به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، حجت الاسلام محمدطه مهری در خطبه های نمازجمعه امروز اظهار داشت: روز ۱۳ آبان که در تقویم نظام مقدس جمهورى اسلامى ایران به‌عنوان روز مبارزه با استکبار جهانى نام‌گذارى شده، یادآور سه واقعه مهم در تاریخ معاصر ایران است که در سه دوره مختلف رخ داده و به‌همین‌دلیل این روز را در تاریخ کشور به‌عنوان روزى به یادماندنى به ثبت رسانده است. تبعید امام خمینى(ره) به ترکیه در ۱۳ آبان ۱۳۴۳،در اعتراض به قانون کاپیتولاسیون یا حق قضاوت کنسولى حقى است که به اتباع بیگانه داده مى‌شود و آن‌ها را ازشمول قوانین کشور مصون و مستثنى مى‌کند؛ درواقع در صورت ارتکاب جرم در خاک کشور، دولت میزبان حق محاکمه آن مجرم را ندارد .

 

وی افزود: ۱۳ آبان ۱۳۵۷ که روز دانش‌آموز نام گرفت و تسخیر لانه جاسوسى در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ عنوان این سه واقعه تاریخى است که نمى‌توان هیچ‌یک را از نظر اهمیت نسبت به دیگرى اولى دانست چراکه هر کدام در دوره وقوع، تأثیرگذارى خاص خود را داشته و شرایط را به‌نحوى تغییر داده‌اند. بنابراین، نمایندگان مجلس شوراى اسلامى، این روز را به روز «ملّى مبارزه با استکبار» نام گذارى کردند.

 

امام جمعه شهرستان گفت: این سه رویداد حاوى درسها وعبرتهاى ماندگاریست که می‌تواند مسیر روشن انقلاب را بر ملت وسیاستمداران نظام هموار وراهگشاى حرکت آنان در تقابل با نظام سلطه و پیشبرد اهداف متعالى انقلاب اسلامى در عرصه داخلى و بین‌المللى گردد. وی عدم اعتماد به نظام استکبارى وهمراهى مقتدرانه با نظام اسلامى تحت ولایت امر مسلمین (تولى و تبرى)، عدم اطاعت و تبعیت از نظام سلطه و برنامه‌ها و سیاستهاى آنان در سطح داخلى و بین‌الملل (جهاد کبیر)، ایمان به بدعهدى‌هاى نظام سلطه و در راس آن ایالات متحده به استناد عملکرد خائنانه آنان در تاریخ گذشته این نظام و سایر نظامهاى استقلال‌خواه(برائت از کفار) را از اهم نتایج سه رویداد مهم فوق الذکر دانست.

 

خطیب جمعه اسلام آبادغرب با تاکید بر ایمان به دشمنى تاریخى نظام سلطه علیه نظام اسلامى و انقلاب اسلامى ملت ایران، گفت: اگرچه در بعضى از شرایط شاهد انعطاف یا تغییر و تلطیف مواضع آن‌ها باشیم، لیکن اهداف آن‌ها در تمامى ادوار تاریخى ثابت و تغییرناپذیر است. وی بر ضرورت حضور هوشمندانه نخبگان، اساتید و دانشجویان در پیشبرد اهداف و گفتمان انقلاب اسلامى در سطح داخلى و بین‌الملل (قدرت نرم) تاکید نمود.

 

حجت الاسلام مهری عنوان کرد: مبارزه با استکبار، اهداف متعددى را دنبال مى‌کند که اصلاح رفتارهاى مستکبران و یا نابودى آن‌ها بخشى از اهداف آن مى‌باشد که البته هدف مهمى نیز به‌شمار مى‌آید اما آنچه در حال حاضر و در مرحله نخست براى ما مهم است نه اصلاح رفتار استکبارى آمریکا بلکه صرفا دفاع از منافع و حقوق خودمان و حمایت از حقوق ملت‌هاى دیگر مى‌باشد . به عبارتى آنچه در حال حاضر در جریان استکبارستیزى ملت ما براى ما اهمیت دارد بیش از آن‌که اصلاح رفتار استکبارى غرب و به‌ویژه آمریکا باشد، نیل به حقوق اولیه خود ما مى‌باشد، به‌ویژه این‌که تجربه نشان مى‌دهدکه رفتار استکبارى آمریکا به‌راحتى قابل تغییر نمى‌باشد.

 

وی افزود: با توجه به این مسأله، اگر استکبارستیزى و رسیدن به حقوق اولیه ملت‌ها منوط به اصلاح آمریکا بود در آن‌صورت هیچ ملتى نباید به فکر به‌دست آوردن حقوق اولیه‌اش باشد و سخن گفتن از حقوق اساسى ملت‌ها نیز بى‌معنا بود. این در حالى است که از طریق استکبارستیزى اگرچه شاید نتوان به این زودى غرب و آمریکا را اصلاح کرد اما مى‌توان آن‌ها را مجبور به تغییر حداقل بخشى از رفتارهاى خود نمود و از این طریق به حقوق خود دست‌یافت .

 

امام جمعه اسلام آبادغرب بیان داشت: سیاست استکبارستیزى به‌عنوان یکى از اصول غیرقابل تغییر انقلاب اسلامى در ردیف محکمات نظام اسلامى بوده و همواره در مراسم گوناگون ازجمله ۱۳ آبان به‌عنوان نماد اعتراض و مقاومت ملت مسلمان ایران در برابر زورگویى، زیاده‌خواهى، مداخله‌جویى و افزون‌طلبى مستکبران به‌ویژه آمریکاى جنایتکار بر آن تأکید شده است وی تصریح کرد: با توجه به تلاش گسترده و کم‌سابقه دولت آمریکا براى ایجاد فضاى روانى منفى علیه جمهورى اسلامى ایران و پیگیرى اقدامات سیاسى، امنیتى و اقتصادى گسترده علیه منافع حیاتى کشورمان، لازم است با بهره‌گیرى هوشمندانه از ظرفیت ارزشمند ۱۳ آبان‌ماه، روز ملى مبارزه با استکبار جهانى و تبدیل نمودن این رویداد تاریخى و پرمعنا به بسترى براى افزایش انسجام اجتماعى، وحدت ملى و اعلام انزجار علیه سیاستهاى استکبارى ایالات متحده آمریکا، پیام قاطعى از سوى آحاد ملت و مسئولین جمهورى اسلامی در سراسر کشور به این اقدامات داده شود.

 

خطیب جمعه شهرستان در بخش دیگری از خطبه ها با اشاره به مناسبت های پیش رو گفت: پنجشنبه18 آبان اربعین حسینى (روز زیارتى مخصوص حضرت سیدالشهداءعلیه‌السلام‌) است که امام صادق(ع) مى‌فرماید: «براى شما که پیاده به سمت کربلا مى‌روید، هر قدمى که برمى‌دارید و مى‌گذارید، بابت هر قدم، ثواب یک شهید که در راه خدا به خون خود آغشته شده، عنایت خواهد شد.

 

وی افزود: درسى که اربعین به ما مى‌دهد این است که باید حقیقت و خاطره شهادت را در مقابل توفان تبلیغات دشمن زنده نگه داشت. حجت الاسلام مهری خاطرنشان کرد: از اول انقلاب تا امروز، تبلیغات علیه انقلاب، امام، اسلام و این ملت چقدر پرحجم بوده است. چه تبلیغات طوفانى که علیه جنگ به‌راه نیفتاد؛ جنگى که دفاع و حراست از اسلام و میهن و حیثیت و شرف مردم بود. ببینید دشمنان، علیه شهداى عزیز که جانشان؛ یعنى بزرگ‌ترین سرمایه شان را برداشتند و رفتند و در راه خدا نثار کردند، چه کردند و مستقیم و غیرمستقیم با رادیوها و روزنامه‌ها و مجله‌ها و کتاب‌هایى که منتشر مى‌کردند، در ذهن آدم‌هاى ساده‌لوح در همه‌جاى دنیا چه تلقینى توانستند بکنند.

 

وی افزود: دستگاه ظالم جبار یزیدى، با تبلیغات خود حسین‌بن ‌على(ع) را محکوم مى‌ساخت و وانمود مى‌کرد حضرت حسین‌بن على(ع) کسى بود که بر ضد دستگاه عدل و حکومت اسلامى و براى دنیا قیام کرده است. بعضى هم این تبلیغات دروغ را باور مى‌کردند. بعد هم که حسین(ع) با آن وضع عجیب و با آن شکل فجیع، به‌وسیله دژخیمان در صحراى کربلا به شهادت رسید، آن‌را یک غلبه و فتح وانمود مى‌کردند، اما تبلیغات صحیح دستگاه امامت، تمام این بافته‌ها را عوض کرد؛ حق این‌گونه است.

 

امام جمعه شهرستان اظهار داشت: اربعین، فقط روزى از روزهاى سال نیست، بلکه آیینه‌اى است در برابر چشمان میلیون‌ها انسان متعهد که در آن تصویرى از نهضت و قیام خونین محرم نقش مى‌بندد. اربعین، روز باشکوهى است که از خون حسین(ع)، حیات گرفت و نقطه آغاز تبلیغ آرمان کربلا از طریق اشک شد؛ چراکه در این روز، نخستین مجلس عزادارى براى اباعبدالله(ع) و تبلیغ آرمان آن‌حضرت در کنار تربتش برپا شد. وی افزود: امروزه شاهد احیاى پیاده‌روى‌ها در قالب کاروان‌هاى عزادارى در اربعین به کربلا و زیارت قبر امام حسین(ع) و هم‌چنین زیارت مخصوصه‌اى که در اربعین براى امام حسین(ع) صورت مى‌گیرد، هستیم که این اعمال براى این است که خاطره حماسه و قیام عاشورا تجدید خاطر شود و از دل و ذهن مردم بیرون نرود.

 

حجت الاسلام مهری عنوان کرد: پیام اربعین به شیعیان و آزادى‌خواهان جهان این است که همیشه باید یاد و خاطره امام حسین(ع) را در ذهن داشته باشند، آنچه از زیارت اربعین متبلور است، این است که امام حسین(ع) قیام کرد تا مردم را از جهالت و گمراهى نجات دهد.

 

وی افزود: ظرفیت اربعین یک ظرفیت خاص است و مى‌طلبد در قالب برگزارى این قبیل مراسم عزادارى از ظرفیت اربعین در جهت نشر فرهنگ شیعه و فرهنگ حسینى استفاده و بهره لازم را برد، این‌که مردم در اربعین حسینى با پاى پیاده به زیارت قبر امام حسین(ع) در کربلا مى‌روند بیان‌گر این است که باید فرهنگ حسینى در جامعه نهادینه شود و از ظرفیت اربعین در جهت معرفى قیام عاشورا به دنیا بهره برد.

 

امام جمعه شهرستان یادآور شد: مى‌توان گفت زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره تاریخ باعظمت قیام امام حسین(ع)، تقویت روحیه انقلابى و مبارزه با ظلم و ستم، پیوند عاطفى و دوستى و محبت بین امت و اهل بیت(ع) و آشنا شدن مردم با معارف دین اسلام، وفادارى نسبت به مظلومیت و مظلومان و مخالفت با ظالمان ازجمله پیام‌هاییى است که مى‌توان براى اربعین ذکر کرد.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 781685
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.