به گزارش دریافتی روز سه‌شنبه ایرنا، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان گفت: هرگونه بی‌برنامه‌گی و افزایش سطح زیرکشت پیاز طرح استمرار بیش از برنامه تعیین شده، زمینه افزایش تولید و عرضه همزمان محصول بیش از کشش بازار از نیمه دوم بهمن ماه را فراهم می‌کند.

فرامرز رستگاری افزود: نتیجه کشت بی‌رویه، اُفت قیمت و بی رونقی بازار و تحمیل خسارت خواهد بود.

 وی اظهار داشت: برنامه کشت و تولید سالیانه پیاز بر اساس میزان مصرف سرانه، کشش بازار و تعادل عرضه و تقاضای داخل و ظرفیت بازارهای هدف خارجی تعیین می‌شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان تصریح کرد: برنامه کشت طرح استمرار جنوب کرمان در سطح سه هزار هکتار و تولید ۱۵۳ هزار تن ابلاغ و هدف‌گذاری شده است.

وی ادامه داد: برنامه کشت و تولید استان‌های هرمزگان، خوزستان، سیستان و بلوچستان نیز هفت هزار و ۷۰۰ هکتار و تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن تعیین شده است.

 رستگاری گفت: به دلیل نزولات جوی سال قبل و آبگیری سدها، سطح زیر کشت بهاره و تابستانه کشور هم ۶ هزار هکتار نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

وی همچنین افزود: بیش از ۲۵۰ هزار تن محصول گوجه به ظرفیت تولید پاییزه و ذخایر انبارهای کشور افزوده شده است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اظهارداشت: با توجه به اینکه استان‌های جنوبی همجوار نیز حداقل مطابق برنامه ابلاغی نسبت به کشت و تولید اقدام می‌کنند و از طرفی میزان تقاضا و کشش بازارهای صادراتی سنتی نیز محدود بوده لذا هرگونه بی‌برنامگی و افزایش سطح زیرکشت بیش از برنامه تعیین شده زمینه افزایش تولید و عرضه را فراهم می‌کند.

وی از کشاورزان جنوب کرمان درخواست کرد تا در سایه هم فکری، خرد جمعی و مشارکت موثر برنامه ریزی  کنند و در ادامه به نحوی عمل نمایند که کشت و تولید فراتر از برنامه تعیین شده افزایش نیابد.

رستگاری ادامه داد: کشت های استراتژیک و اساسی در برنامه تناوب و الگوی کاشت در راستای ساماندهی تولید و کشت، مدیریت تنظیم بازار منطبق بر تعادل عرضه و تقاضا و جلوگیری از خسارت احتمالی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: علاوه بر تناسب کشت و تولید مطابق برنامه، پراکنش مناسب زمانی، تاریخ کاشت به منظور تولید و عرضه یکنواخت و تدریجی در طول فصل زراعی می‌تواند نقش به سزایی ایفا کند.

سالانه بیش از چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در هفت شهرستان تحت پوشش سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان تولید می‌شود.

سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان مستقل از مرکز استان شهرستان‌های جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، منوجان، قلعه‌گنج، فاریاب و رودبار جنوب را زیر پوشش دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.