در این مناطق با وجود ظرفیت های متعدد کشاورزی به دلیل مدیریت نادرست حاکم بر کشاورزی سخت است و مردم در وضع خوبی بسر نمیبرند.
وی افزود: برای ساخت هزار و ۱۰ واحد مسکونی آسیب دیده از سیل که نیاز به بازسازی دارد و همچنین ۶۲۳ واحد نیازمند تعمیر در جنوب استان برنامه ریزی شده است که امیدواریم احداث این واحدها تا هفته دولت تمام شود.
مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمان نیز با اشاره به آغاز فعالیت ساخت و ساز و تعمیر واحدهای آسیب دیده از سیل در جنوب و شرق این استان گفت: در حوزه ریگان حدود ۴۰ تا ۵۰ واحد به دلیل سیل آسیب دیده که کار بازسازی و تعمیر این واحدها شروع شده است.
علی اکبر سلطانی نژاد با اشاره به شروع فعالیت بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی در زهکلوت و جازموریان تصریح کرد: به ازای واحدهای آسیب دیده در بانک های عامل افتتاح حساب شده و تا امروز ۱۵۰ واحد احداثی شهر زهکلوت و روستاهای اطراف پیریزی شده و ۱۰ واحد تا مرحله فنداسیون پیش رفته است.
وی با تأکید بر برنامه ریزی برای احداث ۱۰۱۰ واحد مسکونی در جنوب استان از طریق شش بانک عامل افزود: سهمیه بانک ملی با ۱۷۰ و بانک های مسکن، تجارت، صادرات، ملت و رفاه هر کدام با ۱۶۸ واحد مسکونی برای ارائه تسهیلات دیده شده است که تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی را به صورت ۵ درصد در بخش شهری و تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی را به صورت ۴ درصد در بخش روستایی و دوره بازپرداخت ۱۵ ساله به صورت ضمانت زنجیره ای به متقاضیان ارائه می دهند که ۲۵ میلیون تومان نیز بصورت بلاعوض داده می شود.
وی اظهار داشت: از مجموع ۱۰۱۰ واحد مسکونی احداثی در جنوب استان، تعداد ۶۰۲ واحد به مناطق شهری و ۴۰۸ واحد به مناطق روستایی اختصاص دارد که اولویت احداث ابتدا در زهکلوت، رودبار و کهنوج است و البته برای قلعه گنج و دیگر نقاط نیز واحدهای احداثی داریم.
مدیر کل بنیاد مسکن استان کرمان با اشاره به اختصاص مبالغی در قالب بلاعوض، کمک هزینه معیشتی و خرید وسایل برای واحدهای آسیب دیده از سیل توسط دولت بیان داشت: در بخش شهری ۱۲ میلیون تومان و در بخش روستایی ۱۰ میلیون تومان بلاعوض برای احداث واحدهای مسکونی، تا سقف ۵ میلیون تومان بلاعوض برای تعمیر واحدهای مسکونی و همچنین تا سقف پنج میلیون تومان به عنوان کمک هزینه معیشتی برای واحدهای آسیب دیده اختصاص یافته است.
- کدخبر: 1407459
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد