«ماندانا جواهری»روز جمعه در گفت و گو با ایرنا در ارتباط با نقش مددکاران اجتماعی در پیشگیری و مقابله در مبتلا شدن و چرخه انتقال کرونا، افزود: ضرورت انجام کار جمعی، مددکاری اجتماعی در مبارزه با کرونا و ایجاد پایگاه های سلامت اجتماعی در محلات پر خطر مخصوصا حاشیه نشین و پر تردد با حفظ نکات ایمنی و بهداشتی در جهت آموزش و آگاهی دادن و همچنین مشاوره در جهت کاهش استرس بسیار مفید و کارآمد است.

او گفت: این اقدام مستلزم بسیج منابع و همکاری ادارات و سازمان ها، حساس کردن جامعه مدنی ، حضور معتمدین و مشارکت ساکنین محلات و در دسترس قراردادن امکانات بهداشتی و پیشگیرانه است.

 وی اظهار داشت: مددکاران اجتماعی با تخصص و حرفه ایی که دارند به خوبی می توانند ایفای نقش مسوولیت پذیری مداخله در بحران را همچون سوابق درخشان گذشته داشته باشند.

این مددکار و فعال اجتماعی در ادامه تصریح کرد: حضور مددکاران اجتماعی در نقش آموزش و مسوولیت اجتماعی مردم در بحران کرونا، چرخه انتقال بیماری را قطع و بسیار کاهش می دهد، بطور مثال آموزش و فرهنگ سازی در عدم دور انداختن ماسک، دستمال و دستکش مصرفی در خیابان که علاوه بر آلوده کردن محیط زیست، سبب انتشار این ویروس می شود.

جواهری اصافه کرد: بحران به شکل های گوناگونی رخ می دهد که با توجه به ویژگی های آن بحران برنامه ریزی و مداخله انجام  می شود و در بحث بحران کرونا کار تیمی بین سازمانی و بین فردی و خانوادگی بسیار مهم و هم پوشان اقدامات پیشگیرانه و فعالیت های همدیگر در قطع و مهار  این ویروس است.

او تصریح کرد که مداخلات مددکاران اجتماعی در سه بعد قبل از بحران، حین بحران و بعد از بحران حایز اهمیت است، اما در جامعه امروزی ما جایگاه واقعی خود را به دست نیاورده است و در این خصوص انجمن مددکاران اجتماعی ایران اقدامات خوبی را به ثمر رسانیده که در نتیجه آن حضور مددکاران اجتماعی در تمام عرصه های فعالیتی و اقداماتی و بحران ها با ادارات و سازمانها می باشد.

جواهری در ادامه افزود: اکنون هم فراخوان و اعلام جذب مددکار اجتماعی داوطلب با توجه به اهداف جمعیت هلال احمر و تخصص مداخله ایی مددکاران اجتماعی در بحران کرونا آموزش مردم از طرفی هم در رعایت بهداشت فردی کمک مهمی در قطع چرخه انتقال ویروس می کند و هم در درک از مسیولیت پذیری مردم در این شرایط بحرانی و متعهد شدن دولت و سیاستگزاران که نتیجه آن در اعتماد و همسویی مردم با دولت و مسوولان را در پی خواهد داشت. 

وی گفت: با حضور مددکاران اجتماعی و مداخله در مدیریت بحران می توان نقش مشارکت و مسوولیت پذیری مردم را پر رنگ تر نمود به گونه ایی که از دل همین مردم خیرینی در کنار دولت همراه می شوند که از افرادی که در فرآیند درمان نیاز به اقلام و خدمات دارند، حمایت  کنند و به دسترسی مردم به اقلام و تجهیزات مرتبط با بیماری کرونا اقدام کنند تا اینکه بخواهند احتکار کنند و یا تقلب در ارایه مواد ضدعفونی.

او ادامه داد: آموزش و آگاه سازی درست می تواند از شیوع و زنجیره ایی شدن این بیماری پیشگیری کند مخصوصا در محلات کم برخوردار وحاشیه نشین که سطح سواد اجتماعی و سلامت اجتماعی پایینی دارند.

این فعاا اجتماعی در اوامه گفت: آگاه سازی در رعایت و حفظ بهداشت محیط زیست که دستکش و دستمال های مصرفی خود را در خیابان و محیط رها نکنند و شرایط گسترش  ابتلای به این ویروس کرونا را برای دیگران سبب نشوند باید مورد توجه قرار گیرد.

آگاه سازی در شست و شو مرتب و صحیح دست و استفاده درست و صحیح از مواد ضدعفونی و الکل ،شنیدن وقایع و اخبار از کانالهای رسمی و معتبر و عدم دامن زدن به شایعات و بعدهای هیجانی ، جدی گرفتن مراقبت های بهداشتی در خریدها و ضدعفونی نمودن سطوح نیز مورد تاکید است.

وی در بخش پایانی سخنانش گفت: در این شرایط سخت بحرانی که ارتباطات رودرویی را هم ضعیف تر و محدودتر می کند باید حس مسوولیت پذیری را با بسیج منابع و امکانات به کار بگیریم و حمایتگر باشیم.

وی افزود: در پایان کلام وجدان را در طبق اخلاص بگذاریم  و اخلاق مدارانه در این بحران و هر بحران دیگری رفتار کنیم نه اینکه به احتکار و یا آمیختن و مخلوط کردن الکل صنعتی به جای الکل طبی و گران فروشی واحتکار و منفعت طلبی اقدام کنیم.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا کرمانشاه گفت: در ۲۴ ساعت گذشته با مثبت اعلام شدن تست هفت نفر آمار مبتلایان این استان به ۱۵۲ نفر رسید که ۱۳ نفر از آنان فوت کرده‌اند.

دکتر محمدابراهیم شکیبا روز چهارشنبه (۲۸ اسفند) در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون ۷۴۷ بیمار مشکوک به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری شدند که ۶۱۱ نفر از آنان ترخیص شده اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.