مجید فصیحی هرندی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اینک ۹۷۰ حلقه چاه مجاز کشاورزی در رفسنجان وجود دارد که از این تعداد ۹۲۰ حلقه آن به کنتور برق و آب مجهز هستند.
وی تصریح کرد: ۲۱۰ حلقه چاه که اضافه برداشت آب داشتند با نصب کنتور آب خروجی کنترل و از اضافه برداشت جلوگیری شد که این امر موجب شد ۴۵ میلیون متر مکعب آب چاه های کشاورزی این منطقه بیهوده بیرون نیاید و هدر نرود.
فرماندار رفسنجان خاطرنشان کرد: در برخورد با قوانین موبوطه در حوزه کشاورزی میتوان با نظر کارشناسی و دید مثبت و به دور از تخلف از قانون مشکلات کشاورزی را تسهیلگری کرد.
فصیحی هرندی بیان کرد: از سال ۹۳ تاکنون اجازه داده نشد حتی یک حلقه چاه غیر مجاز در رفسنجان حفر شود که این مهم در مدیریت منابع آبی منطقه موثر افتاده است.
وی گفت: از سال ۹۳ تا کنون ۲۲۳ حلقه چاه غیرمجاز پلمپ شده و از این تعداد ۶۷ حلقه چاه در مناطق کوهستانی و مابقی در دشت رفسنجان هستند.
به گفته فصیحی هرندی اگر جلوی چاههای غیر مجاز گرفته شود به نفع کشاورز و در راستای حفظ منابع آبی برای آیندگان و توسعه پایدار است و این در حالیست که اگر از منابع آب درست استفاده شود می توان راندمان محصول را در هر هکتار افزایش داد.
براساس این گزارش اغلب باغات پسته رفسنجان به عنوان محور اصلی معیشتی مردم این شهرستان هنوز از روش های سنتی آبیاری می شوند که برای صرفه جویی بیشتر و جلوگیری از هد رفت آب ضروت توجه به روشهای آبیاری نوین در این منطقه بیش از پیش احساس میشود.
شهرستان رفسنجان در یکصد کیلومتری کرمان قرار دارد.
۷۴۳۳/ ۵۰۵۴