«روابط دو جانبه عُمان و ایران از بدو تأسیس و با گذشت حکومت ها در سلطنت عمان و جمهوری اسلامی ایران، نمونه ای بارز از روابط مبتنی بر حُسن همجواری، و نشأت گرفته از نگرش اصیل عمانی در روابط با کشورها است. روابط دو کشور پیوسته در جهت تأمین منافع دو کشور بوده و سلطنت عُمان این روند را با هدف گسترش و پایداری هرچه بیشتر روابط و در جهت خدمت به منافع دو کشور و منطقه ادامه خواهد داد.»

پایگاه خبری جماران – سفارت سلطنت عمان در تهران روز گذشته میزبان مقام های ایرانی و سفرا و دیپلماتهای سایر کشورهای مقیم ایران بود. ابراهیم بن احمد بن محمد المعینی، سفیر سلطنت عمان در سخنرانی خود  در این مراسم به تبیین محورهای سیاست خارجی و منطقه ای عمان پرداخت و بر تمایل مسقط برای توسعه همه جانبه رابطه با تهران سخن گفت. متن کامل این سخنرانی به شرح زیر است:

ضمن عرض خیر مقدم و خوش آمدگویی بابت حضور شما در این مراسم با شکوه به مناسبت فرخنده روز ملی سلطنت عُمان؛ بسی مفتخر و خرسندیم که در این سالگرد ملی شکوهمند، به دستاوردهای سلطنت عُمان در طی سالیان گذشته، به ویژه با آغاز نهضت پر برکت عُمان در سال 1970 که توسط اعلی حضرت سلطان قابوس بن سعید (رحمه الله) پایه گذاری و با عزم و اراده اعلی حضرت هیثم بن طارق (حفظه الله) ادامه یافته است، اشاره ای داشته باشیم تا با گام هایی استوار به سوی آینده قدم برداریم.

عالیجنابان میهمانان گرامی

سلطنت عُمان سیاست خارجی استواری را بر مبنای گفتگو و شکیبایی وضع نموده، و همواره به دنبال ارتقای ارزش های صلح و دوستی بوده است. از این رو، کشورمان از جامعه بین المللی دعوت می نماید تا تلاش ها برای کاهش تنش نظامی در منطقه خاورمیانه را مضاعف نموده و از تمامی طرف ها خواستاریم ضمن پیروی از قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل متحد به اصول صلح و عدالت برای همگان پایبند باشند.

اما در رابطه با مسئله فلسطین، سلطنت عُمان بر موضع قاطع و حمایت گر خود از ملت فلسطین جهت دستیابی به حقوق خود که توسط حقوق بین الملل تضمین شده، تأکید می کند. همچنین خواستار عقب نشینی اسرائیل به مرزهای 1967 و پایان دادن به اشغال سرزمین های فلسطینی به موجب قطعنامه های شورای امنیت و ایجاد کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی است.

سلطنت عمان باری دیگر بر خواست خود برای آتش بس فوری در نوار غزه، رفع محاصره تحمیل شده بر مردم بی گناه و ایجاد گذرگاه های امن جهت ارسال کمک های بشر دوستانه تأکید می نماید. همچنین عُمان خواستار آتش بس در لبنان و بازگشت به مسیر صلح عادلانه و همه جانبه در منطقه از طریق گفتگو و ابزارهای مسالمت آمیز می باشد.

جهان امروز با چالش های بزرگی در بسترهای امنیتی، اقتصادی و زیست محیطی مواجه است و این امر در پرتو افزایش درگیری ها و جنگ ها، به طور مستقیمی بر زندگی، امنیت و ثبات مردم تأثیر می گذارد. ما در سلطنت عُمان بر این باوریم که راه حل این چالش ها در قدرت نظامی، اعمال تحریم ها، به حاشیه راندن و استانداردهای دوگانه نمی باشد، بلکه در تفاهم و گفتگوی مبتنی بر عدالت و همکاری مشترک برای دستیابی به امنیت جمعی و ثبات جهانی نمود پیدا می کند.

روابط دو جانبه عُمان و ایران از بدو تأسیس و با گذشت حکومت ها در سلطنت عمان و جمهوری اسلامی ایران، نمونه ای بارز از روابط مبتنی بر حُسن همجواری، و نشأت گرفته از نگرش اصیل عمانی در روابط با کشورها است. روابط دو کشور پیوسته در جهت تأمین منافع دو کشور بوده و سلطنت عُمان این روند را با هدف گسترش و پایداری هرچه بیشتر روابط و در جهت خدمت به منافع دو کشور و منطقه ادامه خواهد داد.

چشم انداز 2040 عُمان یک نقشه راه بلند پروازانه برای دستیابی به توسعه پایدار در سلطنت عمان و با هدف پیشرفت اقتصادی و اجتماعی به شمار می رود. این چشم انداز بر توسعه منابع و قابلیت های انسانی و تکنولوژیک تمرکز دارد و قائل بر ارتقای هر چه بیشتر کیفیت آموزش و مراقبت های بهداشتی و رفاه اجتماعی، و اطمینان از توانمند سازی زنان، جوانان و تمامی اقشار جامعه برای مشارکت در ساخت آینده ای بهتر است. سلطنت عُمان از طریق سیاست های اقتصادی و مالی خود به دنبال دستیابی به رشد اقتصادی پایدار است. سلطنت عمان برنامه مالی میان مدتی (2021-2025) را با هدف دستیابی به توازن مالی، کاهش کسری بودجه عمومی و افزایش درآمدهای مالی تصویب کرده است. همچنین سیاست های پولی را با هدف حفظ ثبات قیمت ها و افزایش اتکا به اقتصاد ملی اتخاذ کرده که به گفته آژانس "استاندارد اند بورز" این سیاست ها منجر به بهبود رتبه اعتباری سلطنت عُمان در سطوح بین المللی و سرمایه گذاری کمک شایانی نموده و محبوبیت اقتصاد عُمان و جذابیت سرمایه گذاری در آن را افزایش داده است.

سلطنت عمان تلاش می کند جایگاه خود را به عنوان یک کشور پیشرو در زمینه انرژی پاک و هیدروژن، از طریق پروژه های استراتژیک و با هدف دستیابی به انتشار کربن صفر تا سال 2050 تقویت کند. در همین راستا، دولت زمین های وسیعی را برای اجرای پروژه های مرتبط به تولید هیدروژن سبز اختصاص داده، که پیش بینی می شود تا سال 2030 به یک میلیون تن، و تا سال 2050 به 8 میلیون تن افزایش یابد.

این پروژه ها نوید بخش یک جهش منحصر به فرد در اقتصاد سبز، و تنوع بخشیدن به منابع انرژی و کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی است. علاوه بر این، سلطنت عمان خواهان گسترش فرصت های سرمایه گذاری با کشورهای دوست و برادر در زمینه تولید و صادرات هیدروژن بوده، که به ارتقای جایگاه این کشور به عنوان یک کشور مهم و تأثیرگذار در این بخش رو به رشد کمک شایانی خواهد نمود.

در پایان، همزمان با برداشتن گام های پایدار و استوار برای ساختن آینده ای بهتر، از تاریخ با شکوه و ارزش های دیرین خود الهام گرفته، تا به تلاش ها برای تحقق آرمان های خود ادامه دهیم. در همین حال، تأکید می نماییم که سلطنت عُمان به تلاش های خود برای دستیابی به صلح و ثبات از طریق ارتقای ارزش های مبتنی بر گفتگو، تفاهم و همکاری های بین المللی و اقدام مشترک با تمامی کشورها ادامه خواهد داد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.