خرداد و تیر 95 پر از خبرهای خوب برای پارک علم و فناوری استان کرمانشاه بود؛ ابتدا محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با مشارکت در تکمیل ساختمان نیمه کاره این پارک موافقت کرد و از کمک 50 میلیارد ریال وام بدون بهره به آن خبر داد.
هیات دولت هم یک ماه بعد به استان کرمانشاه آمد و 120 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل ساختمان پارک علم و فناوری اختصاص داد؛ بودجه‌ای که قرار شد طی 2 سال پرداخت شود.
بهرام بادکو، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه چند ماه بعد گفت که با این اعتبارات، در اواسط سال 97 شاهد بهره ‌برداری از بخش‌هایی از این ساختمان خواهیم بود.
پارک علم و فناوری کرمانشاه زیرنظر جهاد دانشگاهی و با هدف حمایت از توسعه شرکت های دانش بنیان در سال 1385 تاسیس شد اما با وجود گذشته حدود یک دهه از طرح احداث ساختمان مرکزی برای آن، هنوز اجاره نشین است.

** آخرین وضعیت بودجه طرح
آنچنان که رئیس سازمان برنامه و بودجه استان کرمانشاه به خبرنگار ایرنا گفت: بودجه 170 میلیارد ریالی دولت برای تکمیل ساختمان پارک علم و فناوری استان تخصیص پیدا کرده است.
به گفته طهمورث الیاسی بختیاری 'اعتبارات مربوط به سفر رئیس جمهوری به همراه 50 میلیارد ریال از اعتبارات مربوط به ارتقای شاخص‌های توسعه اقتصادی استان برای احداث ساختمان پارک علم و فناوری پرداخت شده اما دوستان و متولیان جهاد دانشگاهی همت و برنامه لازم برای تکمیل این طرح را ندارند.'
الیاسی افزود: با اعتباراتی که برای تکمیل این ساختمان تخصیص یافته، ساخت نمای آن آغاز شده است اما این بودجه کافی نیست.
با این حساب برای تکمیل ساختمان پارک علم و فناوری کرمانشاه ۲۲۰ میلیارد ریال اعتبار تامین شده اما بهرام بادکو، رئیس جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه به خبرنگار ایرنا گفت که تاکنون تنها 60 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است.
بادکو در باره اعتبار 120 و 50 میلیارد ریالی که رئیس سازمان برنامه و بودجه استان کرمانشاه از تخصیص آن خبر داده، عنوان کرد: از اعتبار مصوب ۱۲۰ میلیارد ریالی سفر استانی هیات دولت تاکنون ۶۰ میلیارد ریال در قالب اسناد خزانه تخصیص یافته که با کمک آن احداث نمای ساختمان آغاز شده و اکنون پیشرفت طرح وضعیت مناسبی دارد.
او همچنین در باره بودجه ۵۰ میلیارد ریالی ارتقای شاخص‌های توسعه اقتصادی نیز گفت: این اعتبار استانی هم در قالب اسناد خزانه و برای ایجاد تأسیسات ساختمان مصوب شده اما هنوز اسناد آن ابلاغ نشده است.
بادکو، در باره وام ۵۰ میلیارد ریالی ستاد اجرایی فرمان امام گفت: حدود یکسال پیگیر دریافت این وام از بانک پارسیان بودیم اما با توجه به شرایطی که این بانک برای پرداخت وام گذاشته بود، موفق به گرفتن آن نشدیم.
به گفته او، اواخر سال ۹۶ در مذاکرات رئیس جهاد دانشگاهی کشور و رئیس ستاد اجرایی فرمان امام مقرر شد که موانع پرداخت این وام برطرف شود.

** پول چند ساختمان را خرج طرح کنند
به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه استان کرمانشاه 'مقرر شده که جهاد دانشگاهی هم 100 میلیارد ریال از محل منابع داخلی خود برای این طرح اختصاص دهد اما تاکنون این کار را نکرده است.'
الیاسی افزود: به مسئولان جهاد دانشگاهی استان پیشنهاد داده ایم که با بانک ها یا موسسات اقتصادی وارد گفت و گو و تعامل شوند و با فروش ساختمان یک یا 2 شعبه از زیرمجموعه های خود، اعتبارات مورد نیاز را برای تکمیل ساختمان پارک علم و فناوری را تامین کنند.
به گفته او 'سازمان برنامه و بودجه برای تکمیل این ساختمان تلاش خود را خواهد کرد اما جهاد دانشگاهی یک نهاد عمومی غیردولتی است و اگرچه دولت به این نهادها کمک می‌کند اما هیچ تعهدی برای تامین اعتبار طرح‌های آنها ندارد و این نهادها موظفند که اعتبار مورد نیاز را از منابع داخلی خود تهیه کنند'.
رئیس جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه در باره پیشنهاد الیاسی برای فروش ساختمان های جهاد دانشگاهی و تامین آورده ۱۰۰ میلیارد ریالی اظهار داشت: در این زمینه ما پیشنهادهایی در باره راهکارهای تامین مالی پروژه به مسئولان کشوری جهاد دانشگاهی ارائه کرده ایم که تصمیم‌ گیری در باره آن باید در سطح کلان بررسی شود و بر عهده ریاست سازمان است.

** وعده جدید تکمیل ساختمان
او در باره زمان تکمیل ساختمان پارک علم و فناوری گفت: این طرح اکنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان سال ۹۸ تکمیل می‌شود اما تا پیش از آن هر بخشی که احداث شود به بهره‌برداری خواهیم رساند.
بادکو عنوان کرد: با توجه به ارتباط مستقیم بهره برداری از ساختمان پارک علم و فناوری با اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، انتظار می رود که توجه بیشتری برای تامین اعتبار آن صورت گیرد.
هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه در این باره تاکید کرده است که 'باید کمک کنیم تا ساختمان در حال ساخت پارک علم و فناوری با کمک منابع اعتباری مختلف در زمانی کوتاه تکمیل شود.'

** اجاره نشینی نماد فناوری کی تمام می شود؟
با این همه هنوز مشخص نیست که چه زمانی سرگردانی حدود 10 ساله پارک علم و فناوری کرمانشاه به پایان می رسد و تصویر تکراری اسکلت 15 طبقه آن در سه راه 22 بهمن مرکز استان، با رفت و آمد صدها شرکت دانش بنیان رونق می گیرد.
هم اکنون سه مرکز رشد واحدهای فناوری در شهرستان کرمانشاه و پنج مرکز در روانسر، اسلام آبادغرب، کنگاور، سنقر و سرپل ‌ذهاب است؛ همچنین سه مرکز شکوفایی و خلاقیت هم در صحنه، دالاهو و دانشگاه آزاد فعال است.
جهاد دانشگاهی استان 2 میلیون نفری کرمانشاه با ظرفیت های بالایی که در حوزه شرکت های دانش بنیان دارد، می تواند نقش موثری در اقتصاد استان و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان داشته باشد بویژه اینکه بسیاری از صنایع و تولیدی های تعطیل و نیمه تعطیل استان نیازمند مشاوره های علمی و خلاقانه شرکت های فناوری هستند.
7444/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.