به گزارش ایرنا، سرهنگ یوسف نجفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: بر اثر تصادفات درون شهری استان کرمان در مدت مشابه سال قبل ۱۰۲ کشته بوده که حدود هفت درصد نسبت به مدت مشابه سالجاری کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه تصادفات منجر به فوت در شهرها بسیار تلخ و ناگوار است تصریح کرد: به طور متوسط ماهانه ۲۰ نفر جان خود را در تصادفات شهری از دست می دهند و سال گذشته ۱۲ هزار نفر در تصادفات شهری مجروح شدند.
رئیس راهنمایی و رانندگی استان کرمان ادامه داد: در پنج ماهه امسال پنج هزار و ۹۷ نفر در تصادفات درون شهری مجروح شدند که این تعداد در سال قبل پنج هزار و ۲۱۲ نفر بودند که ۲ درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه شهر کرمان در برخی مواقع ۵۰ درصد حوادث تصادفات شهری را در استان به خود اختصاص می دهد گفت: در پنج ماهه امسال ۲ هزار و ۵۳۴ نفر مصدومی داشتیم که نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل ۳۳۶ نفر حدود ۱۲ درصد کاهش داشته است.
سرهنگ نجفی به شهرستان های دارای بیشترین سهم تصادفات درون شهری را اشاره کرد و گفت: شهر کرمان ۴۰ درصد تصادفات فوتی و ۴۹ درصد تصادفات جرحی را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: شهرستان رفسنجان ۹ درصد فوتی و ۹ و نیم درصد جرحی، سیرجان هشت درصد فوتی و ۶ درصد جرحی، بم هفت درصد فوتی و هشت درصد جرحی و قلعه گنج ۹ درصد جانباختگان را در حوادث درون شهری به خود اختصاص داده است.
سرهنگ نجفی گفت: بافت، رابر، عنبرآباد، رودبار، نرماشیر، انار، ریگان و فهرج هشت شهرستانی هستند که آمار فوتی در تصادفات درون شهری طی پنج ماهه گذشته نداشته اند و عمده افرادی که در تصادفات جان خود را از دست می دهند عابرین پیاده یا راکبان و سرنشینان موتورسیکلت ها هستند.
وی افزود: ۴۵ درصد فوتی های تصادفات درون شهری در پنج ماهه امسال را عابرین پیاده، ۳۵ درصد را موتورسواران و ۲۰ درصد را رانندگان و سرنشینان سایر وسایل نقلیه تشکیل می دهند.
سرهنگ نجفی افزود: دلیل عمده تصادف عابرین پیاده این است که خطر تصادف شهری را باور ندارند و راننده ها نیز توجه کافی به حقوق عابران نمیکنند.
وی ادامه داد: همچنین عابران پیاده در نقاطی تصادف میکنند که مانع دید وجود دارد و یا در ساعات تاریک با لباس تیره در معابر حضور پیدا میکنند.
رئیس راهنمایی و رانندگی استان کرمان تاکید کرد: تاریک بودن برخی معابر اصلی و فرعی احتمال تصادفات عابرین پیاده را افزایش می دهد لذا لازم است مسئولان در زمینه تامین روشنایی معابر تلاش کنند.
رئیس راهنمایی و رانندگی استان کرمان ضمن تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) و آیین و مقررات حرم و تاسوعا و عاشورا و آیین این روزها اشاره کرد و گفت: باید در راستای اجرایی برنامه های ماه های محرم و صفر نظم وجود داشته باشد تا بدون ایجاد مزاحمت و مشکلات برگزار شوند.
وی تاکید کرد: هدف پلیس از اجرای قوانین این است آیین محرم در فضای مناسب و محیط امن برگزار شود و پلیس برای انتظام بخشی ترافیکی طرح های ویژه ترافیکی را در این ایام اجرا می کند.
وی به هیات های عزاداری توصیه کرد، از سوار کردن و سوار شدن در بار و بیرون وسایل نقلیه خوداری کنند زیرا ممنوع و مخاطرهآمیز است.
سرهنگ نجفی، تردد وسایل نقلیه را در بین هیات های عزاداری ممنوع اعلام کرد و افزود: حتی خودروهای پلیس نیز نمی توانند بین هیات ها حرکت کنند لذا افراد می توانند با چرخ دستی وسایل مورد نیاز هیات را حمل کنند.
وی به برپا کردن داربست و ایستگاه صلواتی در خیابان ها اشاره کرد و گفت: این امر موجب راه بندان، ایجاد مزاحمت و ترافیک می کند لذا توصیه می شود افراد داربست های ایستگاه های صلواتی را در محل هایی نصب کنند که محل تردد عابران و خودرو نباشد.
رئیس راهنمایی و رانندگی استان کرمان گفت: همچنین زمان پخش نذورات در معابر اختلال در ترافیک ایجاد و موجب گره ترافیکی و تصادف می شود.
وی تاکید کرد: عزاداران باید توجه کنند در صورت راه اندازی هیات در شب به منظور تامین امنیت هیات از افرادی در ابتدا و انتهای هیات برای تامین امنیت هیات استفاده کنند.
سرهنگ نجفی اظهار داشت: هیات عزاداری باید سعی کنند هنگام عبور از معابر سطح سواره رو را خیلی اشغال نکنند و بیشتر از پیاده رو برای تردد استفاده کنند.
سرهنگ نجفی همچنین از خانواده ها خواست مراقب فرزندان خود در زمان عزاداری در معابر باشند و از ورود ناگهانی کودکان به معابر جلوگیری کنند.
رئیس راهنمایی و رانندگی استان کرمان بیان کرد: نصب علائم، برچسب، نوشته آگهی و غیره روی بدنه خارجی خودرو تخلف محسوب می شود و ممنوع است و به نوعی قاون گریزی، دهن کجی و ترویج بی قانونی است.
سرهنگ نجفی بیان کرد: توقف نامناسب و منجر به سد معبر و اختلال در ترافیک یکی از معضلات شهرها است و توقف های دوبله مورب توقف در محل های ممنوع موجب کندی ترافیک راهبندان و تصادف می شود.
وی اظهار داشت: با خودروهای شیشه دودی بر اساس شاخص قانونی و آیین نامه ای در صورت قابل تشخیص نبودن سرنشین برخورد می شود و افسران پلیس باید این مهم را تشخیص دهند.
سرهنگ نجفی گفت: پلیس کرمان با پنج هزار و ۵۵۸ خودرو شیشه دودی طی پنج ماه گذشته برخورد کرده است.
۳۰۲۹/ ۵۰۵۴