بهمن خدادایان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، به شناسایی 450 محل عرضه مرغ زنده در سطح شهر کرمانشاه اشاره کرد و افزود: حدود 110 محل این تعداد در منطقه جعفرآباد واقع شده است.
او با بیان اینکه فروش مرغ زنده در سال های اخیر مشکلات فراوانی در حوزه بهداشت در کرمانشاه به وجود آورده است، گفت: در سطح محلات این شهر افرادی اقدام به فروش و ذبح مرغ زنده می کنند که هم محیط را آلوده می کنند و هم سلامت شهروندان را به مخاطره می اندازند.
او با اشاره به اینکه در کارگروه سلامت شهرستان ساماندهی این اماکن در دستور کار قرار گرفته است، افزود: تیمی متشکل از شبکه بهداشت، دامپزشکی، اجرائیات شهرداری و دستگاه قضایی به صورت مستمر از این اماکن بازدید می کنند.
وی بر ساماندهی این اماکن تاکید کرد و اظهار داشت: هدف ما حذف این مشاغل نیست بلکه معتقدیم فعالیت این اماکن باید از طریق سیکل قانونی انجام شود.
مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه در ادامه تاکید کرد مراکز عرضه مرغ زنده باید در کشتارگاه های طیور، مرغ را به صورت بهداشتی ذبح و سپس اقدام به عرضه و فروش آن کنند.
وی افزود: فروش مرغ زنده به داخل محلات نیز سرایت کرده و اکنون برخی از افراد در داخل حیاط منزل خود اقدام به فروش و کشتار مرغ و دام زنده می کنند که کاملا تخلف و غیرقانونی است و با آنها برخورد می شود.
خدادادیان با اشاره به فعالیت چهار کشتارگاه صنعتی طیور در شهرستان کرمانشاه گفت: افرادی در این کشتارگاه ها سرمایه گذاری کرده اند و اکنون به دلیل کشتار مرغ خارج از کشتارگاه متضرر شده اند.
وی افزود: مرکز بهداشت کرمانشاه آماده همکاری با همه دستگاه های متولی در راستای ساماندهی مراکز عرضه مرغ زنده در سطح شهرستان است.
وی به اقدام های امسال و سال گذشته در راستای کشف و امحا گوشت مرغ و دام در سطح شهرستان کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته 70 تن و امسال نیز تاکنون 20 تن گوشت مرغ و دام که به صورت غیرمجاز کشتار شده بود کشف و امحا شد.
وی کشتار مرغ خارج از کشتارگاه را منجر به آلودگی محیط دانست و گفت: از آنجایی که خون و احشا مرغ به صورت غیربهداشتی رها می شود و منجر به آلودگی محیط می شود.
او همچنین گفت: از آنجایی که مرغ بدون نظارت بهداشتی ذبح می شود و ممکن است مبتلا به بیماری باشد از این رو مصرف آن سلامت شهروندان را به خطر می اندازد.
وی پرندگان و از جمله مرغ را یکی از عوامل ابتلا به بیماری آنفلوآنزا دانست و گفت: شهروندان باید مراقب ابتلا به این بیماری و همچنین بیماری های میکروبی ناشی از کشتار غیربهداشتی مرغ باشند.
وی به باورهای غلط برخی از شهروندان در ارتباط با کشتار مرغ اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند که حتما مرغ باید جلو چشم آنها ذبح شود تا مصرف کنند در حالیکه اکنون کشتارگاه های مدرن، بهداشتی و مجهزی در شهرستان کرمانشاه وجود دارد و ذبح مرغ به صورت شرعی و بهداشتی انجام می شود.
وی باور غلط دیگر برخی از شهروندان در مورد مصرف مرغ زنده را ارزان بودن می دانند و گفت: براساس ارزیابی های صورت گرفته خریداری مرغ زنده به نسبت مرغ بسته بندی نه تنها ارزان تر نیست بلکه گرانتر تمام می شود.
در استان کرمانشاه چهار میلیون و 650 واحد دامی و بیش از یک هزار و 333 واحد دامپروری صنعتی شامل 700 واحد مرغداری گوشتی صنعتی، 176 واحد گاوداری شیری، 181 واحد پرواربندی گوساله و 219 واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین 24 واحد مرغداری تخمگذار، 13 واحد پرورش بوقلمون صنعتی، 9 واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، 2 واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شتر مرغ و بیش از 309 هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در استان کرمانشاه سالانه بیش از 451 هزار تن انواع محصولات دامی شامل 336 هزار تن شیر خام، 36 هزار و 300 تن گوشت قرمز، 63 هزار و 800 تن گوشت طیور، 11 هزار و 100 تن تخم مرغ و چهار هزار و 83 تن عسل تولید می شود.
اکنون یک کشتارگاه صنعتی دام در شهر کرمانشاه و 11 کشتارگاه سنتی و 9 کشتارگاه مرغ در استان فعال است.
3033/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.