به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی حسینی نسب دوشنبه شب در جمع خبرنگاران با اشاره به تعداد بسیار زیاد ویروس‌های سرماخوردگی، اظهار کرد: این ویروس‌ها در زمستان شایع شده و به صورت همه گیر در می آیند.

وی دومین عامل سرما خوردگی را ویروس کرونا ذکر کرد و افزود: ویروس کرونا مسأله‌ای جدید نیست؛ اما تغییراتی که در آن ایجاد شده است باعث تفاوت رفتار این ویروس با ویروس‌های قبلی شده و باعث رعب و وحشت در بین مردم دنیا شده است.

درصد شیوع بالا کرونا باعث آمار زیاد مرگ و میر شده است

حسینی نسب با اشاره به همه گیری بسیار زیاد ویروس کرونا اظهار کرد: این ویروس به علت شیوع بالا، آمار مرگ و میر بالایی می‌دهد چرا که جمعیت زیادی را درگیر می‌کند؛ اما در مجموع باعث مرگ و میر دو درصد از مبتلایان می‌شود باعث وحشت همگانی می‌شود. در حقیقت مرگ و میر این ویروس در مقایسه با دیگر ویروس‌ها بالاتر نیست.

وی گفت: ویروس سارس و مرس هم از همین دسته ویروس کرونا هستند؛ مدت اپیدمی آنها کمتر بود و زودتر کنترل شدند و همه گیری و سرایت آنها نسبت به نوع جدید کمتر بود.

این متخصص کودکان و فوق تخصص عفونی ادامه داد: آنفلوانزا نسبت به ویروس کرونا همه گیری بیشتر دارد اما دارو و واکسن دارد؛ این در حالیست که ویروس جدید درمان و واکسن ندارد و به همین علت ممکن است مرگ و میر بیشتری ایجاد کند.

وی در خصوص علائم کرونا اظهار کرد: این ویروس ممکن است در برخی افراد بیماری خفیف ایجاد کند اما در برخی افراد دارای بیماری زمینه‌ای و نقص سیستم ایمنی، فرم شدید بیماری را ایجاد کند.

واکنش بدن افراد در برابر ویروس کرونا متفاوت است

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه سیستم دفاعی و ایمنی بدن انسان‌ها در برابر ویروس‌ها، باکتری‌ها و انگل‌ها رفتار خاص خودش را دارد، افزود: ژنتیک بدن انسان‌ها متفاوت است و نحوه واکنش افراد در برابر عوامل بیرونی با یکدیگر متفاوت است.

وی گفت: بر اساس تجربیات چین، شایع‌ترین علامت فرد مبتلا به ویروس کرونا تب است و بعد از آن مقداری کوفتگی و خستگی دارد. آن چیزی که منجر به مرگ می‌شود درگیری ریه است چرا که به صورت وسیع ریه‌ها درگیر می‌شوند.

حسینی نسب با اشاره به اینکه این بیماری در افراد بالای سن ۱۰ تا ۱۵ سال علائم بیشتری نشان می‌دهد، افزود: بر اساس تجربه کسب شده در چین کودکان علائم کمتری نشان می‌دهد، اما مبتلا می‌شوند و علائم بالینی خیلی شایع نشان نمی‌دهند اما در موارد اندکی در کودکان هم باعث علائم شده است اما مرگ و میر نداشته‌ایم.

وی ادامه داد: در فصل زمستان تعداد ویروس‌های سرماخوردگی بسیار زیاد است که دارای علائم مشابهی هستند؛ اینها معمولاً ویروس‌های آنفلوانزا هستند که تب‌های بسیار بالا ایجاد می‌کنند. در خصوص ویروس کرونا معمولاً پزشکان یک رفتار خاصی را در یک بیماری مشاهده می‌کنند که در مورد کرونا درگیری ریه است. حتی در عکس قفسه سینه افرادی که از نظر ظاهری علائم زیادی نداشتند و بعد از مدتی بهبوده یافته‌اند، درگیری شدیدی در ریه‌های آنها مشاهده شده است.

احتمال شیوع کرونا در کرمان وجود دارد

این فوق تخصص عفومی با اشاره به اپیدمی کرونا در نیمه شمالی کشور افزود: احتمال اینکه این ویروس در استان کرمان هم دیده شود وجود دارد و پزشکان و مردم باید هوشیار باشند.

وی توصیه کرد: چنانچه افراد تب و مشکل تنفسی داشتند بهتر است به بیمارستان مراجعه کنند؛ اما اگر تب و بدن درد خفیف داشته و علائم خاصی ندارد بهتر است با استفاده از ماسک در منزل بماند و وارد امکان عمومی نشود؛ حتی اگر فرد به ویروس کرونای جدید مبتلا شده باشد با این اقدامات از پخش این ویروس در جامعه جلوگیری می‌شود.

حسینی نسب در خصوص راه‌های پیشگیری از شیوع ویروس کرونا گفت: راه‌های پیشگیری از ویروس‌ها مشترک است ویروس کرونا مثل آنفلوانزا است از طریق قطرات بزرگ منتشر می‌شود، این ویروس می‌تواند از طریق عطسه و سرفه فرد مبتلا به فرد سالمی که در فاصله یک متر او قرار دارد به صورت مستقیم انتقال یابد.

وی با اشاره به اینکه با اشاره به اینکه خیلی از افراد سیستم دفاعی بدنشان این ویروس را سرکوب می‌کند و ممکن است علائم بالینی اصلاً ایجاد نشود، افزود: وقتی ویروس در بدن فردی سرکوب شود؛ مسلماً ویروس زیادی در بدن آن فرد تولید نمی‌شود که پخش شود و به دیگران سرایت کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: دوره نهفتگی ویروس کرونا از زمان ورود به بدن تا بروز علائم بین دو روز تا سه هفته طول می‌کشد در دوره کمون معمولاً سرایت به دیگران ندارد. از دو روز قبل از علائم بالینی تا زمان بروز علائم احتمال انتشار وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه لزومی برای استفاده از ماسک‌های فیلتردار توسط افراد سالم وجود ندارد، افزود: فقط پزشکان و مراقبت کنندگان از بیماران باید از این نوع ماسک استفاده کنند.

سطوح خطرناک‌تر از هوا هستند

حسینی نسب گفت: ویروس کرونا در هوا پخش نیست و ممکن است در مکان یا سطوح وجود داشته باشد؛ در واقع سطوح بسیار خطرناک‌تر از هوا هستند که آلودگی سطوح که با شستشو به وسیله مواد سفید کننده از بین می‌رود.

وی با اشاره به اینکه این ویروس ماندگاری زیادی روی سطح ندارند، ادامه داد: ممکن است در شرایط خاصی مانند محیط‌های مربوط ماندگاری بیشتری داشته باشد اما در استان کرمان هوا خشک است و تا چند روز دیگر گرما ایجاد می‌شود و نمی‌تواند ماندگاری بالایی داشته باشد.

حسینی نسب با تاکید بر اینکه آنتی بیوتیک ها بر ویروس‌ها تأثیرگذار نیستند، عنوان کرد: هنوز رفتار این ویروس را نمی‌شناسیم اما امیدواریم با گرما سیر شیوع آن کم شود و اغلب ویروس‌های تنفسی در فصل سرد سال اپیدمی می‌شوند.

وی گفت: در شرایط اپیدمی بیماری ویروسی باید هوشیار باشیم؛ در صورت بروز علائم بیرون نرویم، از وسایل عمومی استفاده نکنیم. در صورتی که علائم شدید نیست به مراکز درمانی مراجعه نکنیم باید رفتارهایمان را در جهت کنترل اپیدمی تنظیم کنیم. در کرمان تاکنون هیچ گونه مورد قطعی نداشتیم و ممکن است موارد خفیفی در جامعه باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1364332
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.