به گزارش خبرنگار ایرنا، هوشنگ بازوند شامگاه شنبه در جلسه بررسی زیرساخت های مرز سومار افزود: با رسمی شدن مرز سومار می توان از منابع ملی برای تکمیل و توسعه این بازارچه استفاده کرد بنابراین رسمی شدن بازارچه مرزی سومار باید اولین و مهمترین هدف برای توسعه آن باشد.
او گفت: مرز سومار کوتاهترین مرز کشور به بغداد مرکز عراق است و ظرف یک سال گذشته صادرات کالا از این مرز روند صعودی داشته که این فرصت خوب و عالی برای توسعه منطقه و استان کرمانشاه است.
بازوند با بیان اینکه نباید در توسعه بازارچه فرصت سوزی کنیم، گفت: احداث جاده، تامین روشنایی، استراحتگاه، پایگاه بهداشتی، خدمات اینترنتی، تلفن همراه، خدمات گمرکی، تامین آب و امنیت ابتدایی ترین زیر ساخت ها برای توسعه آن است.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه نیز در ابتدای این جلسه گفت: احداث جاده ترانزیتی با کیفیت بزرگترین پروژه توسعه مرز سومار در کنار رسمی شدن آن دانست و گفت: با رسمی شدن مرز سومار می توانیم بسیاری از منابع مالی توسعه آن را از منابع ملی تامین کنیم.
به گفته او، بازارچه سومار در مرحله اول 19 و نیم هکتار و در مرحله دوم 34 هکتار توسعه با 500 متر زیربنای اداری پیش بینی شده است.
رحیمی، با بیان اینکه این بازارچه به غیر از جاده، تامین برق، خطوط ارتباطی تلفن همراه و اینترنتی، به تامین آب شرب نیز نیاز دارد، گفت: برای تامین آب بهداشتی مشکلی وجود ندارد و شبکه های توزیع آب آن به طول شش کیلومتر ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه بخشی از منابع درآمدی پیله وری گمرک پرویزخان برای ایجاد زیرساخت های مرز سومار اختصاص یافته، گفت: تاکنون 150 میلیارد ریال هزینه زیرساخت های این مرز شده و 50 میلیارد ریال دیگر نیز برای این مرز مصوب شده است.
به گفته او، مرز سومار به دلیل نزدیکی به بغداد ظرفیت و پتانسیل بالایی برای توسعه صادرات دارد، گفت: در سال جاری با وجود اینکه مرزهای دیگر به عراق با مشکل مواجه بودند اما مرز سومار 2 برابر آنها صادرات کالا داشته است.
در پایان این جلسه مصوب شد، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه، ظرف 45 روز برنامه های کوتاه مدت ضربتی، میان مدت تا پایان سال جاری و بلند مدت تا پایان سال 97 را برای احداث زیرساخت های مرز سومار فراهم کند.
بخش سومار در 90 کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده که تا بغداد 140 کیلومتر فاصله دارد.
مرز سومار در سال 94، فعالیت خود را آغاز شد و هم اکنون با صادرات 100 میلیون دلار کالا در ماه یکی از بهترین گزینه های صادرات کالا از کشورمان به عراق است.
3209/8066 خبرنگار:عباداله آذرگون ** انتشاردهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.