درست زمانی که در بسیاری از کشورها افراد برای به دست آوردن ماسک با هم دعوا میکنند در ایران و جنوب استان کرمان مردم برای مشارکت در تولید ماسک رقابت میکنند تا جهادگران کادر درمانی در نبرد با کرونا پیروز شوند.
افزایش هر روزه کارگاههای تولید ماسک در جنوب کرمان تجلی اقتصاد مقاومتی در تولید این کالای ضروری است.
با شیوع ویروس کرونا تقاضای مردم برای خرید ماسک چندین برابر شده که با توجه به میزان تولید معمول این کالا، شاهد کمبود آن در داروخانهها شدهایم به طوری که در ورودی بیشتر داروخانهها با این نوشته مواجه میشویم، ماسک موجود نیست، اما مردمان خونگرم جنوب کرمان در این شرایط بیکار ننشسته و با ایجاد کارگاههای تولید ماسک، دوشادوش سربازان سلامت به جنگ با ویروس کرونا رفته و با تولید ماسک همچون دوران جنگ فعالیتهای پشتیبانی را آغاز کردند.
شاید بتوان گفت، مردم به عنوان یار دوازدهم تیم سلامت به میدان آمدهند، این روزها فقیر و غنی در کنار هم با همدلی و همکاری یکی با کار کردن، یکی با اهدای چرخ خیاطی و یکی با تامین پارچه و یکی با پول در زمینه تولید ماسک همکاری میکنند و نتیجه این کار جمعی، تولید ماسک برای پرستاران و پزشکان خط مقدم جنگ با ویروس است.
فعالیت ۷۰ خیاط در جیرفت برای تولید ماسک
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: ۷۰ خیاط این شهرستان در قالب ۹ کارگاه، لوازم حفاظت فردی همچون ماسک، دستکش و لباس تولید میکنند.
وی از مشارکت خیران در زمینه تولید لوازم حفاظت فردی قدردانی کرد و افزود: افرادی که میخواهند در این حرکت جهادی مشارکت داشته باشند به سازمان صنعت، معدن و تجارت و مرکز بهداشت شهرستان نسبت به تایید مکان و نظارت بر مراحل تولید مراجعه کنند.
وی ادامه داد: در این امر خیر، سپاه پاسداران، سازمان صنعت، معدن و تجارت، شورای اصناف، حوزههای علمیه، اتحادیه صنف خیاطان مردانه و زنانه، بیمارستانها، مجمع خیران دانشگاه علوم پزشکی، معاونت دانشجویی، روابط عمومی و تعدادی از خیران و موسسات خیریه همکاری دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: گروههای جهادی با هماهنگی این دانشگاه شروع به تولید ماسک پارچهای کردهاند که حداقل نیاز پرسنل بیمارستانها که در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند، تامین شود.
وی تصریح کرد: قبل از شیوع این ویروس نیاز کشور به ماسک بسیار کم بود و تولیدکنندهها نیز بر اساس نیاز بازار تولید خود را انجام میدادند اما یک باره که ویروس ظاهر شد نیاز مردم به ماسک و سایر مواد بهداشتی چندین برابر افزایش یافت و این موضوع باعث کمبود ماسک در کشور شد.
مکارم گفت: در پی شیوع ویروس کرونا و سیل تقاضا برای این اقلام و همچنین لزوم تهیه ماسک، به همت معاونت فرهنگی دانشجویی و خیران سلامت دانشگاه کارگاه تولید ماسک با ظرفیت تولید ۳۰۰ عدد در روز در نمازخانه این معاونت راهاندازی شد.
وی افزود: این کارگاه به صورت خودجوش با حضور ۲۵ نفر از کارکنان و خیران آغاز به کار کرد و ماسکهای تولید شده در اختیار کادر درمانی قرار خواهد گرفت.
چگونگی نظارت بر فعالیت کارگاههای تولید ماسک
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان نیز گفت: این مجموعه بر فعالیت تمامی کارگاههای تولید ماسک در هفت شهرستان جنوبی کرماننظارت میکند.
مسلم مروجی افزود: این کارگاهها برای تولید ماسکهای بهداشتی، تحت نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان و دانشگاه علوم پزشکی جیرفت فعالیت میکنند تا شاهد تولید ماسک آلوده نباشیم.
وی ادامه داد: با توجه به شیوع بالای ویروس کرونا، نظارت بهداشتی زیادی بر کارگاههای تولید ماسک میشود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان از آمادگی اتحادیه خیاطان در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان خبر داد و گفت: این خیاطان برای دوخت ماسک و لباس آمادگی کامل دارند.
وی اظهار داشت: تا کنون طبق گزارش اتحادیه خیاطان ۲۰ هزار ماسک در جنوب کرمان طی یک هفته تولید شده است.
مروجی با بیان اینکه ماسکهای تولید شده برای فروش نیست، اظهار داشت: ماسکها برای امور خیرخواهانه تولید و برای استریل در اختیار معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قرار میگیرند.
وی اظهار داشت: اتحادیه خیاطها این آمادگی را دارد که خیاطهای خردی که قصد فعالیت خیرخواهانه دارند را به صورت یکپارچه و با نظارت مجموعه بهداشتی برای تولید ماسک سازماندهی کنند.
مروجی ادامه داد: هم اکنون در شهرستان جیرفت ۱۰ کارگاه خیاطی با هم تجمیع شده و طبق گزارش اتحادیه خیاطان، روزانه بیش از ۱۰ هزار ماسک تولید میکنند.
وی اضافه کرد: فقط در یکی از این کارگاهها ۱۵ چرخ خیاطی و ۱۵ خیاط در حال تولید ماسک هستند، تا کنون بیش از ۲۰۰ عدد لباس بهداشتی نیز تولید شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز از استریل ماسکهای تولیدی توسط این معاونت خبر داد و گفت: تمامی ماسکهای تولید شده خیران در بیمارستانهای کاشانی و امام خمینی (ره) جیرفت استریل میشوند.
علی سالاری مقدم افزود: تا کنون یکهزار و ۵۰۰ ماسک در این بیمارستانها استریل و در اختیار پرستاران و پزشکان و بخشهای درگیر با کرونا قرار گرفته است.
وی ادامه داد: یکهزار ماسک دیگر طی هفته جاری تحویل معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از آمادگی دریافت کمکهای مردمی خبر داد و گفت: خیران میتوانند برای مشارکت در این کار خداپسندانه به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت مراجعه کنند.
وی همچنین از توزیع ماسک، دستکش و لباس توسط وزارت بهداشت بین بیمارستانها خبر داد و افزود: با وجود توزیع این اقلام هنوز نیازمند لباس، ماسک و دستکش برای همراهان بیماران مشکوک به کرونا در بیمارستانهای جنوب کرمان هستیم.
وی افزود: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور تا کنون فقط یک مورد در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت مثبت شد که هم اکنون این بیمار در بیمارستان ۱۲ فروردین کهنوج تحت مراقبت است.
راه اندازه کارگاه تولید ماسک در معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت هم از تولید ماسک توسط کارکنان این مجموعه خبر داد و گفت: این کارگاه در نمازخانه دانشگاه راهاندازی شده است.
حمید سالاری اظهار داشت: این کارگاه با هدف رفع کمبود ماسک در بیمارستانهای جنوب کرمان و به منظور کمک به پیشگیری و کنترل ویروس کرونا ایجاد شد..
وی به برگزاری نشست خیرین سلامت در معاونت فرهنگی دانشگاه علوم علوم پزشکی طی هفته جاری اشاره و تصریح کرد: در این نشست مقرر شد خیرین اقدام به خرید پارچه کنند و کارکنان مجموعه معاونت فرهنگی اقدام به تولید ماسک کنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ادامه داد: کارکنان این معاونت با جمعآوری چرخ خیاطی و وسایل مورد نیاز برای دوخت ماسک اقدام به این امور خیرخواهانه کردند.
سالاری از آمادگی معاونت فرهنگی و دانشجویی برای تولید ماسک خبر داد و گفت: با روحیه جهادی هر جا لازم باشد در صحنه حضور مییابیم.
وی از خیرین برای مشارکت در تولید ماسک دعوت کرد و افزود: تمامی وسایل دوخت ماسک فراهم شده و کارگاه تولید ماسک بیشتر به پارچه و کش نیازمند است.
وی با بیان اینکه پزشکان و پرستاران خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا هستند، اظهار داشت: ما هم به عنوان سرباز در پشت خط مقدم خدمت میکنیم تا در این مبارزه پیروز شویم.
طلاب حوزههای علمیه جیرفت و عنبرآباد هم تولید ماسک را آغاز کردند
رییس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد از تولید ماسک توسط طلاب حوزههای علمیه این دو شهرستان خبر داد.
حجتالاسلام حسین محمدی افزود: تیم شهرستان جیرفت با ۱۰ طلبه در سه شیفت و تیم عنبرآباد نیز با پنج نفر در قالب ۲ شیفت کاری در حال تولید ماسک بهداشتی هستند.
وی تصریح کرد: این تیمهای جهادی با هدف رفع کمبود ماسک و روپوشهای بهداشتی در بیمارستانهای جنوب کرمان و به منظور کمک به پیشگیری و کنترل ویروس کرونا اقدام به این حرکت کردهاند.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان های جیرفت و عنبرآباد از اعلام آمادگی طلاب حوزههای علمیه این شهرستانها برای تولید ماسک و روپوش بهداشتی خبر داد و گفت: حوزه بهداشت و درمان در هر زمینهای که نیاز داشته باشد، گروه های جهادی طلاب آماده همکاری هستند.
وی اظهار داشت: با کمبود پارچه و کِش برای تولید ماسک و لباس مواجه هستیم لذا امیدواریم خیران سلامت در این زمینه مشارکت کنند.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد از همکاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت قدردانی کرد و گفت: پس از تولید ماسک و لباس، این معاونت وظیفه استریل تولیدات را برعهده دارد
استفاده از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد برای مقابله با ویروس کرونا
رییس شورای تامین جیرفت نیز گفت: باید از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد در راستای مقابله با ویروس کرونا استفاده و نگرانیهای مردم را کمتر کنیم.
ابوذر عطاپور وزیری افزود: این روزها با مشارک سازمانهای مردم نهاد شاهد تولید ماسک و ضدعفونی عابربانکها هستیم که این مساله جای خوشحالی دارد.
وی بر لزوم استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در عملیات پیشگیری از شیوع کرونا تاکید کرد و گفت: حضور و فعالیت سازمانهای مردم نهاد و انجمنهای غیردولتی و مشارکت و همراهی مردم در عملیات پیشگیری از شیوع ویروس کرونا ضروری است.
فرماندار جیرفت افزود: سازمانهای مردم نهاد (سمنها) و انجمنهای غیردولتی در کنار دستگاههای اجرایی برای جلوگیری از شیوع احتمالی ویروس کرونا فعالیت میکنند.