دنیا، جیرفت را با کشاورزی و محصولات با کیفیتش می شناسد زیرا کشاورزی از هزاران سال قبل در این ناحیه رواج داشته و خاک حاصلخیز و هوای مدیترانه ای، در کنار آب زلال هلیل رود، فضایی را خلق کرده است که در چهار فصل سال می توان در زمین های مرغوب این ناحیه به تولید محصولات کشاورزی پرداخت.
اگر چه شغل 80 درصد اهالی جنوب کرمان کشاورزی بوده و هر سال هم، چهار و نیم میلیون تن محصول در این سرزمین تولید می شود، اما باید قبول کرد که خشکسالی و سیاست های نادرست آبی طی سالیان اخیر، حرفه اجدادی مردمان این خطه را تحت تاثیر قرار داده و امروز باید این واقعیت تلخ را پذیرفت، اهالی جیرفت و جنوب کرمان، هم اینک باید برای ایجاد یک تحول شگرف در حوزه درآمدزایی خود، آماده شده و منتظر روزهای بهتری باشند که به زودی از راه می رسد.
آری، یک جهش اقتصادی می تواند کیفیت زندگی در این دیار را دگرگون سازد و این مهم، بدون استفاده حداکثری از ظرفیت های معدنی، صنعتی و همچنین حمایت و مشارکت آحاد مردم و مسئولان محقق نخواهد شد.
همانگونه که می دانیم، استان کرمان بهشت معادن است و بیشتر معدنکاوان کشور نیز اعتقاد دارند که بهترین مواد معدنی را می توان در این استان یافت، درست است، موادی همچون کرومیت، مس، آهن، تیتانیوم و طلا سالهاست که در زیر پای مردم سختکوش این منطقه لگد کوب می شوند اما باید اعتراف کرد که برای به بهره برداری از چنین ظرفیت هایی، حرکت قابل توجهی مشاهده نشده است.
بسیاری از اقتصاد دان ها بر این باورند که راز بقای جنوب کرمان در بهره مندی مناسب از ذخایر معدنی و فرآوری این مواد نهفته است.
بی شک، منطقه ای با چنین ظرفیت خارق العاده ای، بهترین گزینه برای سرمایه گذاری های کلان به شمار می رود و پر واضح است که تعداد زیادی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی، همچنان از وجود چنین منطقه با ارزشی در کشور بی اطلاع هستند چرا که اگر ظرفیت های واقعی جیرفت، درست معرفی شود سرمایه گذاران زیادی پشت درهای ورودی این شهر، صف خواهند کشید.
یک کارشناس اقتصادی می گفت، به فعالان اقتصادی کشور، پیشنهاد دهید به جنوب کرمان سفر کرده و از نزدیک با ثروت های پنهان و آشکار این دیار کهن، آشنا شوند.
نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره شود این است، مردم این منطقه سالهاست که پای محرومیت و کم برخورداری زادگاهشان ایستاده و تمامی سختی ها را به جان خریده اند، به امید روزی که لبخند نشاط و امید بر لب های فرزندانشان نقش ببندد.
پس می طلبد همزمان با راه اندازی معادن، کارخانه های فرآوری مواد معدنی هم راه اندازی و از خام فروشی جلوگیری شود و تعداد زیادی از مردم جنوب مشغول به کار شوند، البته لازم است در این مسیر، توجه به سلامت سه عنصر حیاتی آب، خاک و هوا در اولویت قرار گیرد.
وقتی در منطقه ای شغل ایجاد شود، طبیعتا جوان های بیشتری ازدواج می کنند و یقینا امنیت هم پایدارتر خواهد شد و این مهم با حمایت دولت در شهر نمونه اقتصاد مقاومتی قلعه گنج به اثبات رسیده است.
در تاریخ ثبت شده است که جیرفتِ قدیم در گذشته های دور، به عنوان یک کلانشهر، با کشورهای زیادی روابط تجاری داشته و مردمانش نیز از بنیه اقتصادی مطلوبی برخوردار بودند و این، یک سند محکم بر ارزشمندی این خطه اسرارآمیز است و می طلبد آنهایی که تریبون در اختیار دارند، با فریاد و آنهایی که اهل رسانه بوده و صاحب جراید هستند با قلم های گیرا و روانِ خود، این دیار را آنگونه که هست به دنیا معرفی کنند تا همه بدانند جنوب کرمان، با دارا بودن یک سومِ مساحتِ بهشت معادن، مستعد سرمایه گذاری بوده و مدیران و مردم سختکوش این مرز و بوم، با پهن کردن فرش قرمز از ورود سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی، استقبال خواهند کرد.
مدیر ایرنا در جیرفت
7429/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.