محمدرضا محمدرضایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: صادرات باید با توجه به میزان سطح زیرکشت و پیش بینی برداشت، نیاز مصرف کننده داخلی و صنایع فرآوری باشد تا تعادلی بین عرضه و تقاضا برقرار شود.
وی به صادرات پیاز و افزایش قیمت این محصول اشاره کرد و گفت: باید از صادرات پیاز درس بگیریم و دوباره شاهد تجربه تلخ قیمت نجومی پیاز در زمینه محصول گوجه فرنگی نباشیم.
این فعال اقتصادی به برگزاری نشستی با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان اشاره کرد و گفت: در این نشست اعلام شد که دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت گوجه باید میزان مشخصی را برای صادرات تعیین کند تا شاهد برهم خوردن تعادل عرضه و تقاضا و در نتیجه افزایش قیمت گوجه نباشیم.
وی با بیان اینکه خوشحالیم گوجه کاران پس از چند سال ضرر مالی شاهد سود خوبی شده اند، اظهار داشت: به عنوان نماینده کارخانه های رب جنوب کرمان نه راضی به بستن صادرات هستیم نه اینکه کشاورز ضرر کند لذا باید حد وسطی برای تعادل عرضه و تقاضای گوجه مشخص شود.
نماینده کارخانه های رب گوجه جنوب کرمان به نام گذاری سال جاری از سوی رهبرمعظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: با صادرات بی رویه گوجه فرنگی، رونق تولید از بین می رود و صنایع فرآوری داخلی با مشکل مواجه می شوند.
وی افزود: با صادرات گوجه، محصول کمی برای فرآوری گوجه می ماند که در نتیجه کارخانجات با تعدیل نیرو مواجه و شاهد افزایش قیمت رب گوجه در سطح کشور خواهیم بود.
محمدرضایی با بیان اینکه کارخانجات رب جنوب کرمان 500 نفر اشتغالزایی ایجاد کرده اند، اظهار داشت: 14 کارخانه رب جنوب کرمان 12 هزار گوجه کار منطقه جنوب کرمان و منطقه هشت بندی میناب در استان هرمزگان را تحت پوشش دارد که در صورت نبود رونق تولید، با مشکل مواجه می شوند لذا مسئولان در این زمینه آینده نگری کرده و تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
محمدرضایی گفت: با صادر شدن گوجه شاهد افزایش نجومی قیمت گوجه خواهیم بود و در نتیجه قشر محروم جامعه و سیلزدگان اخیر که با مشکل اقتصادی مواجه هستند نمی توانند از این محصول استفاده کنند یا کمتر استفاده می کنند.
وی به خرید تضمینی محصول گوجه فرنگی طی سال زراعی اشاره کرد و گفت: با توجه به ضرر مالی گوجه کاران طی سال گذشته اقدام به اطلاع رسانی در زمینه خرید تضمنی گوجه به صورت عقد قرارداد با کشاورزان کردیم و نتیجه این اقدام ترغیب و تشویق کشاورزان برای کشت گوجه بود.
محمدرضایی ادامه داد: اگر این اقدام انجام نمی شد امروز شاهد این حجم بالای کشت گوجه در جنوب کرمان نبودیم و این حمایت از کشاورزان و آینده نگری بازار این محصول بود لذا امروز هم به دولتمردان پیشنهاد صادر کردن حجم خاصی از این محصول را ارائه می دهیم تا با مشکل افزایش قیمت مواجه نشویم.
وی بیان کرد: اگر کشاورزان هرسال قبل از شروع کشت به توصیه های ما توجه داشته باشند هیچ گاه ضرر نخواهند کرد به طور مثال در سال زراعی کنونی هیچ کشاورزی حاضر به کشت گوجه فرنگی نبود اما با تضمین کارخانه های رب گوجه، کشت کرد و امروز هم به لطف خدا ثمره اعتمادشان را برداشت می کنند.
نماینده کارخانه های رب گوجه جنوب کرمان اظهار داشت: درسال رونق تولید از استاندار و سایر مسئولان تقاضا داریم ترتیبی اتخاذ فرمایند که بدهی ارزی و ریالی واحدهای تولیدی جنوب کرمان را با نرخ زمان قرارداد از صنعتگران دریافت و تمامی جرائم، سود و متفرعات وام های تولیدی را مورد بخشش قرار دهند و به تصویب هیات وزیران برسانند چون درغیر این صورت بانکها از انجام آن سرپیچی خواهند کرد.
این در حالی است که نماینده های کشاورزان عنوان کرده اند دولت تدبیر، با نشان دادن چراغ سبز صادرات گوجه، ناجی کشاورزان جنوب کرمان شده است.
امسال بیش از 11 هزار و 850 هکتار از اراضی جنوب کرمان به کشت گوجه فرنگی اختصاص یافته است.
جنوب استان کرمان با سطح زیر کشت بیش از 260 هزار هکتار و با تولید سالانه چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، 60 درصد تولیدات این بخش را در استان پهناور کرمان به خود اختصاص داده و دارای بزرگترین گلخانه های طبیعی جهان است.
7450/7429/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.