جمعیت شناسان، نسبت مجردان ۵۰ ساله را مشخص کننده نسبت تجرد قطعی می دانند؛ فرض بر این است که این نسبت از افراد، دیگر ازدواج نخواهند کرد.

با اینکه گزارش شاخص های جمعیت و سلامت در اسفند ۹۷ منتشر شده است و با علم به اینکه این آمار مربوط به سرشماری سال ۹۵ است در حقیقت حدود چهار سال از این آمار می گذرد؛ اما این ارقام همواره می توانند محلی برای تحقیق و پژوهش و پایش وضعیت کشور و استان ها باشند.

در سرشماری انجام شده به آمار کلی ۲ طیف سنی ۴۵ تا ۴۹ و ۵۰ تا ۵۴ به صورت تجمیعی اشاره شده است و حتی اگر هر ۲ گروه را برای آمار تجرد قطعی با هم جمع بزنیم باید در نظر داشت که پس از حدود چهار سال این آمار جا به جا شده و جمعیت پیرتر شده است.

این گزارش فقط به موضوع آمار تجرد قطعی می پردازد و بررسی دلایل و طبعات این موضوع نیازمند پرداختن در گزارش کاملتری باکسب نظر از کارشناسان حوزه های مختلف است.

آنچنان که جواد مصطفایی معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به ایرنا گفت: در گذشته سرشماری نفوس و مسکن هر ۱۰ سال یک بار انجام می شد اما این رویه به هر پنج سال یک بار تغییر کرده است و باتوجه به آخرین سرشماری در سال ۹۵ باید منتظر سرشماری دیگری در سال ۱۴۰۰ باشیم.

 هرچند به گفته او، امسال نیز به صورت آزمایشی احتمال دارد سرشماری در محدوده کوچکی از استان انجام بشود؛ مصطفایی همچنین احتمال افزایش آمار تجرد قطعی در استان را محتمل دانست.

نسبت تجرد قطعی مرد کل

تجرد قطعی ۳/۰ درصد مردان و ۴/۸ درصد زنان شهری کرمانشاه

این گزارش بالاترین نسبت تجرد قطعی در مناطق شهری ایران را برای مردان ۲/۴ درصد و برای زنان ۳/۷ درصد اعلام کرده است که بالاترین آمار تجرد مردان مربوط به استان تهران با ۳/۶ درصد و پس از آن استان های گیلان و فارس هر کدام با ۳/۱ درصد و استان های کرمانشاه و خوزستان هر کدام با ۳/۰ درصد است.

بالاترین نسبت تجرد زنان در مناطق شهری نیز مربوط به استان بوشهر با ۷/۰ درصد و پس از آن استان‌های خوزستان و فارس به ترتیب با مقادیر ۵/۷  و ۵/۱ درصد است؛ در اینجا آمار تجرد زنان کرمانشاهی ۴/۸ درصد اعلام شده است.

تجرد قطعی ۲/۴ درصد مردان و ۷/۶ درصد زنان روستایی کرمانشاه

نسبت تجرد قطعی در مناطق روستایی کشور نیز برای مردان ۱/۶ درصد و برای زنان ۳/۹ درصد تعیین شده است که بالاترین نسبت تجرد مردان ۳/۱ درصد در استان گیلان بوده و پس از آن استان های سمنان و البرز به ترتیب با مقادیر ۲/۸ و ۲/۷ درصد قرار دارند؛ آمار کرمانشاه در اینجا نیز ۲/۴ درصد است.

بالاترین نسبت تجرد زنان روستایی مربوط به استان بوشهر با ۱۰/۲ درصد و پس از آن استان های کرمانشاه و مرکزی به ترتیب با ۷/۶ و ۷/۵ درصد قرار دارند.

این گزارش جمعیت مناطق شهرنشین استان کرمانشاه را یک میلیون و ۴۶۹ هزار نفر و مناطق روستایی را ۴۸۴ هزار نفر اعلام کرده است؛ حدود ۲۲ درصد جمعیت استان، صفر تا ۱۴ سال، ۷۲ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال و حدود ۶ درصد نیز شامل ۶۵ سال به بالا می شوند.

طبق این سرشماری، جمعیت ۴۵ تا ۴۹ ساله استان ۱۲۵ هزار و ۷۶۹ نفر است که ۶۲ هزار و ۶۰۴ نفر مرد و ۶۳ هزار و ۱۶۵ نفر زن هستند.

همچنین جمعیت ۵۰ تا ۵۴ ساله استان ۱۰۰ هزار و ۸۹۰ نفر است که ۴۹ هزار و ۶۳۹ نفر مرد و ۵۱ هزار و ۲۵۱ نفر زن هستند.

گزارش از جواد الماسی

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.