یدالله موحد روز پنجشنبه با بیان این مطلب، به کاهش ۳۴ درصدی موجودی پروندههای قضائی در این استان طی ۵ سال اخیر اشاره کرد و گفت: موجودی کل پروندههای دادگستری استان در پایان شهریور ۹۳ بیش از ۱۳۲ هزار پرونده بوده که این تعداد در پایان دی ماه سال جاری به ۸۷ هزار و ۷۹۵ فقره پرونده رسیده است.
وی گفت: طی ۱۱ ماهه سال گذشته، ۵۲۷ هزار و ۶۵۴ فقره پرونده وارد دادگستری استان کرمان شده است و در مقابل قضات در یکسال گذشته ۵۳۴ هزار و ۳۲۸ فقره پرونده رسیدگی کردند که رشد ۳ درصدی در مختومه پروندهها را شاهد هستیم.
نماینده عالی دستگاه قضایی در استان کرمان با اشاره به افزایش پروندههای خروجی دادگستری کل استان در ده ماهه سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه افزود: موجودی کل پروندههای دادگستری کل استان نیز نسبت به ابتدای سال جاری بیش از چهار درصد کاهش یافته است.
رئیس شورای قضائی استان کرمان در رابطه با میزان ابلاغ اوراق قضایی در این استان هم گفت: ۸۴ درصد ابلاغ اوراق قضایی استان کرمان تا پایان دی ماه به صورت الکترونیک ابلاغ شده است، که این میزان در ابتدای سال ۹۶ قریب به ۲۸ درصد بوده است.
موحد با بیان اینکه درصد نرخ رسیدگی به پروندههای قضائی از ۱۰۰ درصد به ۱۰۱ درصد افزایش یافته است، افزود:متوسط زمان رسیدگی به پروندهها در شعب دادگاههای تجدید نظر استان کرمان از ۱۰۶ روز به ۸۹ روز کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: موجودی پروندههای پایان بهمن ۹۸ به نسبت ابتدای سال ۷.۴۰ درصد کاهش داشته است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان تصریح کرد: پس از ابلاغ دستورالعمل ریاست قوه قضائیه مبنی بر تعیین و تکلیف پروندههای معوقه، دادگستری استان کرمان موفق شده است ۶۲ درصد پروندههای مسن و معوقه خود را تعیین تکلیف و مختومه نماید.
موحد افزود: دادسراهای شهرستانهای رودبار جنوب و راور با ۹۸ درصد بیشترین درصد ابلاغ الکترونیکی را در سطح دادسراهای استان کرمان را به خود اختصاص داده اند.
وی با اشاره به اینکه در مجموع ۴ درصد ورودی به دادسراهای استان در سال جاری کاهش یافته است، افزود:دادسرای بردسیر با ۱۷ درصد، دادسرای سیرجان با ۱۶ درصد و دادسرای راور با ۱۲ درصد کاهش ورودی، بیشترین میزان کاهش ورودی پروندهها را در بین دادسراهای استان به خود اختصاص داده اند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: دادگاه زرند با ۱۰ درصد کاهش ورودی در بین دادگاههای عمومی و انقلاب استان بیشترین کاهش ورودی را به خود اختصاص داده است.
موحد گفت:دادگاه بخش شهداد با ۲۶ درصد، دادگاه بخش نرماشیر با ۱۲ درصد و دادگاه بخش رابر با ۱۱ درصد کاهش ورودی بیشترین میزان کاهش ورودی در بین دادگاههای بخش را به خود اختصاص داده اند.
وی در ادامه به آزادی ۲۳۶ نفر از محکومان جرائم غیرعمد زندانهای استان کرمان اشاره کرد و افزود: در مجموع کمیتههای صلح و سازش در زندانهای استان کرمان موفق به اخذ تخفیف و رضایت از ۳۷۹ مورد در جرائم عمد و غیر عمد شده اند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷ نفر از مددجویان زندانهای استان موفق به حفظ کل قرآن کریم شده اند و ۹ نفر دیگر حافظ ۱۰ تا ۲۰ جزء قرآن هستند.
رئیس شورای قضائی استان کرمان بیان کرد: در حال حاضر دو دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته حقوق بین الملل و حقوق جزاء و ۶ دانشجوی مقطع کارشناسی به صورت غیرحضوری از طریق دانشگاه پیام نور در زندانهای استان کرمان مشغول ادامه تحصیل هستند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان در تشریح اقدامات دستگاه قضایی در راستای اقتصاد مقاومتی به راه اندازی مجدد یک معدن طلا با سرمایه گذاری ۷۰۰ میلیارد ریالی در منطقه محروم فاریاب که به دلایل زیست محیطی تعطیل شده بود، اشاره کرد.
موحد در این خصوص گفت: در جلسه ستاد استانی پس از استماع دغدغههای بخش صنعت و معدن و همچنین محیط زیست و اخذ ۷ مصوبه مقرر شد مدیران این شرکت معدنی طی چند ماه آینده دغدغههای زیست محیطی را کاملاً مرتفع نمایند و با مصوبه ستاد، دستور بازگشایی معدن و رفع توقیف آن با هماهنگی مقام قضایی محل صادر شد و از بیکار شدن قریب به ۸۰ کارگر و مهندس در این معدن جلوگیری بعمل آمد.
وی اهم اقدامات ستاد استانی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در ابعاد حقوقی و قضایی کرمان در سال گذشته را به شرح زیر اعلام کرد:
- حل مشکل شرکت معدن فتح جنوب شرق در ارتباط با اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان و جلوگیری از بیکاری ۲۷۰ نفر در سیرجان
- حل مشکل شرکت جهان فولاد سیرجان در ارتباط با سازمان تامین اجتماعی و جلوگیری از بیکاری ۵۰۰۰ نفر
- بازدید از شهرک صنعتی سدید صانع و حل مشکلات آن
- بررسی درخواست شرکت مجتمع صنعتی اروندچرخ، دراج رفسنجان، کاشفان کویر، چو بسازان کویر در ارتباط با بانک ملی که با هماهنگی صورت گرفته و توافق ایجاد شده ما بین طرفین دادخواستهای اجرایی بانک مسترد و از حسابها و اموال شرکت رفع توقیف گردید.
- جلوگیری از توقیف اموال و تعطیلی کارخانه شیر دونه بافت و پیگیری مطالبات کارگران آن
- برگزاری جلسات متعدد با مسئولین شهرستانی و همچنین وزیر صنعت معدن و تجارت جهت جلوگیری از تعدیل نیرو کارخانجات کرمان موتور و مدیران خودرو در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم
- جلوگیری از تعطیلی شرکت تولیدی و توزیعی ویس جیرفت و بیکار شدن ۱۵۲ نفر کارگر
- جلوگیری از تعطیلی کارخانه فرآوری زیتون و خیارشور در شهرک صنعتی جیرفت و بیکار شدن ۱۳۰۰ نفر کارگر و سرپرست خانواده
- برگزاری نشست کمیته تعیین خسارت موضوع تاثیر پروژه احداث تونل آب شرب از رابر به کرمان بر املاک و مزارع اطراف آن که مقرر شد شرکت آب منطقهای استان کرمان بر اساس گزارشهای کارشناسی ارائه شده نسبت به ارزیابی و محاسبه میزان خسارت توسط هیئت کارشناسی متخصص و پرداخت آن به مالکین و متصرفین قانونی خسارت دیده اقدام نماید.
- حل مشکل شرکت خودروسازان بم در ارتباط با بانک کشاورزی و خروج شرکت از لیست مطالبات مشکوک الوصول بانک مرکزی و جلوگیری از بیکاری کارگران
- بررسی مشکلات کارخانه قند بردسیر با حضور مسئولین شهرستان و استان
- بررسی مشکلات و حل اختلافات بدون مراجعه به دادگستری و تشکیل پرونده شرکتهای تهران جنوب و قائم رضا و پیگیری مطالبات کارگری و تجمعات اعتراض آمیز و کاهش تنشها در شهرستان زرند
- بررسی وضعیت قرارداد فی مابین شرکت تاریر و میدکو مستقر در زرند
- پیشگیری از حوادث ناشی از کار در بحث ایمنی معدن باب نیروی زرند و آغاز بکار معدن مذکور
- بررسی مشکلات معادن شهرستان زرند جهت برداشت شن و ماسه بادی و راهکارهای پیشگیرانه جلوگیری از برداشت غیرمجاز
- بررسی مشکلات و وضعیت استخدام پرسنل شرکت فولاد تکنیک زرند
-حضور در جلسات شورای معادن استان و پیگیری مشکلات معادن استان و پیگیری انتقال حسابهای معادن استان از مرکز